GÜNDEM 23.10.2024 15:03:52 0

2024 yılı ilk 9 ayında boğazlardan 65 bin 807 gemi geçti

2024 yılı ilk 9 ayında boğazlardan 65 bin 807 gemi geçti
Haberi Sesli Oku

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının ilk 9 ayında Türkiye’deki boğazlarda toplam 65 bin 807 gemi hareketliliği gerçekleştiğini bildirdi.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’deki boğazlardan 2024 yılının ilk 9 ayında gerçekleşen gemi hareketlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye boğazlarının ticari ve ulaşım amaçlı gemi geçişlerinde yoğun bir dönem geçirdiğini belirten Bakan Uraloğlu, "İstanbul ve Çanakkale Boğazları’nda 2024 yılının Ocak-Eylül döneminde toplamda 65 bin 807 gemi hareketi gerçekleşti. Boğazlarımızdan son 20 yıllık dönemde geçen gemi sayısı ise 1,9 milyon oldu. Bu gemi geçişleri uluslararası deniz taşımacılığında kritik öneme sahip ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Hayata geçirdiğimiz projelerle ülkemizin uluslararası denizcilik arenasındaki yerini ön sıralara taşımaya devam ediyoruz." dedi.

"Çanakkale Boğazı’ndan geçen gemi sayısı yüzde 3,1 artış gösterdi"

Bakan Uraloğlu, Çanakkale Boğazı’nda Eylül ayında 3 bin 760 gemi geçişinin yaşandığını ve bu gemi geçişlerinin 860’ının petrol dahil olmak üzere tehlikeli yük taşıyan tankerler olduğunu belirterek, bu gemilerle 18 milyon 282 bin 121 tonunun tehlikeli yük olmak üzere 47 milyon 343 bin 491 ton yük taşındığını söyledi. Uraloğlu, "Ocak-Eylül döneminde Çanakkale boğazından geçen gemi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 artarak 34 bin 646’ya ulaştı. Bu gemi geçişlerinde 7 bin 791 tehlikeli yük tankeri ile 157 milyon 5 bin 205 tonu tehlikeli yük olmak üzere toplam 453 milyon 746 bin 887 ton yük taşındı" diye konuştu.

"İstanbul Boğazı’ndan geçen gemi sayısı yüzde 7,1 artış gösterdi"

İstanbul Boğazı’ndan Eylül ayında geçen gemi sayısının 3 bin 302 olduğunu ve bu gemilerin 785’inin tehlikeli yükler taşıyan tankerler olduğunu da vurgulayan Bakan Uraloğlu, 15 milyon 307 bin 99 tonu tehlikeli yük olmak üzere 35 milyon 473 bin 199 ton yük taşındığını söyledi. Uraloğlu, "Ocak-Eylül döneminde İstanbul boğazından geçen gemi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,1 artarak 31 bin 161, tehlikeli yük taşıyan tanker sayısı ise 7 bin 302 olarak gerçekleşti. Bu dönemde 137 milyon 623 bin 581 tonu tehlikeli olmak üzere toplam 342 milyon 936 bin 330 ton yük taşındı" ifadelerini kullandı. 

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Malezya'da doğal gaz patlaması: 112 yaralı

Osmanlı Teşkilatı Batman İl Başkanlığında Yeni Dönem!

Kontrolden çıkan servis minibüsü devrildi: 1 ölü, 5 yaralı

Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 17 ölü

Gümrük kapılarında 182 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yükleniyor