• BIST 100

    10953,68%3,26
  • DOLAR

    41,94% -0,14
  • EURO

    48,82% -0,17
  • GRAM ALTIN

    5557,81% -0,27
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

+1 kromozom başarılarına ve zorlu hastalıkları yenmesine engel olmadı

09 Kasım 2023, Perşembe 12:50
09 Kasım 2023, Perşembe 12:50
+1 kromozom başarılarına ve zorlu hastalıkları yenmesine engel olmadı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

+1 kromozom başarılarına ve zorlu hastalıkları yenmesine engel olmadı

Gaziantep’te yaşayan down sendromlu Burhan Mustafa Karaoğlan, hayat sevinci ve sporda elde ettiği başarıların verdiği moralle son 3 yılda hem covid-19’u hem de lösemiyi yendi. Yüzme, basketbol ve futsal tutkunu da olan Burhan Mustafa, son olarak futsal milli takımına seçilerek önemli bir başarı daha elde etti.
Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Serinevler Mahallesi’nde yaşayan down sendromlu Burhan Mustafa Karaoğlan (14), zorlu şartlara rağmen elde ettiği başarılarla yaşama sımsıkı tutundu. Burhan Mustafa Karaoğlan, +1 kromozoma rağmen annesi Emine ve babası Yunus Karaoğlan’ın destekleriyle son 3 yılda hem kovid-19’u hem de lösemiyi yendi. Spora olan bağlılığı ve tutkusuyla da dikkat çeken Burhan Mustafa, 8 yaşında başladığı yüzme, basketbol ve futsal gibi spor dallarında da önemli başarılara imza atarak çok sayıda madalya kazandı. Burhan Mustafa, son olarak ise futsaldaki başarıları ile Down Sendromlu Futsal Milli Takımına seçildi.

“Mustafa sporla hayat buldu”
Oğlu Mustafa’nın zor zamanlar geçirdiğini, başta lösemi ve covid olmak üzere yaşadığı tüm sağlık sorunlarını spora tutunarak yendiğini belirten baba Yunus Karaoğlan, “Oğlum 6 yaşında spora başladı, 8 yaşında yüzmeyi öğrendi, 10 yaşında yüzmede derece alacak yarışlara hazırladık ama 10 yaşında lösemiye yakalandı. Ondan dolayı yüzmeye bir süre ara verdi. Çok şükür lösemiyi atlatalı 1 yıl oldu şu an spora devam ediyor. Spora tutunup sporla hayat buldu. Mustafa spora aşık bir çocuk, madalyalarımız var. Mustafa’nın geleneksel güreşlerde 2 tane madalyası var. Harici olarak futsalda devam ediyor ve de iyi bir yüzücü. İnşallah başarılarınızın devamı da olacak. 2020 yılında lösemiye yakalandığımızda malum covid çıkmıştı ve Mayıs ayında biz de covide yakalandık ve Mustafa çok ağır geçirdi. Entübe oldu, bayağı uzun bir süreçti, bayağı sıkıntılar yaşadık. Sonra ümmin plazma Gaziantep’te bize geldi. Şükür atlattık. Zor bir süreçti ama hamdolsun şu an iyiyiz, spora devam diyerek sporla da yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“Sağlıkta bir rahatsızlığı olmasına rağmen, sporu bırakmadı”
Mustafa’nın birden fazla spor ile ilgilendiğini ve yaptığı sporların kendisine sağlık yönünden motivasyon sağladığını aktaran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Tolay, “Mustafa, evladımız çok yetenekli, çok başarılı. Burhan Mustafa Karaoğlan bizim artık milli sporcumuz. Kendisi 2 defa geleneksel güreş yarışmalarında şampiyon oldu. Yüzmede çok başarılı. 15 metre derinlikte nefessiz olarak dalabiliyor ve yüzebiliyor. Mustafa’yı değişik kulvarlarda da kullanıyoruz. Futsal Türkiye Milli Takımı aday kadrosuna seçildi. Yaklaşık 2 yıldır beraber çalışıyoruz. Mustafa’nın çok büyük başarıları var. Sağlıkta bir rahatsızlığı olmasına rağmen, sporu bırakmadı. Lösemi rahatsızlığını uzun bir tedavi süreci sonrası atlattı ve yaptığı bu spor faaliyetleri kendisine hem moral motivasyon yönünden çok etkili oldu. Şimdi de onu atlatmakla beraber kendisi engelsiz spor alanında da bizim çok sevdiğimiz çok değer verdiğimiz ve yeteneklerine de güvendiğimiz bir sporcumuz” diye konuştu.

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından "Soykırımcı siyonistlerin yargılanması" için imza kampanyası

Hindistan'da katliam gibi kaza: 25 kişi yanarak öldü

Ukrayna'da tren istasyonuna bombalı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

Seyhan; Acıya Mesai Konulmaz

Adana'da feci kaza: Motosiklet sürücüsü yanarak hayatını kaybetti

"Evlilikler sade olmalı" diyen çift, gençlere örnek oldu

RTÜK Başkanlığı'na Mehmet Daniş seçildi

Gıda ihracatının yıldızları Mersin'de ödüllendirildi

Gazze’de şüpheli cisimlerden uzak durulması uyarısı

Ağrı'da ki okullarda Gazze'ye yararına kermes düzenlendi

Ambulans talebi reddedilince eşini battaniyeye sarıp hastaneye taşıdı

Bazı büyükelçilikler ile dış temsilciliklere yeni atamalar

İşgalciler siyonistler Batı Şeria’da Filistinlilerin araçlarını yakıyor

Ankara'da imam hatip öğrencileri Gazze için kermeste el ele verdi

Bakan Işıkhan: 81 bin 279 engelli kadına "Engelli İş Koçluğu" hizmeti verildi

Eski tip ehliyetler için son fırsat: 31 Ekim'e dikkat!

Sosyal konut projesinin detayları belli oldu

Yayınlanan video ve fotoğraflar Filistinli esirlere yapılan kötü muameleleri belgeledi

Tarsus Umut Kervanı’ndan mağdur aileye beyaz eşya desteği

Adana’da toplu taşımaya zam: Yeni tarifeler bugünden geçerli

Mersin Müftüsü Yığman, müftülük yerleşkesindeki cami inşaatındaki çalışmaları inceledi

Şırnak’ta silahlı kavga: 2 yaralı

Rus savaş uçakları Litvanya hava sahasını ihlal etti

BM: Gazze’de kadınlar enkazların arasında, açlık içinde ve sağlıksız şartlarda doğum yapıyor

Battalgazi Belediyesi'nden taziye evlerine büyük yatırım

Siirtli öğrencilerden Gazze’ye anlamlı destek: Kermes gelirleri Filistin’e gönderilecek

Gaziantep Forum II, İslam dünyasının geleceğine yön verecek fikirlerle son buldu

Siirt’te yağışlar nedeniyle kent genelinde geçici su kesintisi uyarısı

Malatya'da 2025 Yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Bakan Tekin: İmam hatip okullarını bir marka haline getirmek zorundayız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından "Soykırımcı siyonistlerin yargılanması" için imza kampanyası

Hindistan'da katliam gibi kaza: 25 kişi yanarak öldü

Ukrayna'da tren istasyonuna bombalı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

Seyhan; Acıya Mesai Konulmaz

Adana'da feci kaza: Motosiklet sürücüsü yanarak hayatını kaybetti

"Evlilikler sade olmalı" diyen çift, gençlere örnek oldu

RTÜK Başkanlığı'na Mehmet Daniş seçildi