• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74
200 kişiye ekmek kapısı olacak ünlü tatlıcıya depreme dayanıklı yeni fabrika
EKONOMİ
Tarih: 31.05.2023 10:20
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
200 kişiye ekmek kapısı olacak ünlü tatlıcıya depreme dayanıklı yeni fabrika
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

200 kişiye ekmek kapısı olacak ünlü tatlıcıya depreme dayanıklı yeni fabrika

Diyarbakır’da 38 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe ün salan ve Türkiye’ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, 7 katlı yeni binasının deprem yönetmeliğine uygun şekilde tadilatına hız kesmeden devam ediyor. 200 kişiye ekmek kapısı olacak fabrika bölgede tatlıda fiyat politikasının artmasını da engelleyecek.
Türkiye’ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, Diyarbakır’da 7 katlı üretim merkezi ile dünyayı tatlandıracak. Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremden sonra yapımı süren fabrika binasından 58 karot alındığını söyleyen Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, çalışmalara hız kesmeden devam edildiğini dile getirdi. 200 kişinin ekmek yiyeceği fabrika ile Ortadoğu ve Avrupa’ya açılacaklarını belirten Elaldı, “Yeni fabrikayı depremden önce tutmuştuk. Burayı düzenlemek için çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Maalesef ülkemizi sarsan bir depremle karşılaştık. O yüzden biraz geciksek de deprem yönetmeliğine uygun şekilde binamızı yapmak için bayağı çaba sarf ettik. Binamızdan 58 tane karot aldık. Geçtiğimiz yıl ‘dünyaya açılma’ gibi bir programımız vardı. Dünyaya açılmamız İstanbul’dan Avrupa’ya, buradan Ortadoğu’ya olacaktır. Tatlı üretim tesisimizde yaklaşık 200 kişi çalışacak. Bu kadar insan burada çalıştığı zaman memleketimize de, ülkemize de bir katma değeri olacaktır. Cumhurbaşkanımızın deyimiyle ‘Pahalı satış yapmayın, az kazanın, çok satın ve çok kazanın’ sözünü ben bir ekol olarak kendime edindim. Hacıbaba Pastaneleri’ni 1984’te kurduğumuz zaman 2000’li yıllarda Cumhurbaşkanımızla beraber dünyaya açılmadan bahsetmeye çalıştık. Bugün ise çok şükür o planlarımız bir bir gerçekleşiyor. İleriki tarihlerde mesela Avrupa ve Ortadoğu turumuz yer almaktadır. Hacıbaba’yı dünyada marka yapmak istiyoruz. Büyük konuşuyoruz ama boş konuşmuyoruz” dedi.
Faaliyete geçirilecek olan fabrikanın iç mimarı Sedat Baran da, binanın 2 bin 300 metrekare kapalı alanı olan depreme dayanıklı bir yapı olduğunu belirtti. Baran, “Mimari olarak gündemin tarzını sürekli takip ediyoruz ve yeniliklere sürekli açığız. Yılmaz Elaldı’nın desteğiyle her alanda yeni çıkacak teknolojileri sürekli kendi firmamıza uyarlamaya gayret gösteriyoruz. Şu anki yapımız 2 bin 300 metrekare kapalı alanı olan depreme dayanıklı güvenilir bir yapıdır. Burada kullandığımız yöntemlerden 2023’ün deprem yönetmeliğine uygun olacak şekilde sistemlerimizi çekiyoruz. Bununla entegreli olarak da en önem gösterdiğimiz şey hijyendir. Hijyeni de Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün şartlarına uygun olacak şekilde zeminimizde tamamen epoksi, bakteri barındırmayan özel ürünler kullanıyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşımızın temiz ürünler tüketmesidir” ifadelerinde bulundu.

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Gram altında yeni rekor

18 İlde DAİŞ operasyonu: 39 şüpheli gözaltına alındı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Siyonist Katz'tan Tahran halkına tehdit: Yakında bedel ödeyecekler

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur

Afrika Birliği'nden Fildişi Sahili'ne seçim desteği

İran'da Mossad casusu asıldı

İran, siyonistlere ait gelişmiş bir insansız hava aracını düşürdü

İran'dan siyonist rejime yoğun füze saldırısı: 8 ölü, 287 yaralı

Gaziantepliler: Gazze için atılan her adım değerli, saflar netleşmeli

Siyonist rejimden Batı Şeria'da ev baskınları

İşgalciler, Gazze'de iletişim hizmetlerini yeniden kesti

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 658 bine yükseldi

Toplam ciro endeksi nisanda arttı

Ticaret ve perakende satış hacmi arttı

İran parlamentosu yeni maliye bakanını onayladı

Haziran ayı SED ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı

Prof. Dr. Akpolat: Sigara, göz sağlığını tehdit eden ciddi bir risk faktörüdür

İşgal rejiminin İran'a fırlattığı füzelerin imha edilmesi Ağrı'dan görüntülendi

Bingöl’de “MARCH TO GAZA” yürüyüşü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

YAZARLAR