Tarih: 10.12.2025 17:57

İzmir’de su kesintisi artık her gün yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

İzmir’de yağış rejimindeki düzensizlik ve kuraklık nedeniyle başlatılan planlı su kesintisi programı yeniden güncellendi. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), 6 Ağustos’ta başlayan ve ilk olarak üç günde bir, ardından iki günde bir uygulanmaya devam eden kesintilerin artık her gün yapılacağını duyurdu.

İZSU’nun internet sitesinde yer alan açıklamada, kentte hızla azalan su kaynaklarının korunması için planlamanın zorunlu olarak değiştirildiği belirtildi. Buna göre Konak, Karabağlar, Çiğli, Karşıyaka, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Buca, Bayraklı, Bornova, Menemen, Gaziemir ve Menderes ilçelerinde 23.00 ile 05.00 saatleri arasında her gün su kesintisi uygulanacak.

İzmir’de 6 Ağustos’ta başlayan gece kesintileri önce üç günde bir planlanmış, su seviyelerindeki düşüş sürünce 9 Eylül’den itibaren iki günde bire düşürülmüştü. Yeni karar ile kesintiler artık günlük olarak devam edecek.

Yetkililer, kuraklık tehdidinin sürdüğünü belirterek vatandaşların su kullanımında tasarrufa özen göstermesi gerektiğini hatırlattı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —