Mehmet Salih SEYHAN
Tarih: 12.11.2023 13:19
Medya Mensupları ve THY: Uçuşlarda İndirim Beklentisi
Medya Mensupları ve THY: Uçuşlarda İndirim Beklentisi
Basın mensupları, Türk Hava Yolları'ndan (THY) uçuş indirimi talebi konusunda önemli bir beklenti içerisindeler. Bu beklenti, basın çalışanlarının özverili çabaları ve kamu hizmetindeki hassasiyetlerinin bir yansımasıdır. İç ve dış hatlarda gerçekleştirecekleri seyahatlerde, özellikle medya çalışanlarının birtakım avantajlar ve destekler beklediklerini belirtmek isterim.
Medya sektörü, toplumun haber alma özgürlüğü adına, bazen oldukça zor ve riskli görevleri üstlenir. Acil durumlarda, felaketlerde ve toplumsal olaylarda çabalarını esirgemezler. Bu özverili çaba ve katkı, seyahat maliyetlerinde bir indirim talebinin ortaya çıkmasına neden olmuştur.
Basın çalışanları, yerel ve ulusal haber kaynakları oluşturmak amacıyla sürekli seyahat etmek durumunda kalabilmektedirler. Dolayısıyla, hava yolu şirketlerinden özellikle iç hatlarda indirimli tarifeler talep etmektedirler. Bu, kamu hizmetini sürdürürken maliyetleri minimize etmelerine yardımcı olacaktır.
Medya patronları, Anadolu Yayıncılar Derneği ve basın mensupları, THY gibi büyük bir havayolu şirketinden medya çalışanlarına uygun ve destekleyici bir seyahat politikası beklemektedirler. Bu, basın mensuplarının daha etkin bir şekilde kamu hizmeti yapabilmelerine büyük katkı sağlayacaktır.
Umarız bu talep, medya sektörünün zorlu koşullarında çalışan gazetecilerin, kameramanların ve diğer medya çalışanlarının kamu hizmeti için verdikleri emeklerin daha iyi koşullar altında sürdürebilmelerine yardımcı olur.
Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —