Menü Doğunun Nabzı Gazetesi  & Haber Portalı
Tarih: 09.09.2026 13:40
Eğitim-Bir-Sen’den Adidas’a sert tepki

Eğitim-Bir-Sen’den Adidas’a sert tepki

Facebook Twitter Linked-in

Eğitim-Bir-Sen, Alman spor giyim firması Adidas’ın, işgal çetesinde görev yapmış eski bir askeri "tek ayakkabı" kampanyasının reklam yüzü olarak kullanmasına tepki gösterdi. Adidas’ın kampanyada işgalci çetede görev yapmış Shalev Biton’u kullanması tepki ve boykot çağrılarına neden olmuştu.

Eğitim-Bir-Sen’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Başlattıkları tek ayakkabı kampanyasının tanıtımı için yüz bine yakın insanı katleden, on binlerce insanı sakat bırakan soykırım çetesinin askerlerini reklam yüzü yapan Alman spor giyim firması Adidas’ı nefretle protesto ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Adidas’ın yalnızca Arap coğrafyasına yayın yapan hesaplarından özür dilemesinin yeterli olmayacağı belirtilerek "Firma, yüzsüzce gerçekleştirdiği bu çirkin eylemini sadece Arap coğrafyasına yayın yapan hesaplarından özür dileyerek örtemez; logosundaki üç bandı gerçeklerin üzerine çekerek soykırımın görülmesini, duyulmasını ve konuşulmasını engelleyemez." denildi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —