• BIST 100

    9533,04%-1,40
  • DOLAR

    38,83% 0,07
  • EURO

    43,73% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4092,41% 1,57
  • Ç. ALTIN

    6626,03% 0,37

2 çocuğun öldüğü ATV kazasının davasında karar çıktı

GÜNDEM 6.05.2024 13:20:05 0
2 çocuğun öldüğü ATV kazasının davasında karar çıktı

2 çocuğun öldüğü ATV kazasının davasında karar çıktı

Gaziantep’te, Hüseyin Akın ile Kerim Gündoğan’ın ölümüyle sonuçlanan ve otomobil sürücüsü tutuklu sanık Prof. Dr. Volkan Kılınçoğlu’nun yargılandığı ATV kazasına ilişkin davada karar duruşması görüldü. Karar duruşmasında sanık otomobil sürücüsü 3 yıl 7 ay 10 cezaya çarptırılarak tahliye edildi.
Gaziantep’te Hüseyin Akın (14) ile Kerim Gündoğan’ın (14) ölümüyle sonuçlanan ATV kazasına ilişkin otomobil sürücüsü tutuklu sanık Prof. Dr. Volkan Kılınçoğlu’nun yargılandığı davada karar duruşması görüldü. Tutuklu sanık Volkan Kılınçoğlu, Gaziantep 10. Ağır Ceza Mahkemesinde 'Taksirle birden çok kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 18 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı duruşmaya da SEGBİS’le bağlandı. Duruşmada, sanık Av. H. Mehmet Balcı ve Av. Mehmet Sait Bozhüyük ile Hüseyin Akın’ın aile avukatları Av. Mutlu Can Dağlı, Av. Doğan Canbolat, Av. Mustafa Edip İzol ve Av. Gizem Kaleoğlu, Av. Suat Genç yanı sıra tanıklar da hazır bulundu.

'Kazaya sebep olan kişinin ben olmadığım 5 raporla ortaya çıktı'
Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Volkan Kılınçoğlu, 'Kazaya sebep olan kişinin ben olmadığım 5 raporla ortaya çıktı. Hala tutuklu yargılanıyorum. Keşke bu kaza olmasaydı. Keşke ben oradan geçmeseydim. Bir önceki duruşmada bu ateş 3 eve düştü demiştim. Bunu burada tutuklu olduğum için söylemedim.2 çocuğunun ölmesine üzüldüğüm için söyledim. 7 aydır tutukluyum. İtiraz etmedim fakat raporlarda kusursuz olduğum belli olduğu için 9 Mart günü itiraz dilekçesi yazdım. Nitekim bu kazanın kusurlu tarafı ben olsaydım söylerdim. Ben bir profesörüm yalan söylemem. Alkol almadım alsaydım söylerdim. Sabah ameliyata girdim ve dezenfektan kullandım. Kana kaç saat sonra girer. Buradakilere tıp öğretecek değilim. Telefonla konuşmadım. Konuşsaydım zaten söylerdim. Kaza olduktan sonra gelen ambulanslar 2 çocukla ilgilendi. Daha sonra gelen ambulansı 10 dakika bekledik. Ambulans geldikten sonra hastaneye gitmemiz ise 10 dakika sürdü. Çocuklar üniversiteye götürüldüğü için beni başka bir hastaneye götürdüler. Doktorları çocuklara yardım etmek amacıyla aradım. Ben bir hekimim ve insanı yaşatmaya yemin etmiş bir doktorum. Benim tutuklu kalmama alkış çalan insanlar sizin buraya topladığınız insanlar. Görgü tanıkları önce çocukların yarış yaptığı konusunda ifade verdi. Daha sonra mahkemede ifadeler değişti. Hüseyin, ters yönden geliyordu. Ben bu videoyu ilk defa izledim ve görüyorum ki bana roket gibi çarpmış. Ters yönden gelen bir sürücüyü nasıl öngörebilirim. Keşke onların hızı daha yavaş olsaydı. Hüseyin Akın’ın çok fazla asli kusuru vardır. Kazanın oluşunda etkim yok' ifadelerini kullandı.

Aileler en ağır cezayı istedi
Sanığın savunmasına karşı savunma yapan maktul ailelerinin avukatı ve aileler ise sanığın asli kusurlu olduğunu iddia ederek en ağır cezayı alması gerektiğini ifade etti.

Sanık, 3 yıl 7 ay 10 gün cezaya çarptırılarak tahliye edildi
Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık otomobil sürücüsü Volkan Kılınçoğlu’na 3 yıl 7 ay 10 gün ceza vererek tahliye edilmesine karar verdi. Karar sonrası maktullerin aileleri mahkeme salonunda göz yaşı dökerken, bazı yakınları ise sinir krizi geçirdi.

Olayın geçmişi
Kaza, 12 Ekim 2023’te Şehitkamil ilçesi 15 Temmuz Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, üzerinde Kerim Gündoğan (14) ile Hüseyin Akın’ın (14) bulunduğu 27 MST 04 plakalı ATV’ye, Volkan Kılınçoğlu idaresindeki 27 ARB 190 plakalı lüks araç çarpıktan sonra ATV savrularak devrildi. Feci kazada ATV’nin üzerinde bulunan 2 çocuk ağır yaralandı. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 2 çocuk, tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay sonrası lüks otomobil sürücüsü Prof. Dr. Volkan Kılınçoğlu tutuklandı.

Bakan Bolat, Suriye'ye yönelik yaptırımlarının kaldırılmasını destekledi, Gazze'deki soykırıma karşı dünyaya çağrıda bulundu

Bakan Kacır: Az gelişmiş illerimizin üretim altyapısını ve yaşam kalitesini güçlendireceğiz

Tarsus’ta imam hatip öğrencilerinden Filistin’e anlamlı destek

Tarsus Umut Kervanı’ndan Kurban Bayramı öncesi yetimlere giyim yardımı çağrısı

Cumhurbaşkanı Yılmaz'dan Suriye yaptırımlarının kaldırılmasına açıklama: Benzer adımlar Gazze için de atılmalı

Bakan Memişoğlu Cenevre'de temaslarda bulundu: "Gazze'nin en çok ihtiyaç duyduğu şey, insanlığın insanlığıdır"

BM: Gazze'de 48 saat içinde 14 bin bebek ölebilir

Avrupa Birliği, Suriye'ye yaptırımları kaldırdı

Prof. Dr. Tekin: Fanatizm uğruna insanlar birbirine düşman oluyor

Taksi şoförünü yaralayan şahıs tutuklandı

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Üstündağ'dan bahar şenliklerine davet

Millî Savunma Bakanlığı heyetinden Şam'a ziyaret

Ankara'da 'Filistin israil Çalışmaları Öğrenci Sempozyumu' düzenlendi

Coca-Cola reklamı yapan oyunculara STK’lardan tepki

Bursa’da ulaşım krizinde anlaşma sağlandı

Türkiye'nin göç yönetimi hukuk, adalet ve basiretle yeniden ele alınmalı

Tanrıkulu’dan sapkın akımlara karşı topyekûn mücadele çağrısı

Gaziantep İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Mansur: Asıl engel hakikati görmeyen kalpte, işitmeyen kulaktadır

Adana'nın Ceyhan ilçesinde iki dorsede yangın çıktı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den fuara davet

Adana'da cezaevi firarisi yakalandı

Gaziantep'te kurbanlık satış fiyatları belirlendi

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 53 bin 573'e yükseldi

Malatya'da bağımlılıkla ile mücadele il koordinasyon kurul toplantısı gerçekleştirildi

Uluslararası toplumun baskısı İngiltere'yi işgalle ticaret müzakerelerini askıya almaya itti

Siirtli ailenin feryadı: 4 yıl önce bir evladımı kaybettim, yine aynı acıyı yaşamak istemiyorum

Coca-Cola reklamı yapan oyunculara Gazze tepkisi

Şanlıurfa 2025 kurban kesim alanları açıklandı

Şanlıurfa’da sahipsiz hayvanların toplanmasında yeni dönem başladı

Şanlıurfa’da silahla vurulan kişi hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ