• BIST 100

    15173,95%0,35
  • DOLAR

    43,19% 0,04
  • EURO

    50,24% -0,12
  • GRAM ALTIN

    6371,95% -0,90
  • Ç. ALTIN

    10334,11% -0,35

11 yaşındaki çocuğun karnında 10 santim kitle çıktı

24 Kasım 2022, Perşembe 10:00
24 Kasım 2022, Perşembe 10:00
11 yaşındaki çocuğun karnında 10 santim kitle çıktı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

11 yaşındaki çocuğun karnında 10 santim kitle çıktı

Diyarbakır’da karın ağrısı şikayeti üzerine ailesiyle birlikte hastaneye başvuruda bulunan 11 yaşındaki Deniz Tabancı, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde ameliyatla karnından 10 santimetre çapında kitlenin çıkarılmasıyla sağlığına kavuştu.
Silvan ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Deniz Tabancı, ailesi ile birlikte karın ve midede ağrı şikayeti üzerine Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne başvurdu. Hastanın karnında 10 santimlik kitleyi çıkaran doktorlar, Deniz’de oluşan böbrek yetmezliğinin önüne geçti.
Tabancı’ya yapılan tetkikler sonrası onkoloji bölümünde Burkitt Lenfoma ile hastayı serviste bir müddet takip ettiklerini belirten Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Çocuk Ürolojisi Uzmanı Dr. Mehmet Uğur Yılmaz, “Hastamıza teşhis koyulduktan sonra bir şekilde kemoterapiye başlamak gerekiyordu. Ama karın içerisindeki yaklaşık 10 santimetrelik kitle, her iki böbrekten çıkan idrar kanalına baskı yaptığı için Deniz birden bire akut böbrek yetmezliğine girdi. Kemoterapinin başlatılması için bu durumun bir şekilde düzeltilmesi gerekiyordu. Bizim hastanemizde nefrostomi takma imkanı olmadığı için bu imkan bize Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinin üroloji ameliyathanesinde sağlandı. Biz de hastamızı oraya götürüp böbreğinin her iki yanına nefrostomi kateteri taktık ki idrar çıkışı sağlansın diye. Bunun sonucunda böbrek değerlerinde düzelme oldu. Deniz kardeşimiz böylelikle böbrek yetmezliğinden ve diyalizden kurtuldu. Daha da önemlisi kemoterapisini bir şekilde almayı sağladık. Şuanda kitlesi neredeyse yok olmuş durumda. Onkoloji bölümünde tedavisi devam etmektedir” dedi.

“Kemoterapi alan bir hastada açık yaranın olmaması çok önemlidir”
Tabancı’nın ortalama 3-4 ay kemoterapi tedavisi alacağını söyleyen Yılmaz, “Hastamızı dışarıdan sarkan nefrostomilerden kurtarmak için nefrostomileri taktıktan sonra yaklaşık 3-4 hafta sonra bir de içeriden stent takmayı düşündük. Böylelikle hastamızı tekrardan ameliyathaneye aldık. Sistoskopi eşliğinde her iki böbreğine double j stentler koyduk. Bu stentlerin avantajı dışarıdan görünmeyip açık yara olmuyor. Hele ki kemoterapi alan bir hastada açık yaranın olmaması çok önemlidir. Deniz hastamızın stentleri de yaklaşık 3 ay üzerinde duracak. Kemoterapisi bittikten sonra stentlerimizi çıkaracağız inşallah” ifadelerinde bulundu.
Kardeşinin bir ay boyunca karın ağrısı şikayetinin olduğunu belirten Fırat Tabancı, bu ağrıların artmasıyla birlikte Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne başvurduklarını ifade etti.

Hastane bünyesinde görevli doktorlardan memnun kaldıklarını dile getiren ağabey Tabancı, “Silvan ilçesinden Diyarbakır’da çocuk hastanesine başvurduk. Kardeşimin bir ay boyunca karın ağrısıyla ilgili rahatsızlıkları vardı. Bir ay boyunca belki 10 kez kardeşimi Silvan’da hastaneye götürdük. Bu zaman zarfında kardeşimin ağrıları fazlalaşınca Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesine yönlendirdiler. Burada doktorlarımız ilk müdahaleyi yaparak karın içerisinde bir kitlenin olduğunu belirlediler. Mehmet ve Nurettin hocam sağ olsunlar fazlasıyla bizlerle ilgilendiler. Çok şükür kardeşim bu hastalığı atlattı. Kardeşimin bu zaman zarfında böbreğinde ve idrar yollarında bazı sıkıntılar çıktı. Bu sorunların hepsini doktorlarımız giderdi. Kardeşimi önce Allah’a daha sonra Mehmet ve Nurettin hocamıza emanet ettik” ifadelerine yer verdi.
[gallery ids=',62510,62511,62512']

DMM’den TOKİ başvurularına dair dolandırıcılık uyarısı

Tarsus Umut Kervanı’ndan Miraç Kandili’nde yetim ve ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

BM: israil'in Filistin'deki yardım kuruluşlarını yasaklaması hukukun ihlali

"Miraç hadisesinin gerçekleştiği yer İslam âleminin gönül yarası haline gelmiştir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Miraç Kandili mesajı

Siirt’te Miraç Kandili dualarla idrak edildi

Avustralya'da 16 yaş altına sosyal medya yasağı yürürlükte

Batman'da Miraç Kandili coşkuyla idrak edildi: Namaz, dua ve manevi atmosfer camileri doldurdu

ABD'de sokaklar savaş alanına döndü: Minneapolis'te bir kişi daha vurularak öldürüldü

Siirt'te bir fırın Miraç Kandili vesilesiyle vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu

Emekli maaşı düzenlemesi komisyonda kabul edildi

Siirt Umut Kervanı’ndan Miraç Kandili’nde ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Suç örgütlerini övücü paylaşımlara 325 gözaltı

Gazze anlaşmasının ilk aşamasında 1244 ihlal, 449 şehit

Mersin Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Yıldız : Ücrette dengesizlik, gelirde adaletsizlik bitsin

Rusya: Ukrayna’daki yabancı askeri birlikler Rus ordusu için meşru hedef

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Madde bağımlılarının sahneye çıkması yasaklanmalı

ABD güçleri Venezuela bağlantılı 6'ncı petrol tankerine el koydu

Adana halkından Miraç Kandili’nde birlik çağrısı: Gazze, Kudüs ve İslam coğrafyası için ortak ses olalım

İran Dışişleri Bakanı, Mısır ve Hindistan'daki mevkidaşlarıyla son gelişmeleri görüştü

Bitlis’te atıl okul, öğretmenin çabasıyla drama sınıfına dönüştü

Umut Kervanı Cizre’de Miraç Kandili vesilesiyle muhtaç ailelere yardım ulaştırdı

Kocaeli’de organize suçlara yönelik operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı

Memur-Sen Bursa'dan kamuda ücret adaletsizliğine tepki

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'tan Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret

HÜDA PAR İktisat Başkanı Gültekin: 30 Euro'ya kadar vergisiz alışveriş yeniden başlamalı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Trafik terörüne dur diyelim

Yetimler Vakfı Miraç Kandili'nde de Gazzelilere günlük sıcak yemek desteğini sürdürdü

Van’da kalbinde 4 santim kitle bulunan kadın sağlığına kavuştu

İşgal kuvvetleri, Suriye'nin güneyine baskın yaparak 3 sivili alıkoydu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DMM’den TOKİ başvurularına dair dolandırıcılık uyarısı

Tarsus Umut Kervanı’ndan Miraç Kandili’nde yetim ve ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

BM: israil'in Filistin'deki yardım kuruluşlarını yasaklaması hukukun ihlali

"Miraç hadisesinin gerçekleştiği yer İslam âleminin gönül yarası haline gelmiştir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Miraç Kandili mesajı

Siirt’te Miraç Kandili dualarla idrak edildi

Avustralya'da 16 yaş altına sosyal medya yasağı yürürlükte