Tarih: 16.01.2026 23:56

Suriye Ordusu SDG-PKK/YPG mevzilerine yönelik operasyona başladı

Facebook Twitter Linked-in

Suriye Ordusu, SDG-PKK/YPG'nin mevzilendiği noktaların haritasını paylaşarak sivillere bu hedeflerden uzak durmaları çağrısı yaptı.

Deyr Hafir-Meskene hattında belirlenen bazı hedefleri ateş altına alındı.

Suriye devlet televizyonu El-İhbariyye, Suriye ordusunu kaynak gösterdiği haberinde, PKK elebaşlarından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in Fırat'ın batısında SDG-PKK/YPG'nin'nin mevzilendiği Tabka kentine geldiğini belirtti.

Haberde, Fehman Hüseyin'in "SDG-PKK/YPG'lileri Suriye halkı ve ordusuna yönelik saldırılarda yönettiği" kaydedildi.

Suriye ordusu, SDG-PKK/YPG’ye karşı operasyon başlatması beklenen Halep ilindeki Deyr Hafir-Meskene hattında belirlediği bazı hedefleri ateş altına aldı

Ordudan basına gönderilen yazılı açıklamada, SDG-PKK/YPG'nin mevzilendiği Deyr Hafir beldesinde yer alan 4 ayrı noktanın haritaları paylaşıldı.

SDG-PKK/YPG'nin yanı sıra devrik Beşşar Esed rejimi mensuplarının haritalarda işaretlenen noktalarda yuvalandıkları belirtildi.

Sivillere, Suriye ordusunun Deyr Hafir'e olası operasyonunda hedef alınması beklenen bu noktalardan uzak durmaları çağrısı yapıldı.

Suriye ordusu, 13 Ocak'ta başta Deyr Hafir ve Meskene olmak üzere Fırat Nehri'nin batısında SDG-PKK/YPG'nin mevzilendiği bölgeleri askeri alan ilan etmişti.

Deyr Hafir'deki sivillerin geçici ve güvenli tahliyesi için Suriye ordusu, M15 kara yolunda insani koridor açmıştı.

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara da vatandaşlarına seslenerek "Kürt halkımıza sesleniyorum: Fitne anlatılarına inanmayın. Size zarar veren herkes bizim düşmanımızdır. Haklarınızı güvence altına alan ve özgün kimliğinizi kanun gücüyle koruyan özel bir kararname çıkarıldığını ilan ediyoruz; güvenli dönüşe ve tüm evlatlarına yer olan tek bir vatanı birlikte inşa etme sürecine tam katılıma kapıyı açıyoruz." açıklamasını yaptı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —