• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

10 yıldır süren şikayetleri 1 saatlik HoLEP ameliyatı ile son buldu

04 Temmuz 2024, Perşembe 14:23
04 Temmuz 2024, Perşembe 14:23
10 yıldır süren şikayetleri 1 saatlik HoLEP ameliyatı ile son buldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

10 yıldır süren şikayetleri 1 saatlik HoLEP ameliyatı ile son buldu

10 yıldır prostat sorunu nedeniyle idrarını yapmakta zorluk çeken 65 yaşındaki Adil Sarıbaş, LİV Hospital hastanesinde 1 saatlik kapalı yöntemle uygulanan prostat cerrahisi (HoLEP) ile sağlığına kavuştu.
Erkeklerin korkulu rüyası olan prostat büyümesinin tedavisinde geliştirilen ve büyüyen prostatı tamamen çıkaran HoLEP yöntemi ile hastaların sağlığına kavuşmaları kolaylaşıyor. 10 yıldır prostat sorunu nedeniyle idrarını yapmakta zorluk çeken 65 yaşındaki Adil Sarıbaş, 1 saatlik kapalı yöntemle uygulanan prostat cerrahisi (HoLEP) ile sağlığına kavuştu.
Yöntem ile ilgili bilgilendirmede bulunan Liv Hospital Gaziantep Üroloji Uzmanı Op. Dr. İbrahim Sarı, “Prostat, idrar yapma sıkıntısı başta olmak üzere cinsel hayatı da olumsuz etkiliyor. İyi huylu prostat büyümesinde yapılan açık ameliyatlarda hastanın tedavi ve ameliyat süreci uzun sürerken, son yıllarda oldukça sıklıkla başvurulan kapalı yöntem olan HoLEP sayesinde hastalar 1 saatlik bir işlemin ardından ameliyat kesiği olmadan gündelik hayatlarına dönebiliyorlar” dedi.
Ameliyatın nasıl yapıldığı hakkında bilgi veren Op. Dr. Sarı, “HoLEP (Holmium Lazerle Prostat Enükleasyonu) iyi huylu prostat büyümesi (BPH) tedavisinde, ileri lazer teknolojisinin kullanıldığı güncel cerrahi bir yöntemdir. Prostat dokusunun tamamını temizleyip dışarı alabilen kapalı bir işlemdir. Büyük prostatlarda açık cerrahiye benzer sonuçlar veren konforlu bir yöntemdir” ifadelerini kullandı. HoLEP ameliyatının genel anesteziyle veya hastanın belden aşağısı uyuşturularak yapıldığının altını çizen Op. Dr. Sarı, “İşlem idrar kanalından kameralı özel aletlerle girilir. Büyüyen prostat dokusu dikkatli bir şekilde lazer ile kapsülden ayrıştırılır ve mesane içine atılır. Mesane içine atılan prostat dokusu başka bir aletle (morselatör) parçalanıp vakumlanarak vücut dışına alınır. Ardından hastaya sonda takılarak işleme son verilir. Çıkarılan prostat dokusu, muhtemel kanser varlığı araştırılması için patolojiye gönderilir” ifadelerini kullandı.

“HoLEP ameliyatı hastanede yatış süresini kısaltıyor”
HoLEP ameliyatının kazanımlarından bahseden Op. Dr. Sarı, “Prostatın tekrar etme riski yoktur, kan sulandırıcı kullanan hastalar için güvenlidir, kanama riski düşüktür, idrar yaparken yanma hissi (disüri) yaşanmaz, sertleşme problemi beklenmez. Çok kısa sürede sonda çıkarılır, hastanede yatış süresi kısadır” dedi.
Op. Dr. İbrahim Sarı, 50 yaşın üzerinde her erkeğin senede bir defa üroloji uzmanına muayene olması ve PSA testi yaptırması gerektiğini tavsiye ederek, bu basit kan testi ile prostat kanserinin erken teşhis edilebileceğini ifade etti.

“10 yıldır prostat sıkıntısı çekiyordum”
HoLEP ile ameliyatının çok rahat geçtiğini dile getiren Adil Sarıbaş, ‘’Bu kadar yıl ameliyat için beklememeliymişim, artık rahat bir şekilde idrarımı yapabiliyorum. Dr. İbrahim Sarı ve ekibine çok teşekkür ederim’’ diye konuştu.

Putin: Ukrayna’ya gelen yabancı güçler meşru hedef olacak

Gözüngül: Cizre Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan öğrenciler için yurt yapılmalı

Sumud filosunda hazırlıklar son aşamada: Gemiler yola çıkmaya hazır

Mardin’de ormanlık alanda çıkan yangın 3 saatte kontrol altına alındı

Mardin STK Platformu: Küresel Sumud filosu umudumuzu ve kararlılığımızı da taşıyor!

Okul kıyafeti satan mağazaların önünde uzun kuyruklar oluştu: Veliler duruma tepkili!

Sırbistan'da hükümet karşıtı protestolar devam ediyor

Antalya İl Emniyet Müdürü görevden uzaklaştırıldı

Gazze'de can kaybı 64 bin 368'e yükseldi

Netanyahu, işgal ordusunun, "Tüm esirler serbest bırakılacak, savaş bitecek” önerisini reddetti

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde yeni düzenleme

Konya’da eş zamanlı uyuşturucu operasyonları

Muğla Dalaman açıklarında 17 düzensiz göçmen kurtarıldı

HAKSİAD’dan Mehmet Yavuz’un kabrine ziyaret

Gazze'de 2 bin 700 aile nüfus kaydından silindi

Yetimler Vakfı’ndan 120 yetim aileye kırtasiye yardımı

Sudan’da altın madeninde göçük: 6 ölü, 20 kişi enkaz altında

Muğla’da orman yangını

İşgal rejimi 16 Filistinliyi alıkoydu

İşgal rejiminden Filistinli esirlere sistematik işkence

Yapay zeka genç çalışanların mesleki tercihlerini etkilemeye başladı

Trump’tan Venezuela’ya gözdağı: Uçaklar düşürülecek

İşgal rejimi sağlık, eğitim ve ibadet kurumlarını yok etti, halkı açlığa mahkûm entti

İzmir Urla’da 9 günlük su kesintisi

Emeklilerden uygun fiyatlı konut talebi

Trump, AB’nin Google’a kestiği cezaya karşı misilleme tehdidinde bulundu

İşgal basını: Dünya genelinde israil karşıtı eylemler artık olağan hale geldi

Paşinyan’ın uçağı Azerbaycan hava sahasını kullandı

Siirt’te trafik kazası: Köy muhtarı yaralandı

Katil rejim Gazze'de sivillere ait binaları vurdu: 9 şehit

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Putin: Ukrayna’ya gelen yabancı güçler meşru hedef olacak

Gözüngül: Cizre Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan öğrenciler için yurt yapılmalı

Sumud filosunda hazırlıklar son aşamada: Gemiler yola çıkmaya hazır

Mardin’de ormanlık alanda çıkan yangın 3 saatte kontrol altına alındı

Mardin STK Platformu: Küresel Sumud filosu umudumuzu ve kararlılığımızı da taşıyor!

Okul kıyafeti satan mağazaların önünde uzun kuyruklar oluştu: Veliler duruma tepkili!

Sırbistan'da hükümet karşıtı protestolar devam ediyor