Avrupa Birliği'nin Rus enerjisine yönelik kısıtlama adımları, Moskova'dan sert bir karşılık buldu.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, AB'nin LNG ithalatını durdurma planına tepki göstererek, Avrupa liderlerinin kendi vatandaşlarına zarar verdiğini, Rusya'nın enerji ihracatında yeni pazarlara yöneleceğini belirtti.
Rusya'nın enerji konusunda kendi çıkarları doğrultusunda hareket edeceğine işaret eden Peskov, "Eğer alternatif pazarlar, doğal gaz, LNG, petrol ve petrol ürünleri açısından daha cazip olursa o zaman elbette tüm dikkat bu pazarlara yönelecektir." ifadelerini kullandı.
Peskov, AB'nin Rus LNG'sinin ithalatına yönelik durdurma girişimlerini değerlendirerek, "Avrupalılar, yine kendi ayaklarına, hatta kendi seçmenlerinin ayaklarına sıkıyorlar. Artık Avrupa'daki seçmenlerin bu kişilere oy vermeye devam etmeyeceği açıkça ortadadır." dedi.
AB, 2026 sonuna kadar Rusya'dan LNG ithalatını ve 30 Eylül 2027 tarihine kadar da boru hattı yoluyla doğal gaz ithalatını durdurmayı planlıyor. (İLKHA)