• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

120 kursiyerin 230 eseri görücüye çıktı

EĞİTİM 5.06.2023 13:45:06 0
120 kursiyerin 230 eseri görücüye çıktı

120 kursiyerin 230 eseri görücüye çıktı

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde eğitim gören kursiyerler, Dönem Sonu Sergisi’nde ürettikleri eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu.
Şehitkamil Sanat Merkezi (ŞSM) içerisinde yer alan Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen sergi açılışına; Gaziantep Vali Yardımcısı Salih Altınok, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Halk Eğitim Müdürü İbrahim Halil Berk, Merveşehir Halk Eğitim Müdürü Bayram Bal, öğretmenler, kursiyerler ve aileleri katıldı. Şehitkamil Sanat Merkezi’nde, karakalem, yağlı boya, ebru sanatı ve temel resim branşlarında bir dönem boyunca eğitimlerine devam eden kursiyerler, yıl içerisinde ürettikleri ürünleri Dönem Sonu Sergisi’nde beğeniye sundu. En küçüğü 15 yaşında, en büyüğü 70 yaşında; ev hanımı, öğrenci, doktor, öğretmenden oluşan 120 kursiyerin seçili 230 eserinin görücüye çıktığı sergi, 13 Haziran 2023 tarihine kadar gezilebilecek.
Nice güzel başarılara imzasını atmış bir gençlik temennisiyle
Sergi açılışında konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Salih Altınok, şu ifadeleri kullandı: “Kesinlikle içimden gelerek, çok isteyerek katıldığım bir etkinlikte daha sizlerle birlikteyiz. Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Malumunuz bir toplumun sağlıklı ve dengeli gelişmesi, ilerlemesi için sadece pozitif bilimlerde ya da sosyal bilimlerde ilerleme kat etmesi yetmiyor. Bunun yanında sanatla da bu ilerlemenin olması gerekiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından kopmuş demektir.” sözden yola çıkarak yeni Türkiye Yüzyılında pozitif bilimleri, sosyal bilimleri, sanat bilimleriyle bütünleşmiş nice güzel başarılara imzasını atmış bir gençlik temennisiyle hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum. Saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.”
Hakikaten çok güzel eserler icra edilmiş
Sergi açılışında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu ifadeleri kaydetti: “Şehitkamil Belediyesi olarak sporun, sanatın, eğitimin her noktasında destek olmaya ekip arkadaşlarımızla birlikte gayret gösteriyoruz. Tabii bu bizim bir başımıza yapacağımız bir iş değil. Bu konuda sağ olsun Sayın Valimizin başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile kurumlararası iş birliği çerçevesinde bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Hakikaten çok güzel eserler icra edilmiş. Burada emek veren tüm kursiyerlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Hocalarımızın göstermiş olduğu özveri için teşekkür ediyorum. Bu serginin hayat bulmasında 120 kursiyerimizin 230 eseri bugün sergilenecek. Burada bizi daha ziyade mutlu eden en önemli şeylerden bir tanesi de değişik yaş gruplarında, değişik meslek gruplarında, ev hanımlarından kardeşlerimizin olması. Burada sizlerle bir müjdeyi de paylaşmak istiyorum. İnşallah 1 aya kadar Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi’nin olduğu noktada hem bilim merkezimiz hem kütüphanemiz hem de sanat merkezimiz hizmete girecek. Şehrin sanat, kültür hayatına hayırlı olmasını diliyorum. Emek veren tüm ekip arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi ve ürünler incelendi.

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Polonya'da yarın cumhurbaşkanı seçimi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

Portekiz erken genel seçim için sandık başına gidecek

Meteorolojinin uyardığı Bursa'da sağanak yağış etkili oluyor

Şanlıurfa’da organize suç operasyonu: 8 şüpheli tutuklandı

Çevre haftası öncesi geri dönüşüm yarışması başlıyor

Topladıkları 250 bin TL.'yi Gazze için bağışladılar

Minikler paralarını Gazze için bağışladı

Adıyaman Havaalanı'nda nisan ayında 33 bin 859 yolcuya hizmet verildi

Depremzede esnaf: İş yerim çalışmaya uygun inşa edilmedi

Takla atan araç ters döndü: 1 yaralı

Avşo Deresi'nde kapsamlı temizlik çalışması

13 metrekarelik atölyede dört sanatı tek bir çatı altında yaşatıyor

Kınalı keklik avlayan şahsa 63 bin lira ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ