Tarih: 26.09.2025 15:03

Hastanede saldırıya uğrayan doktor için basın açıklaması gerçekleştirildi

Facebook Twitter Linked-in

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği önünde yapılan basın açıklamasında saldırı ile ilgili detaylı araştırma yapılması gerektiği belirtildi.

Açıklamayı Memur-Sen İl Temsilciği adına Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer yaptı.

Hastanede görev yapan sağlık çalışanlarının da katıldığı açıklamada, sürecin takipçisi olunacağı, şiddetin önüne geçilmesi için mevzuattaki eksikliklerin giderilmesi gerektiği ifade edildi.

Saldırının kabul edilemez olduğunu belirten Süleyman Gümüşer, "Dr. Öğr. Üyesi Harun Bayram hocamız bir hastası tarafından saldırıya uğramıştır. Büyük bir özveri ile yürüttükleri görevleri Maruz kaldıkları şiddet asla kabul edilemez. Bu konuda hem sağlık çalışanlarına hem eğitim çalışanlarına anayasada bir değişiklik yapılmış olmasına rağmen maalesef kanunların yetersizliği varsa yetersizliği hastalarımızın vatandaşlarımızın bu konuda bir eğitime tabi tutulması gerekiyorsa bu minvalde bir çalışmanın yapılması gerektiğini yasa ile ilgili revize yapılması gerektiğini açık olan mevzuatla ilgili yerlerin kapatılması gerektiğini güvenlik personeli noktasında size zafiyetler varsa bu da zafiyetlerin giderilmesini, yönetimsel anlamda oluşabilecek açıkların kapatılması ila nihaye bize daha kaliteli bir hizmeti sunmasına vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

Gümüşer, "Doktor Harun Bayram'ın yanında olduğumuzu, sürecin hukuki olarak takipçisi olacağımızı ve kamu görevlilerine yönelik şiddetin önlenmesi için her platformda mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz." dedi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —