Tarih: 16.10.2025 13:16

İşgal güçleri Batı Şeria’da birçok bölgeye baskın düzenledi

Facebook Twitter Linked-in

İşgal güçleri Kalkiliya’nın doğusundaki Kefer Kaddum beldesinde Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşimine Direniş Heyeti Müdürü Murad Şitevi’yi, evine baskın düzenleyerek alıkoydu.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Kefer Kaddum beldesine baskın düzenlediğini, birçok evi askeri kışlaya çevirdiğini, beldenin girişlerini kapattığını ve çok sayıda kişiyi alıkoyduğunu belirtti.

Kaynakların bildirdiğine göre, işgal güçleri belde sakinlerine akşam saat 20.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı olduğunu ve bölgenin kapalı askeri alan ilan edildiğini duyurdu.

Kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin Kalkiliya kentine doğu cihetinden girdiğini, Kefer Saba Mahallesi’nde konuşlandığını, birçok eve baskın düzenlediğini, Behçet Yamin, Bera Hammad ve Mutasım El-Bâz’ı alıkoyduğunu belirtti.

Kaynaklar, işgal güçlerinin bu sabah Nablus’a baskın düzenlediğini, Tunus Caddesi’ndeki bir evde arama yaptığını ve evdeki eşyalara zarar verdiğini, baskın sırasında Murad Imad Derveze adlı genci alıkoyduğunu, Rafidya bölgesinde bir binaya da baskın düzenleyerek Hamza El-Amudi’yi de alıkoyduğunu ifade etti.

Beytlahim’de birçok bölgeye baskın düzenleyen işgal güçleri, Cenin’in Doğu Mahallesi’nde Halid b. Velid Camii civarındaki bir evi kuşattı ve eve doğru yoğun bir şekilde ateş açtı.

İşgal güçleri Ramallah’ın kuzeydoğusundaki El-Muğayyir köyünde de bir eve baskın düzenledi ve Vecih Musa Ebu Alya adlı Filistinliye ait inşaat halindeki iki katlı evi ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıktı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —