• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

2. Kommagene Bienali "İyileşmek" temasıyla kapılarını açtı

23 Ağustos 2024, Cuma 10:26
23 Ağustos 2024, Cuma 10:26
2. Kommagene Bienali
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

2. Kommagene Bienali "İyileşmek" temasıyla kapılarını açtı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 2. Kommagene Bienali "İyileşmek" temasıyla kapılarını açtı.
Adıyaman Valiliği ev sahipliğinde başlan bu yılki bienalin teması 6 Şubat’ta bölgeyi derinden etkileyen yıkıcı deprem nedeniyle "iyileşmek" olarak belirlendi.
1850 yıllık Antik Roma döneminin en büyük eserlerinden tarihi Cendere Köprüsü’nde, bienal çerçevesinde Sanatçı Nurettin Rençber ve Anadolu Ateşi Dans Grubu sahne aldı. Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte sanatçı Nurettin Rençber, Adıyaman yöresine ait söylediği türkülere, vatandaşlar da eşlik etti. Gece geç saatlere kadara süren Cendere Köprüsü’ndeki konser, Türk kültür dünyasının zenginliğini yansıtan ve yaklaşık 200 kişilik Anadolu Ateşi Dans Grubu’nun gösterisiyle sona erdi.

27 ülkeden 54 sanatçı katıldı
Sanatçı Nurettin Rençber ve Anadolu Ateşi Dans Grubu’nun hiçbir ücret talep etmeden katılım sağladıklarını belirten Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, “2. Kommagene Bienali kapsamında yapmış olduğumuz konser organizasyonunda kıymetli sanatçılarımız Nurettin Rençber ve Anadolu Ateşi Dans Grubu’nu Kahta ilçemizde, Adıyaman ilimizde misafir ettik. Tabii bu 2. Kommagene bianeli diyoruz ama bizim çok köklü mirasımız var buralardadır. Anadolu’nun kıymetli eserlerinin bulunduğu Adıyaman ilimizin özellikle Kahta ilçesinde bulunan eserlerimizin ve Adıyaman ilimizin diğer ilçelerinde bulunan tarihi eserlerimizi bu şekilde biz hem vatandaşlarımıza hem de gelen turistlerimize bu organizasyonlarla tanıtmaya çalışıyoruz. Tabi Adıyaman ve ilçelerimiz malumunuz depremde ağır bir şekilde etkilendi. 11 ilimizin içerisinde belki en ciddi etkilenen illerimizden birisi. Bu anlamda depremin izini silmek için devletimizin çalışmaları var gücüyle devam ediyor. Bununla birlikte depremin izini psikolojik olarak da silmek için bu şekilde kültürel faaliyetlerimizi turistik faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Uluslararası organizasyonlarımız devam ediyor. Bienal kapsamında dünyanın her tarafından gelen sanatçılarımız burada eserlerini sergiliyorlar ve belli bir süre vatandaşlarımızın da ziyaretine açık olacak. Bütün sanatseverleri ilimize, ilçemize davet ediyorum. Bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde başta Adıyaman Valisi Osman Varol’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinliğe, Adıyaman Valisi Osman Varol, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Resul Kurt, Hüseyin Özhan, Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mardin’de kontrolden çıkan otomobil elektrik direğine çarptı

Gazze "Barış Konseyi"nin başındaki isim tartışmalı: Nikolay Mladenov'a neden güvenilmiyor?

Müftü Bekiroğlu: Peygamber Efendimiz Miraç'tan hediyelerle dönmüştür

Diyarbakır’da kuş otelinde yangın: Çok sayıda güvercin telef oldu

Halep'te PKK/SDG'nin yerleşim alanlarında gizlenen silah depoları ele geçirildi

Bursa’da deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Nijerya’da kamyon kalabalığın arasına daldı: 12 ölü

FETÖ'nün emniyet yapılanmasına operasyon: 81 şüpheli yakalandı

Ceylanpınar'da Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Altın fiyatlarında tarihi zirve

Meteorolojiden kuvvetli yağış, fırtına ve don uyarısı

Kızılay’dan sürdürülebilir tarıma ve istihdama destek

Avrupa'dan "Kutup Muhafızı" ittifakıyla Grönland mesajı

Tehdit, yaptırım, saldırı: Trump'ın İran reçetesi değişmedi

Yoğun kar nedeniyle Sivas-Kayseri yolu kapandı, Kayseri-Kahramanmaraş'ta kısıtlama

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Yetiş: Kentimiz çamur ve çukurla anılır hale geldi

Siyonist rejim zindanlarından çıkan 12 Gazzeli esir hastaneye kaldırıldı

Ateşkese rağmen siyonist rejim Gazze'de katliamı sürdürüyor: 4 şehit

Malatya-Adıyaman yolunda şiddetli kar yağışına karşı ekipler yoğun çaba harcıyor

Adana’da kuvvetli sağanak: Siteyi su bastı, istinat duvarı çöktü

Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Kocaeli'de motosiklet ve scooterların trafiğe çıkışı yasaklandı

Malatya-Kayseri yolunda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Küba’da gizemli virüs salgını hızla yayılıyor

Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Malatya'da yoğun sis etkili oluyor

Gümüşhane’de kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

Myanmar'da genel seçimlerin ikinci turu yapılıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin’de kontrolden çıkan otomobil elektrik direğine çarptı

Gazze "Barış Konseyi"nin başındaki isim tartışmalı: Nikolay Mladenov'a neden güvenilmiyor?

Müftü Bekiroğlu: Peygamber Efendimiz Miraç'tan hediyelerle dönmüştür

Diyarbakır’da kuş otelinde yangın: Çok sayıda güvercin telef oldu

Halep'te PKK/SDG'nin yerleşim alanlarında gizlenen silah depoları ele geçirildi

Bursa’da deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Nijerya’da kamyon kalabalığın arasına daldı: 12 ölü