Menü Doğunun Nabzı Gazetesi  & Haber Portalı
Tarih: 17.03.2026 18:10
Kenya'daki sellerde ölü sayısı 71'e yükseldi

Kenya'daki sellerde ölü sayısı 71'e yükseldi

Facebook Twitter Linked-in

Polis, ölümlerin yarısından fazlasının Kenya'nın başkenti Nairobi'nin bazı bölgelerinde meydana geldiğini ve buralarda yetersiz drenaj, tıkanmış nehirler ve yapı yönetmeliklerinin zayıf uygulanmasının durumu daha da kötüleştirdiğini söyledi.

Ulusal Polis Servisi Sözcüsü Michael Muchiri Nyaga, Nairobi'de yaptığı açıklamada, "Kayıtlara göre toplam ölü sayısı 71'e yükseldi ve beş ölüm daha kaydedildi. Nairobi, 36 kurbanla en çok etkilenen bölge olmaya devam ediyor." dedi.

Şiddetli yağışlar ülkenin çeşitli bölgelerinde sellere yol açarak yolların kapanmasına, maddi hasara, yerinden edilmeye ve etkilenen topluluklar arasında sıkıntıya neden oldu.

Ülke genelinde yağmurun devam etmesi beklendiğinden, Nyaga halkı son derece dikkatli ve teyakkuzda olmaya ve Kenya Meteoroloji Dairesi ile diğer ilgili devlet kurumları tarafından yayınlanan güncellemeleri ve güvenlik uyarılarını kesinlikle takip etmeye çağırdı.

Bu uyarı, Kenya Meteoroloji Dairesi'nin bu hafta ülke genelinde yağışların devam edeceğini ve uzun süreli yağışların Nisan ayındaki zirvesine doğru kademeli olarak artmasıyla birlikte perşembe gününden itibaren şiddetinin artacağını öngörmesinin ardından geldi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —