• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

3 ildeki 4 orman yangını devam ediyor

27 Temmuz 2025, Pazar 21:36
27 Temmuz 2025, Pazar 21:36
3 ildeki 4 orman yangını devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Orman yangınları ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hâlihazırda 3 ilimizde 4 yangın var. Bursa Kestel, Bursa Harmancık, Karabük Safranbolu ve Kahramanmaraş 12 Şubat" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarındaki son duruma ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yumaklı'nın açıklamaları şu şekilde:

Ülkemizde, 23'ü ormanlık alanda 21'i de orman dışı alanda olmak üzere toplam 44 yangına müdahale ettik. Bugün içerisinde başlayan ve büyüme potansiyeli olan yangınlardan Aydın Efeler, Aydın Nazilli, Muğla Merkez Fadıl Köyü, Muğla Bodrum, Denizli Tavas, İzmir Urla, Bursa İznik, Antalya Kemer, Edirne Keşan, yangınlarını kontrol altına aldık.

Bunlar büyüme potansiyeli olanlardı. Biraz önce verdiğim toplam 44 rakamı da hamdolsun bugün itibariyle yani bugün çıkan yangınların tamamı kontrol altına alınmış oldu. Devam eden yangınlarda ise son durum şu şekilde, Antalya Gazi Paşa ve Uşak Sivaslı'daki ikinci yangın bunlar büyük ölçüde kontrol altına alındı demiştik ancak malumunuz havanın çok aşırı sıcak olması sebebiyle en ufak bir rüzgarda bile yeniden alevlenmelerin yaşanması sebebiyle soğutma çalışmalarını bitirene kadar burada tam kontrolü vermeyeceğiz.

Halihazırda 3 ilimizde 4 yangın var. Bursa Kestel, Bursa Harmancık, Karabük Safranbolu ve Kahramanmaraş 12 Şubat bunlarla ilgili de sizlere şimdi kısa kısa bilgiler vereceğim.

Bursa'da dün önce Harmancık Orhaneli mevkiinde ardından da Kestel ilçelerinde iki ayrı yangın çıkmıştı. Öğlen yaptığımız açıklamada Harmancık Orhaneli yangınıyla ilgili büyük ölçüde kontrol altına aldığımızı soğutma çalışmalarına devam ettiğimizi, tedbiri elden bırakmak istemediğimizi söylemiştik. Tam da biraz önce söylediğim sebeple gün içinde maalesef burada Aşırı bir rüzgar oluştu ve yeniden alevlenmelere sebep oldu. Şimdi oraya yeniden odaklanmış durumdayız. Gündüz daha fazla yoğunlaştığımız ve artık bitirmek de ilgili sonlara geldiğimizde düşündüğümüz Kestel yangında her geçen dakika daha iyiye gidiyoruz.

Ancak bunlar içinde yine bir yandan küçük tütmelerin ya da rüzgar sebebiyle hafif alevlenmelerin hepsini bitirene kadar soğutma çalışmalarımıza da bir yandan devam ediyoruz. Onlar için de tam kontrol söylemeyeceğiz. Aynı şekilde hassasiyetle müdahaleye devam edeceğiz.

Gün içerisinde 6 uçak, yine ikisi ağır sınıf 4 helikopter, 855 kara arıcı 2300 personelle bu iki yangına müdahil olduk. Hava karardıktan sonra da her zaman olduğu gibi gecenin vermiş olduğu o dinginlikte arkadaşlarımız daha fazla yere ulaşarak soğutma ve o tütmelerin sebeplerini ortadan kaldırmakla ilgili çalışmalarına devam edecekler." (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: 3 ildeki 4 orman yangını devam ediyor

STK'lar Sudan için seferber oldu

HAMAS: Somaliland adımı tehlikeli ve meşruiyet arayışıdır

Kosova, sandık başında

Gümrüklerden zehir satıcılarına ağır darbe

İlk kura yarın çekilecek: 500 bin sosyal konutta süreç başlıyor

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Belediyenin yaptığı hizmet değil, ifsat çalışmasıdır

Van ve Hakkari’de 591 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Eylül 2025: Filistin'i tanıma dalgası, diplomatik zirveler ve Türkiye'de anayasa ile iç politika gündemi

OSB’ler için 2026 yılı elektrik dağıtım bedelleri belirlendi

BESO'dan dijital ticaret hamlesi: "Esnaf72.com" lansmanı yapılacak

Bitlis’te hayat durdu, kırsal alanlarla iletişim kesildi

Nijerya’da mayın patlaması: 9 ölü

Alkollü sürücü zincirleme kazaya neden oldu: 4 yaralı

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, rüzgâr ve don uyarısı

Ankara'da suç örgütüne operasyon; 16 gözaltı

Memur ve emekli zammı 5 Ocak'ta belli olacak

Plastik poşet fiyatına zam  

Ankara’da Uluslararası Kardeşlik ve Dayanışma Gecesi düzenlendi

Siirt’te hasta çocuk ambulansla hastaneye ulaştırıldı

Vicdan Gemisi belgesel oldu: Galası siyasiler ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti

Kanada'dan Ukrayna’ya 2,5 milyar dolarlık ek yardım

Esenyurt'ta servis aracı şarampole yuvarlandı: 5 ölü, 6 yaralı

BMGK "Somaliland" gündemiyle acil toplanacak

Hafif ticari araç şarampole yuvarlandı; 1'i ağır 2 kişi yaralandı

Vietnam’da yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü, 9 yaralı

Endonezya'da tur teknesi battı: Kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

ABD’de adliye binasında silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

Guatemala’da otobüs kazası: 15 ölü, 19 yaralı

Putin: Ukrayna barış konusunda aceleci değil, hedefleri güç kullanarak tamamlayabiliriz

Malatya'da 11 bin 367 konut ve işyeri teslim edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


STK'lar Sudan için seferber oldu

HAMAS: Somaliland adımı tehlikeli ve meşruiyet arayışıdır

Kosova, sandık başında

Gümrüklerden zehir satıcılarına ağır darbe

İlk kura yarın çekilecek: 500 bin sosyal konutta süreç başlıyor

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Belediyenin yaptığı hizmet değil, ifsat çalışmasıdır

Van ve Hakkari’de 591 yerleşim yeri ulaşıma kapandı