145 bin 227 gazi torunu Çanakkale destanını yerinde yaşıyor

Tarih: 19.09.2022 16:40
145 bin 227 gazi torunu Çanakkale destanını yerinde yaşıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

145 bin 227 gazi torunu Çanakkale destanını yerinde yaşıyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ‘Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına’ projesi çerçevesinde Çanakkale’yi ziyaret edecek öğrencilerin bilgilendirme toplantısında öğrencilerle bir araya geldi.
Şahinbey Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde başlattığı “Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına” projesi ile öğrencileri ecdatlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale’de ecdadıyla buluşturulacak olan gençler için Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu öğrencilerle bir araya geldi.
“Bu vatan toprakları kolay kazanılmadı”
Ülke olarak Dünyada önemli bir konumda bulunduğumuza dikkat çeken Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Doğu’dan Batıya, Kuzey’den Güneye Dünyanın birçok ülkesini gezdim. Ama Türkiye gibi cennet bir vatan görmedim. Bu nedenle ecdadımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Onlar bu cennet vatan için canlarını seve seve feda ettiler. Çanakkale’de 253.000, Gaziantep’te 6.317 şehit verilmiş. Bu vatan toprakları kolay kazanılmadı. Dünya’nın birçok yeri cadı kazan gibi kaynarken biz ülkemizde bayrağımızın gölgesinde, devletimizin gücüyle huzur ve mutluluk içerisinde yaşıyoruz. Vatanımızın milletimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Çanakkale’ye öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı bu nedenle götürüyoruz. Orada verilen destansı mücadele de mermiler havada çarpışmış. On beş yaşında ki gençler vatan elden gitmesin diyerek okullarını bırakıp Çanakkale’ye savaşmaya gitmişler. Ülke olarak Ortadoğu ve Avrupa’nın kapısı konumundayız. O yüzden herkesin gözü bizim üzerimizde. Son yıllarda TEKNOFEST ile gençlerimiz teknoloji alanında ülkemizi bir numara haline getirdi. Daha birçok projenin de çalışması yapılıyor. Şahinbey Belediyesi olarak bu anlamda gençlerimize güveniyoruz ve onlara destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
[gallery ids=',41919']

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Musk ABD'de yeni parti kurma konusunda anket yaptı

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

İşgal rejimi ve ABD İstanbul'da protesto edildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İklim Kanunu'nun alelacele kabul edilmesini rasyonel bulmuyoruz

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

Gaziantep'te ilk defa kalça artroskopisi ameliyatı yapıldı

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası Gazze” programına davet

Yükleniyor