• BIST 100

    10945,49%0,28
  • DOLAR

    42,43% -0,01
  • EURO

    49,29% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5669,40% -0,22
  • Ç. ALTIN

    9240,28% -0,01

14 binin üzerinde öğrenci parkurlarda doyasıya eğlendi

10 Nisan 2023, Pazartesi 13:50
10 Nisan 2023, Pazartesi 13:50
14 binin üzerinde öğrenci parkurlarda doyasıya eğlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

14 binin üzerinde öğrenci parkurlarda doyasıya eğlendi

Şehitkamil Belediyesi, Önce Öğren Sonra Eğlen projesiyle 74 farklı kırsal mahallede 14 bini aşkın ilkokul öğrencisini geleneksel çocuk oyunları, sportif yetenek taramaları, eğlenceli yarışmalarla buluşturdu. Deprem afeti sonrasında yeniden startı verilen proje faaliyetlerinde, yararlanıcılara psikososyal destek de sağlandı.
Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen Önce Öğren Sonra Eğlen Projesi, Şehitkamil ilçesindeki 74 farklı kırsal mahallede 14 binin üzerinde öğrenciyi birbirinden renkli etkinliklerle bir araya getirdi. 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen çocuklara psikososyal destek sağlayarak, oyun ve sportif etkinliklerle moral aşılamak üzere etkinlikler düzenlendi.
Kırsal mahallelerde tamamlanan etkinliklerin ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ilçe merkezine Mehmet Ali Alevli İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencileri yalnız bırakmayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, geleneksel çocuk oyunları esnasında öğrencilere eşlik ederken, çeşitli armağanlarla onları mutlu etti.

'23 Nisanı okullarımızda oyun ve spor dolu etkinliklerle kutlayacağız'
Önce Öğren Sonra Eğlen Projesi etkinliklerini ziyaret ederek eğitmenlerden yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Çocuklarımıza deprem afeti sonrasında psikososyal destek sağlayabilmek adına bu tür etkinliklere büyük önem verdik. Çocuklarımız, pandemi dönemi içerisinde ne yazık ki uzun bir dönem evde kaldılar. Bu dönemin sonunda ne yazık ki hareketsiz yaşamın etkilerini ve sosyalleşememelerinin problemlerini yaşadık. Çocuklarımızın günlük sosyal yaşamlarına daha kolay adapte olabilmeleri adına bu tür faaliyetler büyük önem arz ediyor. Korkularını yenebilmelerini sağlamak, arkadaşlarıyla kaynaşmalarını da artırmak maksadıyla okullarımızda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Şehitkamil ilçesinde yer alan 74 kırsal mahallemizdeki etkinlikleri tamamladık. Şimdi de merkezde bulunan mahallelerimize geldik. Merkez okullarımızda bulunan müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin desteğiyle bütün çocuklarımızın eğlenmesini, hareketlerinin ve koordinasyonlarının artmasını, hatta bu tür etkinliklerin akabinde çocukların hangi branşa yatkın oldukları tespit edilip, çocuklarımızın basketbol, voleybol, cimnastik, futbol branşına yatkınlığı varsa, o noktaya yönlendirilmesi söz konusu oluyor. Bu faaliyetlere büyük destek veren Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesine, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederim” dedi.

İstanbul ve Diyarbakır’da borsa manipülasyonu operasyonu: 6 gözaltı

Meteoroloji 4 il için sarı kod verdi: Sağanak, dolu ve hortum ihtimali

Uzman Diyetisyen Korkmaz: Çocuklarımızı soğuklardan beslenmeyle koruyabiliriz

İstanbul’da "Huzur" uygulaması: 1022 gözaltı

Uzman Doktor Şimşek, karbonmonoksit tehlikesine karşı uyardı

Şanlıurfa’da kaçak et sevkiyatı engellendi: 1 ton et imha edildi

Trump: Üçüncü dünya ülkelerinden göçü kalıcı olarak durduracağım

İşgal rejimi Cenin’de iki genci teslim olmalarına rağmen yargısız infaz etti

Kırmızı bültenle aranan 8 şüpheli Türkiye'ye getirildi

7 balık türü daha resmen tescil edildi

İşgalci siyonistler Selfit’in batısında cami kundakladı

Bakan Tunç: 2025 Yılı Mazeret ve Müstemir Yetki Kararnameleri ile 621 hakim ve savcıya atama yapıldı

Benzin ve motorine indirim

Hong Kong’daki yangında can kaybı 94’e yükseldi

Kasım ayı enflasyon verileri 3 Aralık'ta açıklanacak

Ankara'da 153 işçinin zehirlenmesi olayında 4 gözaltı

Asgari ücret görüşmeleri başlıyor

Hafta sonu ülke genelinde yağış etkili olacak

Tarsus’ta "Kasım Ayı-Sahabe Ayı" programı düzenlendi

Zonguldak’ta dış ticareti güçlendirecek rıhtım yatırımı tamamlandı

Çin ve Japonya arasındaki 'Tayvan' gerilimi artıyor

Gine Bissau'da General N'Tam ülkenin yeni cumhurbaşkanı ilan edildi

Ordu’da arıcılara yönelik eğitim programı düzenlendi

Sinop'ta uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

Palandöken’de kış sezonu öncesi güvenlik ve tedbir toplantısı yapıldı

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Rus ordusu Vasyukovka yerleşim birimini ele geçirdi

Gaziantep’te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı

Macron'dan "gönüllü askerlik" açıklaması

Antalya’da 273 bin TL’lik sahte parayı piyasaya sürmeye çalışan 5 kişi yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul ve Diyarbakır’da borsa manipülasyonu operasyonu: 6 gözaltı

Meteoroloji 4 il için sarı kod verdi: Sağanak, dolu ve hortum ihtimali

Uzman Diyetisyen Korkmaz: Çocuklarımızı soğuklardan beslenmeyle koruyabiliriz

İstanbul’da "Huzur" uygulaması: 1022 gözaltı

Uzman Doktor Şimşek, karbonmonoksit tehlikesine karşı uyardı

Şanlıurfa’da kaçak et sevkiyatı engellendi: 1 ton et imha edildi

Trump: Üçüncü dünya ülkelerinden göçü kalıcı olarak durduracağım