-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,29% 0,00
-
EURO
51,29% -0,07
-
GRAM ALTIN
6650,41% 0,43
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
32 yıllık emekle Batman'dan Türkiye'nin dört bir yanına sofra bezi dağıtıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
32 yıldır sofra bezi üretimi ve toptan satışı yapan Halil Kandemir, suni deri sofra bezlerini İstanbul’dan temin edip Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyor.
Batman Merkez Karşıyaka Mahallesi'nde deri sofra bezi üreten Halil Kandemir (56), 32 yıldır aynı sektörde emek veriyor.
İLKHA mikrofonuna konuşan Kandemir, suni deri sofra bezlerini İstanbul’daki büyük fabrikalardan temin ederek Türkiye'nin hemen her iline toptan satış yaptıklarını belirtti. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte işlerinin daha da kolaylaştığını söyleyen Kandemir, hem üretim hem satış sürecini başarıyla yürüttüklerini ifade etti.
Kandemir, yıllar içinde sofra bezlerinin kullanım alanlarının da çeşitlendiğini belirtiyor. Su geçirmez, yıkanabilir ve leke tutmaz özellikleriyle öne çıkan suni deri bezlerin hem masa örtüsü hem de yer sofrası bezi olarak kullanıldığını aktarıyor.
Ürünlerin küçük, orta ve battal boy gibi farklı ebatlarda üretildiğini söyleyen Kandemir, bölgesel tercihlere göre üretim yaptıklarını da sözlerine ekliyor. İşini severek yaptığını dile getiren esnaf, bu mesleği tek başına ve üç çalışanıyla birlikte yürütüyor. 3 çocuğunu bu işle geçindirdiğini ve büyüttüğünü söyleyen Kandemir, bu mesleği ömrü yettiğince sürdüreceğini ifade ediyor.

Halil Kandemir
"Suni deri kumaşlardan sofra bezi ürettik"
Yılladır emek vererek çalıştıklarını ifade eden Kandemir, "32 yıldır bu işi yapıyoruz. Daha Denizli'nin sofra beziği, peştamallar vardı o zaman. Daha kimse sofra beziği bilmezken biz bu işi yapıyorduk. Bölgemizde ilk deri sofra bezi kumaşlarını piyasaya biz koyduk. Kendi çabamızla, gayretimizle hemen hemen Türkiye'nin bütün illerine toptan mal satıyoruz. Biz bunları İstanbul'da büyük firmalardan, fabrikalardan toptan alıp işliyoruz ve Türkiye'nin birçok ilindeki toptancılara mal satıyoruz. Bunlara suni deri diyoruz. Çiçekli suni deri... Su geçirmez, yıkanabilir, leke tutmaz cinstendir. Bu yüzden çok talep görüyor. Türkiye'nin her yerinde talep görüyor. Bunlar top halinde geliyor. Biz bunları kesip tek tek katlayıp, paketleyip, çuvallayıp gönderiyoruz." dedi.

"Türkiye'nin birçok ilindeki toptancılara mal satıyoruz"
Kandemir, "Küçük, orta ve battal boy var. Her yörenin kendi tercihi var. Mesela doğu bölgesinde battal boy kullanılır, yaklaşık 3 metre. Ama batı kültürüne göre 1 metre 20 santim olan küçük boy tercih ediliyor ve satılıyor. Bazı yerlerde masa örtüsü olarak da kullanılmakta. Hem yer masası hem de sofra bezi olarak kullanılabiliyor. Hemen hemen bütün illere mal satıyoruz. En uzak İzmir, Manisa, Adana, Mersin, Samsun… Bizi tanıyan herkes bizden alışveriş yapar. 32 yıldır bu işi yapıyoruz. Tek mesleğim bu, bildiğim tek iş bu." ifadelerini kullandı.

"Ölünceye kadar da bu işe devam edeceğim"
Mesleğini severek yaptığını ifade eden Kandemir, "Hem sofra bezi hem de masa örtüsü olarak kullanılmakta. Zorluk, eskisi gibi değil. Artık teknoloji geliştiği için işlerimiz daha kolaylaştı. Satışta da sorun yok. Satışta hiçbir sıkıntımız yok. Sofra bezlerinin fiyatı 200 TL, 350 TL ve 450 TL’ye satılmakta. Hiçbir sıkıntımız yok, talep çok. Buradan herkese sesleniyoruz. Bütün illerdeki müşterilerimize toptan satışımız bulunmaktadır. Bu şekilde geçimimizi sağlıyoruz. Burada 3 çocuk yetiştirdik. Elhamdülillah, yaşları büyüdü hepsinin. Şu an tek başıma, 3 elemanla çalışıyoruz burada. Şimdi de devam ediyoruz. Ölünceye kadar da bu işe devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Hanzala grubu, Mossad'ın üst düzey yöneticisine ait 100 bin gizli belgeyi ifşa etti
Bakan Yumaklı: Hint Okyanusu'nda yeni bir sayfa açtık
Ramazan Bayramı'nın ilk gününde, işgalciler Batı Şeria'daki saldırılarını yoğunlaştırdı
Gaziantep merkezli 8 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 21 gözaltı, 14 tutuklama
İran'dan İngiltere'nin savaşa ilişkin olumsuz ve taraflı tutumuna sert eleştiri
Erbil'deki Amerikan El-Harir üssü vuruldu
Adıyaman'da baharın müjdecisi çiçekler renk cümbüşüne döndü
36 ilaç daha SGK geri ödeme listesine dahil edildi
İran'dan ABD'nin uçak gemisinin kaçışına ilişkin yorum: "Şeytanın planı zayıftır"
Şanlıurfa’da araması bulunan 2 suçlu yakalandı
Devrim Muhafızları: Sözcümüz Naini saldırıda şehit oldu
İşgal medyası: İran saldırılarında 21 kişi öldü
Mardin’de çöken ahıra düşen eşek itfaiye ekiplerince kurtarıldı
Antalya'da yangın faciası: Anne ve 5 çocuğu vefat etti
Siyonistler, Mescid-i Aksa'ya gitmeye çalışan Filistinlilere saldırdı
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Bu bayram, yeryüzünü ifsat edenlerin değil ıslah edenlerin bayramıdır
Dünya ekonomisine Hürmüz Boğazı'ndan benzin şoku
Gaziantep Peygamber Sevdalıları vatandaşlarla bayramlaştı
Gazze'de enkaz ve çadırların arasında bayram tekbirleri yankılandı
Duran: Bayramın sevincini yaşarken gönül coğrafyamızdaki acıları da yüreğimizde hissediyoruz
Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyonist israil katlettiklerinin bedelini ödeyecek
Şanlıurfa’da bayram namazında Gazze için dua edildi
Gaziantep'te bayram namazı coşkusu: Camiler dolup taştı
Adana’da yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 19 yaralı
Kudüs Valiliği'nden Mescid-i Aksa uyarısı: "Eşi benzeri görülmemiş bir durum!"
Malatya'da bayram namazında camiler doldu taştı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Bayramı buruk yaşıyoruz, siyonizm tüm insanlığın başına beladır
Mardin’de Ramazan Bayramı namazı tekbirlerle kılındı
Yükleniyor







