• BIST 100

    10622,47%-1,54
  • DOLAR

    42,23% 0,00
  • EURO

    49,03% 0,40
  • GRAM ALTIN

    5624,02% 0,75
  • Ç. ALTIN

    9304,15% 1,40

3 ildeki 4 orman yangını devam ediyor

27 Temmuz 2025, Pazar 21:36
27 Temmuz 2025, Pazar 21:36
3 ildeki 4 orman yangını devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Orman yangınları ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hâlihazırda 3 ilimizde 4 yangın var. Bursa Kestel, Bursa Harmancık, Karabük Safranbolu ve Kahramanmaraş 12 Şubat" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarındaki son duruma ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yumaklı'nın açıklamaları şu şekilde:

Ülkemizde, 23'ü ormanlık alanda 21'i de orman dışı alanda olmak üzere toplam 44 yangına müdahale ettik. Bugün içerisinde başlayan ve büyüme potansiyeli olan yangınlardan Aydın Efeler, Aydın Nazilli, Muğla Merkez Fadıl Köyü, Muğla Bodrum, Denizli Tavas, İzmir Urla, Bursa İznik, Antalya Kemer, Edirne Keşan, yangınlarını kontrol altına aldık.

Bunlar büyüme potansiyeli olanlardı. Biraz önce verdiğim toplam 44 rakamı da hamdolsun bugün itibariyle yani bugün çıkan yangınların tamamı kontrol altına alınmış oldu. Devam eden yangınlarda ise son durum şu şekilde, Antalya Gazi Paşa ve Uşak Sivaslı'daki ikinci yangın bunlar büyük ölçüde kontrol altına alındı demiştik ancak malumunuz havanın çok aşırı sıcak olması sebebiyle en ufak bir rüzgarda bile yeniden alevlenmelerin yaşanması sebebiyle soğutma çalışmalarını bitirene kadar burada tam kontrolü vermeyeceğiz.

Halihazırda 3 ilimizde 4 yangın var. Bursa Kestel, Bursa Harmancık, Karabük Safranbolu ve Kahramanmaraş 12 Şubat bunlarla ilgili de sizlere şimdi kısa kısa bilgiler vereceğim.

Bursa'da dün önce Harmancık Orhaneli mevkiinde ardından da Kestel ilçelerinde iki ayrı yangın çıkmıştı. Öğlen yaptığımız açıklamada Harmancık Orhaneli yangınıyla ilgili büyük ölçüde kontrol altına aldığımızı soğutma çalışmalarına devam ettiğimizi, tedbiri elden bırakmak istemediğimizi söylemiştik. Tam da biraz önce söylediğim sebeple gün içinde maalesef burada Aşırı bir rüzgar oluştu ve yeniden alevlenmelere sebep oldu. Şimdi oraya yeniden odaklanmış durumdayız. Gündüz daha fazla yoğunlaştığımız ve artık bitirmek de ilgili sonlara geldiğimizde düşündüğümüz Kestel yangında her geçen dakika daha iyiye gidiyoruz.

Ancak bunlar içinde yine bir yandan küçük tütmelerin ya da rüzgar sebebiyle hafif alevlenmelerin hepsini bitirene kadar soğutma çalışmalarımıza da bir yandan devam ediyoruz. Onlar için de tam kontrol söylemeyeceğiz. Aynı şekilde hassasiyetle müdahaleye devam edeceğiz.

Gün içerisinde 6 uçak, yine ikisi ağır sınıf 4 helikopter, 855 kara arıcı 2300 personelle bu iki yangına müdahil olduk. Hava karardıktan sonra da her zaman olduğu gibi gecenin vermiş olduğu o dinginlikte arkadaşlarımız daha fazla yere ulaşarak soğutma ve o tütmelerin sebeplerini ortadan kaldırmakla ilgili çalışmalarına devam edecekler." (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: 3 ildeki 4 orman yangını devam ediyor

Bakan Tunç’tan Diyarbakır’daki viyadük inşaatındaki iskelenin çökmesiyle ilgili açıklama

Diyarbakır’da silahlı saldırı: 1 ölü

Yunan'da çiftçilerden hükümet aleyhine protesto

Malatya'da baraka yangını

Diyarbakır’da viyadük faciasında ölen işçilerin cenazesi toprağa verildi

Rusya: Ukrayna ve İngiltere'nin MiG-31 tipi savaş uçağı kaçırma planı engellendi

BM: israil, ateşkese rağmen Gazze'ye yeterli insani yardım ulaşmasına izin vermiyor

Bakan Bayraktar Konya’daki enerji yatırımlarını değerlendirdi

Rusya: Zaporijya’da bir yerleşim yeri daha ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığı Pakistan'daki saldırıyı kınadı

Mersin’de "Geleceğe Nefes" temasıyla fidanlar toprakla buluştu

Malatya'da bir şahıs evinde ölü bulundu

Rus İHA'ları Ukrayna'nın enerji tesislerini vurdu

ABD'de Dulles Uluslararası Havalimanı'nda kaza: 18 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile görüştü

Mardin’de "Geleceğe Nefes" temasıyla 5 bin fidan toprakla buluştu

Gaziantep’te ruhsatsız silah ve uyuşturucu ele geçirildi: 5 şüpheli yakalandı

Gaziantep’te silah ve uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Çin'de Hongqi Köprüsü'nde çökme

Aksaray’da kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı

Hırsızlık suçundan 13 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Malatya'da TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Irak’ta genel seçimler için oy kullanma işlemi sona erdi

İran: ABD ve israil'in casusluk şebekesi çökertildi

Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Bangladeş 11 farklı noktada meydana gelen el yapımı bomba saldırılarıyla sarsıldı

Başsavcılıktan "CHP için kapatma talebi" iddialarına açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz askeri kargo uçağını düşmesine ilişkin Azerbaycan Başbakanı'yla görüştü

Filipinler'de tayfun felaketi: 250 ölü, 112 kayıp

ABD'de yardım uçağı gölete düştü: 2 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Tunç’tan Diyarbakır’daki viyadük inşaatındaki iskelenin çökmesiyle ilgili açıklama

Diyarbakır’da silahlı saldırı: 1 ölü

Yunan'da çiftçilerden hükümet aleyhine protesto

Malatya'da baraka yangını

Diyarbakır’da viyadük faciasında ölen işçilerin cenazesi toprağa verildi

Rusya: Ukrayna ve İngiltere'nin MiG-31 tipi savaş uçağı kaçırma planı engellendi

BM: israil, ateşkese rağmen Gazze'ye yeterli insani yardım ulaşmasına izin vermiyor