GÜNDEM 16.01.2024 12:10:03 0

15 bin kişi güne Büyükşehir’in sıcak çorbası ile başlıyor

15 bin kişi güne Büyükşehir’in sıcak çorbası ile başlıyor
Haberi Sesli Oku

15 bin kişi güne Büyükşehir’in sıcak çorbası ile başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehrin 32 noktasında yıl boyu sıcak çorba ikramında bulunuyor. Soğuk kış aylarının vazgeçilmezi olan çorba ikramları vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.
Büyükşehir belediyesinin hastanelerde, organize sanayi bölgesine giden servislerin güzergahlarında, yoğunluğun olduğu otobüs duraklarında, Gaziantep Üniversitesi ile Gaziantep İslami Bilimler ve Teknoloji Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu şehrin farklı noktalarında hafta içi her sabah, saat 05.45 ile 08.30 saatleri arasında yaptığı çorba ikramları 7 yıldır devam ediyor.
Günlük 15 bin vatandaş yaralanıyor
Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından hazırlanan çorbalar, ikram noktalarında günlük 15 bin kişiye dağıtılıyor. Pratik içim için büyük bardaklarda ekmekle beraber ikram edilen çorbalar, özellikle sabahın erken saatlerinde servislerle iş yerlerine giden işçiler, öğrenciler ve vatandaşlara güne başlarken rahatlık sağlıyor.
“Kısa süre içerisinde ikram noktası sayımızı 45’e çıkaracağız”
Çorba ikramları hakkında açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, hizmetin 7 yıldır devam ettiğini belirterek, “Hafta içi her gün 32 noktada, 15 binden fazla vatandaşımıza yetecek şekilde çorba dağıtıyoruz. Burada sabah 05.45 ile 08.00 veya 08.30’a kadar özellikle çok erken saatlerde işlerine giden emektar vatandaşlarımız, iş için toplanma noktalarında, servislerini beklerken çorba ikram noktalarından yararlanıyorlar. Tüm hastane önlerinde de var. Oralarda hastaneye gelen vatandaşlarımız ve kurumlarda çalışan vatandaşlarımız yararlanıyor. Diğer taraftan üniversitelerimizde de bu noktalarımız var. Öğrencilerimiz, vatandaşlarımız ve özellikle işçilerimizden bu hizmetle ilgili memnuniyet var. 32 noktada hizmet veriyoruz ama yeni yerler kurmaya devam ediyoruz. Kısa süre içerisinde servis noktalarımızı 45’e çıkaracağız. Gelen talepler doğrultusunda ikramlarımızı farklı yerlerde kurmaya devam ediyoruz. Sıcak çorbalarımız, günün erken saatinde soğuk Gaziantep sabahlarında günün telaşına başlamış vatandaşlarımızın içini ısıtıyor. Afiyet olsun” diye konuştu.

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

Yükleniyor