Tarih: 25.01.2026 17:31

Küba'da askeri tatbikat hareketliliği!

Facebook Twitter Linked-in

Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel, gerçekleştirilen askeri hazırlık tatbikatlarının ABD’den gelebilecek olası bir saldırıya karşı caydırıcı nitelik taşıdığını söyledi.

Havana’nın askeri tatbikatı, ABD Başkanı Trump’ın “Küba çok geç olmadan ABD ile bir anlaşma yapmalı” mesajının ardından geldi.

Zırhlı birliklerin katıldığı askeri tatbikatları bizzat denetleyen Diaz-Canel’e, Silahlı Kuvvetler Bakanı General Alvaro Lopez Miera ve üst düzey askeri yetkililer eşlik etti.

Diaz-Canel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Saldırganlığı önlemenin en iyi yolu, emperyalizmin ülkemize saldırmanın bedelini hesaplamak zorunda kalmasıdır.”

Mevcut koşullar altında bu tür askeri hazırlıkların özel bir önem taşıdığını vurgulayan Küba lideri, hazırlık düzeyinin olası bir çatışmada belirleyici olacağını ifade etti.

Hükümetten yapılan resmi açıklamada, Diaz-Canel başkanlığındaki Ulusal Savunma Konseyi’nin, yönetim kademesi arasındaki "hazırlık ve uyum seviyesini artırmak" amacıyla toplandığı belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, Küba'nın petrol ithalatını durdurmak için denizden abluka uygulamayı değerlendirdiği iddia edildi.

Politico'nun haberine göre, ismini vermek istemeyen ABD'li bir yetkili, Washington yönetiminin, Küba'nın petrol ithalatını durdurmak için denizden Küba'ya abluka uygulamayı değerlendirdiğini öne sürerek, "Enerji, Küba rejimini boğarak öldürmenin bir yöntemidir." ifadesini kullandı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —