• BIST 100

    10452,60%0,03
  • DOLAR

    41,27% 0,06
  • EURO

    48,60% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4841,37% 0,39
  • Ç. ALTIN

    7802,34% 0,00

2024 yılı trafik kazası bilançosu: 2 bin 700 ölü, 389 bin yaralı

06 Ocak 2025, Pazartesi 13:17
06 Ocak 2025, Pazartesi 13:17
2024 yılı trafik kazası bilançosu: 2 bin 700 ölü, 389 bin yaralı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

2024 yılı içerisinde Türkiye genelinde meydana gelen 623 bin 148 trafik kazasında 2 bin 713 kişinin öldüğü, 388 bin 644 kişinin ise yaralandığı belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan trafik istatistik bülteninde trafik kazaları ve sonuçlarının türlerine göre dağılımı, ölümlü-yaralanmalı kazaların oluş şekline göre türleri, nedenleri ve uygulanan trafik cezalarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Bültende geçirdiğimiz 2024 yılı içerisinde meydana gelen 623 bin 148 trafik kazasından 266 bin 780'i ölümlü ve yaralanmalı olarak kayıtlara geçerken geriye kalan 356 bin 368'inin ise maddi hasarlı kaza olduğu açıklandı.

264 bin trafik kazasında 388 bin 644 kişi yaralandı

2024 yılında ölümle neticelenen 2 bin 289 trafik kazasında 2 bin 713 kişinin öldüğü, yaralanmalı olarak kaydedilen 264 bin 491 trafik kazasında ise 388 bin 644 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı belirlendi.

Ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarının oluş şekline bakıldığında 266 bin 780 trafik kazasından 90 bin 780'i yandan çarpma, 39 bin 124'ü yayaya çarpma, 36 bin 665'i devrilme-savrulma veya takla, 29 bin 365'i arkadan çarpma, 26 bin 266'sı yoldan çıkma ve geriye kalan 44 bin 580'i ise karşılıklı çarpışma, engel/cisim ile çarpışma, duran araca çarpma, yan yana çarpışma gibi şekillerde gerçekleştiği görüldü.

Paylaşılan istatistiklerde ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarının araç sayısına bakıldığında kazaların yüzde 41,09'u tek, 52,83'i iki ve 6,06'sının çok araçlı kaza olduğu belirlenirken kazalara neden olan unsurlarda yüzde 90,04 oranıyla sürücü, 8,17 yaya, 0,84 araç, 0,53 yolcu ve 0,39'unda da yolun kusurlu olduğu tespit edildi.

Trafik kazalarının en çok meydana geldiği iller sıralamasında İstanbul 1'inci

Sürücünün kusurlu görüldüğü 288 bin 761 trafik kazasından 105 bin 783'ünde araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamaktan, 45 bin 45'inde kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamaktan, 25 bin 218'inin şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, 25 bin 189'unun arkadan çarpma, 23 bin 729'unun dönüş kurallarına uymama ve 63 bin 797 kazanın ise alkollü araç kullanma, aşırı hız, hatalı park etme gibi kusurlardan kaynaklandığı belirtildi.

Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına karışan araçların türlerine bakıldığında 2024 yılı içerisinde meydana gelen 444 bin 881 trafik kazasından 206 bin 188'inde otomobil, 94 bin 95'inde motosiklet, 57 bin 970'inde kamyonet, 41 bin 779'unda bisiklet ile motorlu bisiklet ve geriye kalan 44 bin 849'unda ise minibüs, kamyon, otobüs ve traktör gibi araçlar yer alıyor.

İllere göre dağılımının yapıldığı bültende 2024 yılında meydana gelen 97 bin 354 trafik kazasıyla İstanbul birinci sırada yer alırken 86 bin 401 trafik kazasıyla Ankara 2'nci ve 40 bin 549 trafik kazasıyla İzmir 3'üncü sırada yer aldı.

Trafik cezalarının yüzde 84'ünü alkollü araç kullananlar oluşturdu

Yayımlanan bültende uygulanan trafik cezalarının dağılımına bakıldığında bir yıl içerisinde 308 bin 135 işlemin 258 bin 594 sayısıyla yüzde 83,92 oranını alkollü olarak araç kullananlar oluştururken yüzde 4,12'lik oranını 100 ceza puanını dolduran, 0,18'ini 5 kez hız limitini aşan ve geriye kalanını ise diğer işlemler oluşturuyor. (İLKHA)

Vali Yavuz: Malatya'da suç oranlarında dikkat çekici düşüş sağladık

Batman'da 3 bin yıllık sır gün yüzüne çıktı

Malatya'da korkutan çatı yangını

Bakan Göktaş: Kadın kooperatiflerini güçlendiren çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Şanlıurfa’da isot sezonuyla damlar yeniden kırmızıya büründü

Mercedes-Benz ve Volkswagen, ABD tarifeleri ve Çin pazarındaki düşüş nedeniyle zarar bildirdi

Sason balı coğrafi işaretle taçlandı

Bursa'da "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" programı gerçekleştirildi

Mısır, İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı arasında görüşmelere ev sahipliği yapacak

Belediye Başkanı Taşkın'ın başlattığı "Taziye evi" projesine TSO'dan destek

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı’ndan Keklikdere Köyü’ne ziyaret

Şanlıurfa’da dolandırıcılık operasyonu: 2 gözaltı

MAZLUMDER'den "Küresel Sumud Filosu"nun korunması çağrısı

Bursa Umut Kervan'ından yüzlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye desteği

Vali Canalp: Batman'da asayiş olayları azalıyor, uyuşturucuyla mücadele amansız devam ediyor

Gazze Sivil Savunma Teşkilatı: Gazze yanıyor, insanlık yok ediliyor

Hilvan Devlet Hastanesi’nde ilk ortopedi ameliyatı başarıyla yapıldı

Çin ve Fransa arasında 10 Bin kilometrelik bağlantıyla karaciğer kanseri ameliyatı

Kontrolden çıkan otomobil durağa daldı: 8 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

İslami Cihad: Smotrich ve Ben Gvir savaş suçlarının mimarıdır

Kontrolden çıkan araç bariyere çarptı

Bakan Göktaş, bir dizi temaslarda bulunmak için Mardin’de

Gerçek bilgi mi, rastgele tahmin mi? Yapay zekânın yanılgılarında sınav mantığı  

12 bin yıllık tarih tek çatı altında: Hasankeyf müzesi ziyarete açıldı

İşgal zindanlarındaki esirlere destek  için tek başına oturma eylemi

Batman'da komşum projesinde yeni dönem başlıyor

Gazze'de şehit sayısı 64 bin 605'e ulaştı

Batman Gençlik Merkezlerinde fırçalar geleceğe iz bırakıyor

Şanlıurfa’da yetim ve öksüz çocuklara kırtasiye desteği

Batman'da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 19 şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Vali Yavuz: Malatya'da suç oranlarında dikkat çekici düşüş sağladık

Batman'da 3 bin yıllık sır gün yüzüne çıktı

Malatya'da korkutan çatı yangını

Bakan Göktaş: Kadın kooperatiflerini güçlendiren çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Şanlıurfa’da isot sezonuyla damlar yeniden kırmızıya büründü

Mercedes-Benz ve Volkswagen, ABD tarifeleri ve Çin pazarındaki düşüş nedeniyle zarar bildirdi

Sason balı coğrafi işaretle taçlandı