• BIST 100

    10608,26%0,54
  • DOLAR

    41,95% -0,01
  • EURO

    48,82% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5548,45% 0,33
  • Ç. ALTIN

    9459,78% 1,28

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği’nden 15 Temmuz açıklaması

12 Temmuz 2024, Cuma 11:51
12 Temmuz 2024, Cuma 11:51
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği’nden 15 Temmuz açıklaması
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği’nden 15 Temmuz açıklaması

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, FETÖ tarafından düzenlenen hain darbe girişiminin Türk milletinin direnişiyle demokrasiye ve seçilmişe olan inançla bertaraf edildiğini söyledi.
15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yılı nedeniyle yazılı açıklama yapan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, 252 vatandaşın şehit olduğu ve 2 bin 740 vatandaşın gazi olduğu gecede yaşananların unutulmadığını ve unutulmayacağını belirtti. Gündüz, “15 Temmuz 2016’da FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması (PDY) tarafından düzenlenen hain darbe girişimi, Türk milletinin direnişiyle demokrasiye ve seçilmişe olan inançla bertaraf edilmiştir. Hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. Ancak 252 vatan evladının şehit olduğu, 2 bin 740 vatandaşımızın da gazi olduğu karanlık gecede yaşananlar unutulmamıştır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalında gerçekleştirdiği bağlantıda darbecilere hiçbir şekilde imkan tanınmayacağı ifadesi üzerine topyekûn sokaklara indiklerini kaydeden Gündüz, “15 Temmuz gecesi Ankara’da evimizde oturup olaylar gelişirken, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı karşısında Meclis Kavşağı’na inerek ve telefon rehberimdeki bütün tanıdıklarımı arayarak, ülkesini ve devletini seven, gerekirse canını bile düşünmeden feda edebilecek her vatandaş gibi ben de siper aldım. FETÖ’cülere karşı yoğun direnç gösterdik. Şehitliği göze aldık. Milletimiz birkaç saat içinde vatan ekseninde birleşti. Türkiye’nin her köşesinde yüzbinler sokaklara aktı. Kitleler tanklara, kurşunlara karşı yürüdü. Yaşlılar, gençler, kadınlar kurşunlara meydan okuyor, tarih değiştiriyordu. Türk milletinin feraseti sayesinde dedelerimizden aldığımız miras ile Çanakkale ruhu yeniden ayağa kalkmıştı” ifadelerini kullandı.
Gündüz, “Dernek 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana şehit yakınlarımız ve gazilerimizin yanında olarak, onlar için faaliyetlerini Türkiye’nin dört bir yanında devam ettirmektedir. Derneğimiz, şehit yakınlarımız ve gazilerimizle kardeşlik hukuku kurmak, 15 Temmuz ruhunu diri ve canlı tutmak, gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve yaşatmak üzere faaliyet göstermektedir. 15 Temmuz gibi hain darbelerin bir daha yaşanmaması için hepimizin 15 Temmuz’u doğru anlaması, doğru okuması ve gelecek nesillere doğru aktararak unutturmaması gerekmektedir. 15 Temmuz’u sulandırarak unutturmaya çalışanlar var. Biz dernek olarak yaptığımız etkinlik ve faaliyetlerle 15 Temmuz ruhunu sürekli canlı tutuyor ve gerekli özeni göstererek unutturmamaya çalışıyoruz” dedi.

Vucic: Putin ve Trump dünyanın farklı bir siyasi haritasını oluşturmaya çalışıyor

İrlanda yeni cumhurbaşkanını seçecek

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 1’i çocuk 7 yaralı

Trump: israil, Batı Şeria'ya bir şey yapmayacak

Aydın’da torununu kurtarmak isterken hayatını kaybetti

HAMAS, İslami Cihad ve Fetih liderleri, ateşkesin ikinci aşaması için Kahire'de

Batman'da hafif ticari araç ile iki motosiklet çarpıştı: 6 yaralı

Konya’da 95 kişiye İŞKUR destekli istihdam fırsatı

Mardin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 1 tutuklama

Ankara Valisi Şahin, ANFİDAP üyelerini kabul etti

Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem

"Yağmur oluşturma" teknolojisi Hindistan'da başarıyla test edildi

Manisa’da kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

Beyaz Saray: Trump, 30 Ekim'de Şi Cinping ile görüşecek

İstanbul Valiliği’nden kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

Ukrayna, Rusya'dan 1000 ceset aldı

Batman’da bacağı makineye sıkışan işçi kurtarıldı

Aile Danışmanı Kalkan: Çocuktan telefonu alıyorsak yerini doldurmamız gerekir

Kahta’da imam hatip öğrencileri Gazze için kermes düzenledi

Konya’da “Yeşil Gelecek ve Dijital Dönüşüm İçin Yerel Fırsatlar Konferansı” düzenlendi

İçişleri Bakanlığı’ndan 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Siyonist Ben-Gvir esirleri infazla tehdit etti, HAMAS "faşist"liğe tepki gösterdi

Lübnan, ABD'li komutandan işgal rejiminin ihlallerini durdurmaya çağırdı

Şanlıurfa’da hassas tarım eğitimi yoğun katılımla gerçekleştirildi

Aksaray’da otomobil ile tır çarpıştı: 3 ölü

Karaköprü ilçesinde 2026’dan itibaren kaldırım ve yollar yenilenecek

Mardin’de ortaokul öğrencilerden Gazze yararına kermes

Dr. Demirbaş: İyot eksikliği metabolizmadan zekâya kadar her şeyi etkiliyor

Mardin’de 11’incisi düzenlenen “Gıda ve Tarım” fuarı açıldı

Batman’da apartman yangını: 1 İtfaiye eri ve 3 vatandaş dumandan etkilendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Vucic: Putin ve Trump dünyanın farklı bir siyasi haritasını oluşturmaya çalışıyor

İrlanda yeni cumhurbaşkanını seçecek

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 1’i çocuk 7 yaralı

Trump: israil, Batı Şeria'ya bir şey yapmayacak

Aydın’da torununu kurtarmak isterken hayatını kaybetti

HAMAS, İslami Cihad ve Fetih liderleri, ateşkesin ikinci aşaması için Kahire'de

Batman'da hafif ticari araç ile iki motosiklet çarpıştı: 6 yaralı