Tarih: 02.06.2025 14:36

Batman Petrolspor Final Yolculuğu Öncesi Basınla Kriz Yaşadı: Eleştiriye Tahammülsüzlük Tepkisi

Facebook Twitter Linked-in

Basın Listesinden Gazeteciler Çıkarıldı

İddialara göre, geçtiğimiz hafta takımın performansına yönelik eleştirel bir köşe yazısı kaleme alan bir gazeteci ile birlikte iki yerel basın mensubu daha, Kayseri'de oynanan final müsabakası için oluşturulan uçak kafilesine alınmadı. Kararın, Petrolspor Dernek Başkanı'nın talimatıyla alındığı öne sürülürken, ilgili gazetecilerin uzun süredir takıma destek verdiği ve eleştirilerinin yapıcı olduğu vurgulandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan gazeteciler, "Petrolspor'a olan sevgimiz geçici ya da konjonktürel değil. Bizler bu takımı babalarımızdan devraldık. Eleştiri yaptık diye dışlanmak, kamuoyuna sansür uygulamaktır. Petrolspor kimsenin şahsi malı değil" ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi.

STK Temsilcileri de Davet Edilmedi

Sadece basın mensupları değil, sezon boyunca kulübe maddi ve manevi destek sunan birçok sivil toplum kuruluşunun da final organizasyonuna davet edilmemesi, kentte "ahde vefa" tartışmalarını başlattı. Bazı STK temsilcileri, "Sezon boyunca birlik çağrısı yapanlar, en önemli günde bizimle temasa geçmedi. Kötü günlerde destek arayanlar, iyi günde unutmayı tercih etti" diyerek tepki gösterdi.

Sosyal medyada çok sayıda futbolsever, kulüp yönetiminin eleştirenleri dışlayan bu tutumuna tepki gösterdi. "Takımı eleştirenleri değil, ilgisiz kalanları cezalandırın" ve "Eleştiri düşmanlık değildir" gibi yorumlarla kulübe yönelik rahatsızlık dile getirildi.

Eleştiriler Takım Sevgisinin Parçası

Batman kamuoyunda geniş yankı uyandıran olay, yerel basının rolü ve ifade özgürlüğü konusunda da yeni bir tartışma başlattı. Uzmanlar, "Basın eleştirisi, bir kentin gelişim dinamiğidir. Kulüplerin bu tür yapıcı eleştirileri dikkate alması, daha güçlü yapılar oluşturulmasına katkı sağlar" değerlendirmesinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —