Tarih: 07.10.2025 17:42

Rusya: Ukrayna, nükleer santrale saldırı girişiminde bulundu

Facebook Twitter Linked-in

Rus yetkililer yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya ait bir savaş insansız hava aracının gece boyunca Novovoronej nükleer santraline saldırı girişiminde bulunduğunu ancak herhangi bir hasara yol açmadan imha edildiğini söyledi.

Tesis operatörü Rosenergoatom, insansız hava aracının Voronej bölgesindeki tesise yakın bir noktada teknik savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü ve çalışır durumdaki 6. Ünitenin soğutma kulesine çarptıktan sonra patladığını söyledi.

Devlet nükleer enerji şirketi yaptığı açıklamada, "Yapısal bir hasar veya can kaybı yaşanmadı" dedi ve santralin güvenlik sistemlerinin etkilenmediğini, tesis ve çevresindeki radyasyon seviyelerinin normal seyrettiğini ekledi.

Ukrayna'dan olayla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, Rosenergoatom olayı "Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Rus nükleer santrallerine yönelik bir başka saldırganlık eylemi" olarak nitelendirdi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —