• BIST 100

    10642,6%-0,43
  • DOLAR

    40,55% -0,49
  • EURO

    47,59% -0,64
  • GRAM ALTIN

    4341,12% -1,63
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32

2025'in 3 aylık trafik kazası bilançosu: 481 ölü 80 bin yaralı

10 Nisan 2025, Perşembe 12:27
10 Nisan 2025, Perşembe 12:27
2025
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye geneli 2025'in ilk 3 ayı içerisinde meydana gelen 148 bin 39 trafik kazasında 481 kişinin öldüğü, 80 bin 507 kişinin ise yaralandığı belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Trafik İstatistik Bülteninde trafik kazaları ve sonuçlarının türlerine göre dağılımı, ölümlü-yaralanmalı kazaların oluş şekline göre türleri, nedenleri ve uygulanan trafik cezalarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Bültende geçtiğimiz ocak, şubat ve mart aylarında meydana gelen 148 bin 39 trafik kazasından 56 bin 887'si ölümlü ve yaralanmalı olarak kayıtlara geçerken geriye kalan 91 bin 152'sinin ise maddi hasarlı kaza olduğu açıklandı.

56 bin trafik kazasında 80 bin kişi yaralandı

2025 yılının ilk 3 ayı içerisinde ölümle neticelenen 413 trafik kazasında 481 kişinin öldüğü, yaralanmalı olarak kaydedilen 56 bin 474 trafik kazasında ise 80 bin 507 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı belirlendi.

Ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarının oluş şekline bakıldığında 56 bin 887 trafik kazasından 19 bin 253'ü yandan çarpma, 8 bin 539'u yayaya çarpma, 7 bin 491'i devrilme-savrulma veya takla, 6 bin 288'i arkadan çarpma, 5 bin 700'ü yoldan çıkma, 3 bin 109'u karşılıklı çarpışma ve geriye kalan bin 6 bin 507'si ise engel/cisim ile çarpışma, duran araca çarpma, yan yana çarpışma gibi şekillerde gerçekleştiği görüldü.

Paylaşılan istatistiklerde ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarının araç sayısına bakıldığında kazaların yüzde 41,07'si tek, 52,53'ü iki ve 6,39'unun çok araçlı kaza olduğu belirlenirken kazalara neden olan unsurlarda yüzde 90,30 oranıyla sürücü, 8,19 yaya, 0,70 araç, 0,51 yolcu ve 0,28'inde de yolun kusurlu olduğu tespit edildi.

Trafik kazalarının en çok meydana geldiği iller sıralamasında İstanbul 1'inci

Sürücünün kusurlu görüldüğü 61 bin 599 trafik kazasından 23 bin 448'inde araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamaktan, 10 bin 49'unun kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamaktan, 4 bin 865'inin şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, 5 bin 279'unun arkadan çarpma, 4 bin 993'ünün dönüş kurallarına uymama ve 12 bin 965 kazanın ise alkollü araç kullanma, aşırı hız, hatalı park etme gibi kusurlardan kaynaklandığı belirtildi.

95 bin 131 trafik kazasından 45 bin 148'inde otomobil, 20 bin 138'inde motosiklet, 12 bin 823'ünde kamyonet, 8 bin 3'ünde bisiklet ile motorlu bisiklet ve geriye kalan 9 bin 19'unda ise minibüs, kamyon, otobüs ve traktör gibi araçlar yer alıyor.

İllere göre dağılımının yapıldığı bültende ilk 3 ayda meydana gelen 25 bin 447 trafik kazasıyla İstanbul birinci sırada yer alırken 22 bin 367 trafik kazasıyla Ankara 2'nci ve 9 bin 389 trafik kazasıyla İzmir 3'üncü sırada yer aldı.

Trafik cezalarının yüzde 76'sını alkollü araç kullananlar oluşturdu

Yayımlanan bültende uygulanan trafik cezalarının dağılımına bakıldığında ocak, şubat ve mart aylarında 64 bin 450 işlemin 49 bin 137 sayısıyla yüzde 76,24 oranını alkollü olarak araç kullananlar oluştururken geriye kalan yüzde 5,94'lük oranını 100 ceza puanını dolduran, 0,12'sini 5 kez hız limitini aşan ve geriye kalanını ise diğer işlemler oluşturuyor. (İLKHA)

Şırnak'ta bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Bakan Kurum: Yangınlardan dolayı 87 bağımsız birim ağır hasarlı ve yıkık

İtalya’da orman yangını geniş bir alana yayıldı

Muğla'da 3,6 büyüklüğünde deprem

Piknik tüpünün patlaması mahallede korku dolu anlara neden oldu

Şanlıurfa’da ‘Gazze ölüyor, ayağa kalk’ temalı etkinlik düzenlendi

Bingöl-Erzurum kara yolunda kaza: 1 yaralı

Gazze açlıktan ölüyor: 9 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti

Bursa’da mahalle arasında çıkan yangın korkuttu

Sıcaktan bitkin düşen leyleğe elektrik ekipleri sahip çıktı

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Sudan yetkilileri binlerce patlamamış mühimmatı imha etti

Dışişleri Bakanı Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Şantiye işçileri arasında taşlı sopalı kavga: 16 yaralı

İslami Cihad: Witkoff’un açıklamaları saldırının sürdürülmek istendiğini gösteriyor

Doç. Dr. Acet: Göz, güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı son derece açık bir organ

HAMAS yetkilisi Basem Naim son müzakere turu hakkında detayları açıkladı

Kamboçya, Tayland ile olan çatışmaların durması için ateşkes ilan etti

Çeşme’de bir müddet sürecek su kesintileri bu gece başlıyor

ABD, Fransa ve Suriye ortak mutabakata vardı

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesabına aktarılıyor

Motosiklet ile ticari taksi çarpıştı: 1 ağır yaralı

Gazze'de şehit sayısı 59 bin 676’ya yükseldi

Batman'da esnaf ışıklandırma ve yaya geçidi eksikliğinden şikayetçi

Pakistan Başbakanı: İndus Suları sorununu diyalog yoluyla çözmek istiyoruz

Vietnam'da otobüs kazası: 9 ölü, 16 yaralı

"Filistin'e hep birlikte desteğimizi sürdürmeliyiz"

İki aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı

Tayland'ın sekiz bölgesinde sıkıyönetim ilan edildi

Kuyumcular: Altın hala güvenilir bir liman

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şırnak'ta bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Bakan Kurum: Yangınlardan dolayı 87 bağımsız birim ağır hasarlı ve yıkık

İtalya’da orman yangını geniş bir alana yayıldı

Muğla'da 3,6 büyüklüğünde deprem

Piknik tüpünün patlaması mahallede korku dolu anlara neden oldu

Şanlıurfa’da ‘Gazze ölüyor, ayağa kalk’ temalı etkinlik düzenlendi

Bingöl-Erzurum kara yolunda kaza: 1 yaralı