Tarih: 11.08.2025 15:21

Siirt’te zabıta ekipleri iş yerlerini denetledi

Facebook Twitter Linked-in

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2-8 Ağustos 2025 tarihleri arasında şehir genelinde 348 iş yeri denetlendi. Denetimler sonucunda 216 iş yerine uyarı verilirken, kurallara uymayan 9 iş yerine toplam 20 bin 389 lira idari yaptırım uygulandı. Vatandaşlardan gelen 78 şikâyet de değerlendirilerek gerekli müdahaleler gerçekleştirildi.

Denetimlerde seyyar satıcılar, kaldırım işgalleri ve hijyen kurallarına aykırı satış yapan işletmeler uyarıldı, mevzuata aykırı durumlarda ise yaptırım uygulandı. Ayrıca görüntü kirliliğine neden olan ve gelişi güzel bırakılan 2 el arabası ile çeşitli malzemeler (flama, reklam panosu, araç lastiği) toplatılarak Ulaşım Müdürlüğü Makine İkmal deposunda muhafaza altına alındı.

Açıklamada, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz kent estetiğini, kamu düzenini ve halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir. Vatandaşlarımızın olumsuzlukları ve kurallara uymayan işletmeleri 0 535 016 05 44 numaralı WhatsApp hattı veya 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden bildirmeleri önemle rica olunur.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —