-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
27 ülkeden Gazze'ye yardım çağrısı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
27 ülkenin dışişleri bakanı, Gazze Şeridi’ndeki insani krizin “hayal edilemeyecek boyutlara ulaştığını” belirterek, kuşatma altındaki bölgeye yardım tırlarının girişine izin verilmesi çağrısında bulundu.
Bu çağrı, aralarında Britanya, Avustralya, Kanada, Fransa, Japonya ve Avrupa Birliği’nin de bulunduğu, ancak Almanya’nın yer almadığı 27 ortak tarafından imzalanan ortak bildiride yer aldı.
Britanya’nın yayımladığı bildiride bakanlar şu ifadeleri kullandı:
“Açlık gözlerimizin önünde gelişiyor. Açlığı sona erdirmek için acil adımlar atılması gerekiyor.
israil hükümetine, uluslararası yardım kuruluşlarının tüm yardım sevkiyatlarının girişine izin vermesi ve insani yardım alanındaki temel aktörlerin çalışmalarını engellememesi çağrısında bulunuyoruz.”
Birliğe üye ülkeler, 7 Ekim 2023’te Gazze’ye karşı başlatılan soykırım savaşı sonrası "israile" karşı alınacak tutum konusunda bölünmüş durumda. Almanya gibi bazı ülkeler uluslararası hukuka göre “israilin kendini savunma hakkını” savunurken, İspanya gibi bazıları Filistinlilere yönelik soykırımı kınadı.
Ancak Berlin, geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamayla, işgalci rejimin savaşta kullanabileceği silah ihracatını askıya alarak tutumunda büyük bir değişikliğe gitti.
Avrupa Komisyonu içinde de benzer bir değişim yaşandı. Komisyon Başkan Yardımcısı Teresa Ribera, bu hafta Politico platformuna verdiği röportajda, Gazze’deki durumun “büyük ölçüde soykırıma benzediğini” söyledi.
Birleşmiş Milletler, Gazze’deki açlığın sona ermesi için her gün yüzlerce yardım tırının bölgeye girmesi gerektiğini vurguluyor. Bu açlık, işgalin 22 aydır süren kuşatması ve soykırım saldırıları nedeniyle yaşanıyor.
Dünya Sağlık Örgütü de sürekli olarak Gazze sınır kapılarının derhal yeniden açılması ve insani yardımların engelsiz bir şekilde ulaştırılması çağrısı yapıyor. DSÖ, Gazze’de sivil hayatların kurtarılması için acil uluslararası harekete geçilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
İşgal ordusu, uluslararası baskılar üzerine, geçtiğimiz haftalarda her gün onlarca yardım tırının Gazze’ye girişine izin vermeye başlamış olsa da, bu yardım malzemelerinin çalınmasını kolaylaştırdı ve buna koruma sağladı. (İLKHA)
Ensarullah, savaşa dahil olabileceği uyarısında bulundu
ABD, savaş uçağının acil iniş yaptığını doğruladı
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı
1923’ün karanlık olayı: Ali Şükrü Bey suikastı
Volkswagen siyonist rejim için füze üretecek
Siyer Yarışması derece sahipleri ödüllerini Gazze’ye bağışladı
Meteoroloji uyardı: Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli yağış ve fırtına etkili olacak
İran işgalcilerin konakladığı oteli vurdu, çıkarma gemilerini hedef aldı
Alimler Birliği'nden çağrı: Aksa'nın açılması için acil harekete geçilmeli
Kudüs ve Beytüllahim'de biri çocuk 3 Filistinli şehit edildi
ABD ve siyonist rejimden İran ve Lübnan'a yoğun saldırı: Sivil yerleşimler vuruldu
İran ve Hizbullah'tan çok cepheli misilleme: Füze yağmuru ve sahada ağır darbe
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak
Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
Yükleniyor







