• BIST 100

    9729,5%1,59
  • DOLAR

    34,04% 0,07
  • EURO

    37,94% 0,20
  • GRAM ALTIN

    2826,91% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,00

“2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Açılışı” Düzce’de yapıldı

EĞİTİM 12.09.2024 17:22:22 0
“2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Açılışı” Düzce’de yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Açılış Programı”, Ali Erbaş’ın katılımıyla Düzce’de yapıldı.

Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda konuşan Erbaş, yeni eğitim-öğretim döneminin açılışı vesilesiyle bir arada olduklarını dile getirerek, ilim, irfan ve muhabbet ocağı kursların yeni eğitim dönemine başlamasının sevincini ve heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin ve öğretmenin en kutsal ve en mübarek görevlerden birisi olduğunu belirten Erbaş, “Bu müjdeyi Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem) veriyor; ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir.’ buyuruyor. Kur’an’ın okunması, ezberlenmesi, anlaşılması, hayata aktarılması, müminler için daima en büyük ideal olmuştur.” dedi.

“Kur’an kurslarımızı aziz milletimizle buluşturmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz”

Erbaş, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘bismillah’ diyerek ülkemizin dört bir yanındaki Kur’an kurslarımızı aziz milletimizle buluşturmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Gelin Kur’an öğrenme seferberliği başlatalım, hayat kaynağımız Kur’an’la hayatımızı güzelleştirelim. Kur’an’ın şifasıyla ruhlarımızı şifayap kılalım. Allah Resulü Efendimiz, 'ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.' buyuruyor. Bugün dünyanın güzel ahlaka ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

Camiler, Kur’an kursları ve din görevlileriyle milletin hizmetinde olduklarını aktaran Erbaş, şunları kaydetti:

“4-6 yaş Kur’an kurslarımızı çok önemsiyoruz. Ülkemizdeki 4-6 yaş Kur’an kurslarında görev yapan hocalarımızın tamamı hoca hanım. Hepsi annelik şefkatiyle, ablalık şefkatiyle, teyzelik şefkatiyle yaklaşıyorlar çocuklarımıza. İstemez misiniz o şefkatle Rabbini, Peygamberimizi, O’nun ahlakını, vatan sevgisini, bayrak sevgisini, şehitlik ve gazilik ruhunu öğretsin çocuklarımıza. Sevgiyi, saygıyı, dürüstlüğü öğretsin. Yalanın kötülüğü nedir, toplumları çürüten kötülükler nedir? Onları öğretsin çocuklarımıza. İstemez misiniz?”

“Çocuklarımıza en büyük miras güzel ahlak”

Erbaş, çocukları Kur’an’ın rahmet iklimiyle buluşturmanın, Peygamberimizin örnek hayatıyla tanıştırmanın ve İslam’ın güzel ahlakıyla yetiştirilerek geleceğe hazırlamanın yapabilecek en büyük iyilik ve onlara bırakabilecek en büyük zenginlik olduğuna işaret ederek, “Peygamber Efendimiz  ‘Hiçbir anne baba çocuğuna güzel ahlaktan daha iyi, daha güzel bir miras bırakmamıştır.’ buyurmaktadır. En büyük miras güzel ahlaktır. Eğer o çocuk biz vefat ettikten sonra ardımızdan Kur’an okuyabiliyorsa, mezarımızı ziyaret edip bir ‘Yasin’, bir ‘Tebareke’ okuyabiliyorsa bizim için her zaman dua edebiliyorsa ve dürüstse, kötülüklerden uzaksa, haramlardan uzak yaşayabiliyorsa işte bir anne baba için en büyük miras odur.” şeklinde konuştu.

“Kur’an kurslarımız bir rehabilitasyon merkezi gibi de çalışıyor”

Kur’an kurslarının aynı zamanda paylaşma, kaynaşma ve dayanışma mekanları olduğuna dikkati çeken Erbaş, “Bizler Kur’an kurslarımızı hayata dokunan, insanımıza huzur veren ve geleceğimizi inşa eden müstesna mekanlar olarak görüyoruz. Çünkü buralar inananlar için rahmet ve şifa kaynağı olan bir kitabın öğretildiği ve okunduğu yerdir. Bu hastalıklara şifa ve dünyadaki kötülüklere karşı bir devadır. Bu bağlamda her yaş ve seviyeye uygun Kur’an ve din eğitimi verdiğimiz ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarımız adeta bir rehabilitasyon merkezi gibi de çalışıyor. Her yıl 100 binlerce insanımızın Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrendiği bu kurslarımız özellikle hanımefendiler için bir eğitim mekanı olduğu kadar güzel dostluklar kurdukları mekanlar olarak da öne çıkmaktadır.” dedi.

“Çocuklarımızın eğitimine ilgili ve duyarlı olalım”

Erbaş, çocuğun gelişiminde en büyük etkiye sahip kurumun aile olduğuna vurgu yaparak, “Ebeveynler olarak eğitim hususunda ne kadar bilinçli olursak çocuklarımızda o kadar istekli olur. Eğer çocuklarımıza okumanın, öğrenmenin bir ibadet, bilginin değerli bir hazine olduğu bilincini aşılayabilirsek başarı kendiliğinden gelecektir. Bu sebeple çocuklarımızın eğitimine ilgili ve duyarlı olmamız, onların gelecekleri açısından hayati öneme sahiptir. Unutmayalım ki onlar Allah’ın bizlere bir emanetidir. Varlığa emanet bilinciyle yaklaşmak mümin olmanın bir gereğidir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Eğitimden alıkoyan şeylere karşı daima uyanık olun”

Öğrencilere seslenen Erbaş, şunları söyledi:

“Başarılı olmanızda sizlerin azim ve çabası son derece önemlidir. Sizi okumaktan, araştırmaktan ve eğitimden alıkoyan şeylere karşı daima uyanık olun. Bilginin değerli bir imkan ve büyük bir güç olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Onu elde etmenin yollarını arayın ve onu daima insanlığın hayrına olacak şekilde kullanın. İnsanlığın hayrına olmayan bilginin hiçbir kıymeti yoktur.” diye konuştu.

Programda, Kur’an kursu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler yapıldı. (İLKHA)


Lübnan'da 4 bin yaralı olduğu iddialarına bakanlıktan açıklama

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Menderes ve arkadaşlarını rahmetle anıyor; darbeci zihniyeti telin ediyorum

Polonya'da selde ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi

Takla atan otomobil ters döndü: 2 yaralı

BM, Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarını kınadı            

Portekiz'de orman yangınları: 7 ölü

Mardin’de mayın, kontrollü bir şekilde imha edildi

DMM: "Türk ordusu Irak'ın Duhok kentinde sivillere saldırdı' iddiası doğru değil"

Hizbullah, birçok kişinin şehit olduğu ve 2 bin 800 kişinin yaralandığı patlamalarda işgali sorumlu tuttu

Adli Tıp'a göre Narin boğularak öldürüldü

Von der Leyen, Avrupalı ​​komisyon üyelerinden oluşan yeni ekibi açıkladı

Hizbullah: Çağrı cihazlarının patlaması sonucu 3 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı

Çalışma Bakanlığı ile TİSK arasında iş birliği protokolü

Belediye çalışanı bıçakla yaralandı

ABD atık suyunda felce neden olan virüs yayılıyor

Malatya'da bahçe yangınında maddi hasar oluştu

Malatya'da 2 araç çarpıştı: 3 yaralı

HÜDA PAR: Partimize yönelik iftira merkezli politikanın nedeni siyonist barbarlığa yönelik tutumumuzdur!

Malatya'da ahır yangını

Un patlamaları büyük çaplı bir patlamaya neden olabiliyor!

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü diğer araçlara çarptı: 2 yaralı

Lübnan'da çok sayıda iletişim cihazında patlama: Yaralılar var

Grip aşısı kimlere, ne zaman yapılmalı?

20 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi

Lübnan ordusu, Katar'dan 15 milyon dolarlık bağış aldı

Algoloji nedir, hangi hasta gruplarına bakar?

Ankara’da yargı hizmetleri tek çatı altında toplanıyor

Adana'da 9 ayda 424 kişiye milyonluk kumar cezası

Tespit edilen metruk yapılar yıkılıyor

Eylülde 1 milyar 54 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi hesaplara yatırıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku