• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

222 saat sonra kurtarılan Melike, Adana’da sağlığına kavuşuyor

15 Şubat 2023, Çarşamba 17:20
15 Şubat 2023, Çarşamba 17:20
222 saat sonra kurtarılan Melike, Adana’da sağlığına kavuşuyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

222 saat sonra kurtarılan Melike, Adana’da sağlığına kavuşuyor

Kahramanmaraş’ta depremin 222’nci saatinde kurtarılan Melike İmamoğlu, ambulans helikopterle getirildiği Adana’da tedavi altına alındı. Bilinci açık olan İmamoğlu, sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, 'Allah razı olsun' dedi.
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde depremden 222 saat sonra enkaz altından çıkarılan 42 yaşındaki Melike İmamoğlu, helikopter ile getirildiği Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bilinci açık olan İmamoğlu’nu ziyaret eden Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, hastanın bilincinin açık, böbrek fonksiyonlarının iyi durumda olduğunu söylediler.
Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz, hastanın bir takım tahlillerinin yapıldığını ve filmlerinin çekildiğini ifade ederek, 'Şu anda görünen herhangi bir omurga ya da kemik kırığı yok. Beyin ya da göğüsle ilgili bazı bilgisayarlı filmler çekildi. Onları değerlendireceğiz, negatif belirtiler var. Onları tedavi etmeye hemen başladık. Bu süreç içerisinde sağ bacağıyla ilgili hafif bir dolaşım bozukluğu ihtimali var. Bilinci açık. Ben konuştum az önce kendisiyle çok şükür. Nefes alışverişleri düzenli. Solunum cihazına ihtiyacı yok. Tabi uzun süre aç ve susuz kalmanın getirdiği birtakım tahlillerini süratle yapacağız. Bir de bu böyle durumlarda uzun süre göçük altında kalan hastalarımızda ezilme sendromu dediğimiz bir sendrom gelişebiliyor. Dolayısıyla da bu sendrom açısından da hastamızı yakından takip ediyoruz. Bundan zarar görmemesi açısından. Şu anda en azından bilinci açık. Solunumu normal, el ve ayak hareketleri var ancak dediğim gibi beyinde ya da göğüs içerisinde herhangi bir şey olup olmadığını kısa bir süre sonra bilgi edineceğiz. İnşallah onları da normal olarak değerlendirirsek bacağı üzerinde çalışmalar yapacağız ve arkasından da umarım önümüzdeki günlerde sağlıklı bir şekilde yakınlarına teslim edeceğiz' şeklinde konuştu.
Hastayla görüştüğünü ifade eden Başhekim Murat Gündüz, '‘Nasılsınız? Her şey yolunda mı’ diye sordum. Tabi kendisi bana yanıt verdi. Tedirgindi uzun süre göçük altında kalmış. Onu biraz rahatlatmaya çalıştım. Bütün her şey yolunda tedavilerine başladık. ‘İnşallah kısa zaman içerisinde buradan sizi sağlıkla uğurlayacağız’ dedim. Böyle bir kısa konuşma geçti aramızda' dedi.
222 saat sonra kurtuluşa şaşırdıklarını söyleyen Gündüz, 'Gerçekten çok uzun bir süre. Bu kadar uzun süre hani susuz kalmanın bu kadar uzun süre göçük altında kalmanın vücutta çok ciddi hasarları olabilir. Çok büyük ihtimalle de olur buna bağlı organ yetersizlikleri gelişebilir bu kadar zaman içerisinde. O nedenle gerçekten olağanüstü bir şey. İnşallah diğer vücudundaki olan yaralanmaları da hastanemizde tedavi ederek onu tamamen hayatla buluşturmak istiyoruz' diye konuştu.
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Meryem Tuncel de hastanın bilincinin açık olduğunu belirterek, 'Konuşuyor durumu da stabil. Çekeceğimiz ekstra röntgenlerin sonucunu bekleyeceğiz, daha iyi bir değerlendirme için. Fakat şu anda gayet iyi görünüyor maşallah. Teşekkür etti hastane personelimize. ‘Allah razı olsun’ dedi. Gayet maşallah bilinci yerinde. Şu anda böbrek fonksiyonları da normal gözüküyor' ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',120797,120798,120799,120800,120801']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Kabine yarın toplanıyor

Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama