• BIST 100

    9523,31%-1,41
  • DOLAR

    37,91% -0,08
  • EURO

    41,20% 0,44
  • GRAM ALTIN

    3809,57% 0,27
  • Ç. ALTIN

    6190,39% 1,97

157 bin gazi torunu ecdadıyla buluştu

GÜNDEM 19.07.2023 16:10:02 0
157 bin gazi torunu ecdadıyla buluştu

157 bin gazi torunu ecdadıyla buluştu

’Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına’ projesiyle bugüne kadar 157 bin 704 öğrenciyi ve vatandaşı, Çanakkale’de ecdadıyla buluşturan Şahinbey Belediyesi, gazi torunlarını ecdadıyla buluşturmaya devam ediyor.
Şahinbey Belediyesi, 2015 yılında Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde başlattığı ’Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına’ projesi ile bugüne kadar 157 bin 704 öğrenci ve vatandaşı ecdadıyla buluştururken, bu yılki seferlerle bu sayıyı 180 bin 17’ye çıkaracak. Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale’de ecdadıyla buluşturulacak olan gençler için Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde bilgilendirme toplantı gerçekleştiriyor.

'Allah şehitlerimizden razı olsun'
Şehitlerin sayesinde böylesi güzel bir vatana sahip olduklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Gençlerimizi çok önemsiyoruz. Gençlere yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Eğitim, kültür, sanat ve spor alanındaki yatırımlarımızla gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına projemizin ilk Çanakkale ziyaretinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da oradaydı ve gençlerimizle bir araya gelerek onları tebrik etmişti. Bu yıl da projemizi devam ettiriyoruz ve 180 bin gencimizi Çanakkale’ye götürüyoruz. Bu ziyaretler esnasında öğrencilerimizin eğitimden uzak kalmaması adına Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek sabah 06:00’da özel uçakla öğrencilerimizi Çanakkale’ye götürüp, orada şehit dedelerini ziyaret ettiriyoruz. Bu ziyaret sırasında bazı öğrencilerimiz ilk defa uçağa ve feribota binme imkânı buluyor. Ziyaret esnasındaki 3 öğün yemeklerini karşılayıp yine geldikleri uçakla tekrar Gaziantep’e dönüşlerini sağlıyoruz. Böylelikle öğrencilerimiz eğitimlerinden geri kalmadıkları gibi destansı mücadelenin verildiği Çanakkale mücadelesini de yerinde görmüş oluyorlar. 2015 yılında başlattığımız proje oluşumunda bugüne kadar 150 bin gencimizi ecdadıyla buluşturduk. Projemiz halen devam ediyor bu yılsonuna kadar 180 bin 17 gencimizi ecdadımızla buluşturmuş olacağız” diye konuştu.

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

BM, işgal kuvvetlerinin Refah'ta 14 insani yardım görevlisini infaz etmesini kınadı

Malatya'da boykot çağrılarına karşı "indirim" uygulaması

Rusya: Ukrayna krizinin temel nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışacağız

Küçük çocuklar, bayram harçlıklarını Gazze için bağışladı

İşgalciler yine sivilleri bombaladı: 19 şehid

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı medrese şehitlerini kabirleri başında andı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: CHP'nin boykot çağrısı, onun yerli olmadığının ispatıdır

Malatya'da devrilen yolcu minibüsünde 5 kişi yaralandı

CHP'nin boykot çağrısına Bursa Ticaret Borsası'ndan sert tepki

Meteoroloji'den 14 ile 'Sarı kodlu' sağanak ve fırtına uyarısı

HRW’den Macaristan’a "Netanyahu’yu ülkeye girerse tutukla" çağrısı

Ülkenin çeşitli bölgelerinde sağanak etkisini sürdürüyor 

Bakan Fidan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacak

Yeşilyurt Belediyesi'nden yeni imar yolu çalışması

Siirt'te minibüs kazasında 5 kişi hastaneye kaldırıldı

Erzurum'da servis midibüsü yamaca çarptı: Bir ölü, 16 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ