Tarih: 24.01.2023 08:50

2023 Regaib Kandili ne zaman, hangi gün? Regaib Kandili önemi ve faziletleri

Facebook Twitter Linked-in

Üç ayların başlangıcı olan Recep ayına girilmesiyle birlikte, Regaib Kandili'nin hangi gün olduğu araştırılıyor. Peki 2023 Regaib kandili ne zaman? Regaib Kandili'nin önemi ve faziletleri nelerdir?

Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan ve İslam aleminde rahmet ve bereket mevsimi olan üç aylar bugün başladı. Dini duyguların yoğun bir şekilde yaşandığı bu aylarda Müslümanlar, ibadetlerini daha çok yerine getirmek ister. Recep ayına girilmesiyle, kandil geceleri de merak konusu oldu.

Üç ayların içerisinde bulunan 4 kandilin ilki olan Regaib Kandili, Recep ayı içerisinde gerçekleşiyor. Regaib Kandiline kısa bir zaman kala Müslüman vatandaşlar, Regaib Kandili ne zaman, hangi gün? Regaib Kandili’nin önemi ve faziletleri neler? sorularına yanıt arıyor. İşte merak edilenler…

2023 Regaib Kandili ne zaman?

Regaip Kandili, Recep ayının ilk Cuma gecesidir. (Perşembeyi Cumaya bağlayan gecedir.) Bu yıl Regaib Kandili 26 Ocak 2023 Perşembe gecesine denk geliyor.

Regaib Kandili önemi ve faziletleri

Regaib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibadetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Regaib’in diğer kandillerden farklı oluşu hem Recep ayında bulunması hem de Cuma gecesi oluşudur.

Ayrıca Recep ayının hususiyetlerinden birisi de Regaib Kandili ve Mirac Kandili olarak bilinen iki kandilin bu ayda bulunmasındandır. Bu günler ve geceler, kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından önemlidir.

Bu gecede rahmet, bağış ve tövbe kapıları ardına kadar açılır. Yüce Allah'a ibadet etmek için mükemmel bir gece olan Regaip Kandilinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibadetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —