Tarih: 28.09.2025 22:37

Bakan Şimşek, Batman'da açılışa katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir dizi temas ve açılış programı kapsamında Batman'a geldi. Akyürek Mahallesi’nde düzenlenen törenle, İluh Bulvarı Yol ve Peyzaj Düzenleme Projesi’nin açılışını gerçekleştiren Şimşek, burada yaptığı konuşmada Batman'ın geleceğine dair önemli mesajlar verdi.

Açılışta konuşan Bakan Şimşek, altyapı, şehircilik, sanayi, eğitim ve ulaşım alanlarında Batman için kapsamlı projelerin yürütüldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Öncelikle bu yeni bulvarımız, yeni yollarımız ve tüm yatırımlarımız şehrimize, milletimize hayırlı olsun. Batman Çayı'nın ıslahı projesi kapsamında 34 kilometrelik yeşil kuşak ve yatırım alanı inşa ediliyor. Bu dev proje Batman'ın kalkınmasına büyük katkı sunacak."

"Bu dev proje Batman'ın kalkınmasına büyük katkı sunacak"

Batmanlıların iş ve aş taleplerine dikkat çeken Şimşek, organize sanayi bölgeleriyle istihdamın artırılacağını belirtti. Türkiye genelinde İŞKUR’da 1,6 milyon açık iş pozisyonu olduğunu vurgulayan Şimşek, özel sektörün Batman’da da aktif rol üstleneceğini söyledi.

"İhtisas meslek yüksekokullarıyla eğitimde kaliteyi artırıyoruz"

"OSB'ler sayesinde seracılık, gıda sanayi, tekstil ve karma üretim merkezleri kuruluyor. Ayrıca meslek liseleri ve ihtisas meslek yüksekokullarıyla eğitimde kaliteyi artırıyoruz. Batman, eğitim başarı sıralamasında son yıllarda hızla yükseliyor." diyen Şimşek, ulaştırma yatırımlarına da değinerek Batman'a çevre yolları ve şehir içi hafif raylı sistem kazandıracaklarını ifade etti. Şimşek, mevcut demir yolları üzerine inşa edilecek raylı sistemin hem çevreyi koruyacağını hem de şehir içi ulaşımı rahatlatacağını dile getirdi.

Şimşek, "Batman, büyükşehir olma yolunda hızla ilerliyor. Şu anda nüfusu 654 bin. Mevcut trend devam ederse 7-10 yıl içinde 750 bini aşacak ve büyükşehir statüsüne kavuşacak." diye ekledi.

Bakan Şimşek, mahalle bazlı dönüşüm projelerine de değinerek İluh Deresi ıslahı ve kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. Vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yeşil alanlar, çocuk oyun alanları ve modern konutlarla donatılmış mahalleler hedeflediklerini söyledi.

Konuşmasının sonunda Türkiye genelinde başlatılan "terörsüz Türkiye" sürecine değinen Bakan Şimşek, bölgede huzur, kardeşlik ve refahın egemen olacağını belirtti.

Açılış programına Batman Valisi Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. Bakan Şimşek, programın ardından kentten ayrıldı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —