Tarih: 09.09.2024 15:22

2024-2025 eğitim yılında Nusaybin’de ilk ders zili çaldı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye genelinde olduğu gibi Nusaybin ilçesinde de yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte sabah saatlerinden itibaren öğrenciler okullara akın etti. İlk kez okula adım atanlar kadar arkadaşlarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşayanlar da vardı.

Yapılan törene Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, yeni eğitim yılına başlayan öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

Törenin ardından öğrenciler sınıflara geçerken, veliler İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin ile birebir görüşme fırsatı buldu. Veliler, kantinlerde israil ürünlerinin satılmaması konusunda hassasiyetlerini dile getirdi.

Nusaybin’de eğitim alanında yapılan iyileştirmelere dikkat çeken Çetin, "Şehir merkezindeki liselerin yüzde 90’ında tekli eğitime geçtik. Öğrencilerimiz, sabah erken saatlerde kahvaltısız okula gitmeyecek ve akşam geç saatlere kadar okulda kalmayacaklar. Bu sistem çocuklarımıza daha ideal bir eğitim ortamı sunacak." ifadelerini kullandı.

Öğretmen kadrosundaki değişikliklere de değinen Çetin, "Öğretmenlerimizin yüzde 90’ı kadrolu ve sürekli görev yapan öğretmenlerden oluşuyor. Bu durum eğitim kalitesini artıracak ve başarılarımızı artıran önemli bir etken olacaktır. Nusaybin halkı eğitime büyük destek veriyor. Eğer bir başarımız varsa, halkımızın katkısı çok büyük. Nusaybin, Allah’ın izniyle artık olumsuz olaylarla değil, eğitim başarılarıyla anılacak. Eğitimle Türkiye’de kendine sağlam bir yer edinmiş olacak," diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —