DÜNYA 11.09.2024 13:25:23 0

4 ülkeden İran'a yeni yaptırımlar

4 ülkeden İran
Haberi Sesli Oku

ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere, Rusya'ya balistik füze sevk ettiği iddiasıyla İran'a yaptırım kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, İran'ın, Ukrayna'daki "yasa dışı" savaşında Rusya'ya ölümcül silahlar göndererek destek olduğu iddia edildi.

Tahran'ın Moskova'ya balistik füzeler göndermeye devam ettiği ve bu silahların Rusya tarafından Ukrayna'da kullanıldığı öne sürülen açıklamada "İran füzelerinin Avrupa topraklarına ulaşmasının doğrudan bir tehdit oluşturduğu" öne sürüldü.

Açıklamada, İran ve Rusya'da bulunan toplam 10 kişi ile 6 kurumun yaptırım listesine eklendiği belirtildi.

İran'dan Rusya'ya balistik füze gönderdiği iddialarına tepki

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimî Temsilciliği, İran'ın Rusya'ya balistik füze gönderdiğine dair iddialara tepki göstermişti.

İran'ın BM Daimî Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, "İran, çatışan taraflara askeri yardım göndermeyi insanlık dışı buluyor. Çünkü bu ateşkes görüşmelerinden uzaklaşmanın yanı sıra yaygın can kaybı ve altyapı hasarına yol açacaktır. Dolayısıyla bunu hem kendisi yapmıyor hem de diğer ülkeleri çatışmanın taraflarına silah göndermeyi bırakmaya davet ediyor" ifadelerine yer verilmişti.

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimî Temsilcisi Said İrevani de Tahran'ın Ukrayna savaşında rolü olduğunu iddia eden ABD, İngiltere ve Fransa'nın asılsız iddialarını reddetmişti.

İrevani, "Ukrayna'daki çatışmaya doğrudan müdahil olan ve gelişmiş silahlar sağlayarak çatışmanın tırmanmasına önemli ölçüde katkıda bulunan üç ülkenin, İran hakkında bu denli temelsiz iddialarda bulunmaları çok gülünçtür. ABD ve müttefikleri, Batı yapımı silahların Ukrayna'daki savaşı uzattığı ve sivillere ve sivil altyapıya zarar verdiği gerçeğini gizleyemez. İran’ın uluslararası yükümlülüklerine aykırı olarak silah satışı, ihracatı veya transferine karıştığı yönündeki tüm iddialar tamamen temelsizdir ve kategorik olarak reddedilmektedir. İran, uluslararası insani hukuka uyma konusundaki güçlü kararlılığını bir kez daha vurguluyor." ifadelerini kullanmıştı. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: 4 ülkeden iran'a yeni yaptırımlar

Hatay "Tekbir Cuması" etkinliği için meydanlara indi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde ‘Tekbir Cuması’ yürüyüşü etkinliği düzenlendi

Çukurova Üniversitesi öğrencileri geceyi tekbirlerle aydınlattı

Van semaları tekbirlerle yankılandı

Bismil’de tekbirler ile Gazze protestosu

Diyarbakır’da düzenlenen Tekbir Cuma’sından kareler

Harran Üniversitesi'nden Gazze'ye tekbirli destek

Patnos halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Tekbirler Diyarbakır semalarında yankılandı

İzmir'den "Tekbir Cuması" çağrısına icabet

Malatya'da "Torbacı" operasyonu: 2 tutuklama

Denizli halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Malatya semaları tekbir sesleri ile inledi

Bitlis’in semaları Gazze için tekbirler sesleriyle inledi

Adana'dan Gazze'ye destek mesajı

Şanlıurfa'da tekbirler Gazze için getirildi

İstanbul'un dört bir yanı tekbir ve salavatlarla inledi

Ankara’da “Tekbir Cuması Yürüyüşleri” ile Filistin’e destek verildi

Siirt’te geceyi Gazze için tekbirler aydınlattı

Ağrılılar tarafından anlamlı yürüyüş düzenlendi

Mardin halkı Gazze için “Cuma tekbiri” etkinliğine icabet etti

Gazze için yürekler bir attı: Batman halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Cizre semaları Gazze için tekbir sesleri ile inledi

Bursa’da Gazze için tekbir sesleri yükseldi

Meteorolojiden sarı kodlu uyarı

BM: Esad rejiminin devrilmesinden bu yana 400 bin Suriyeli ülkelerine döndü

Yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Gıda zehirlenmesi şikayetiyle 11 kişi hastaneye kaldırıldı

Çin, ABD'ye yönelik gümrük vergilerini yüzde 125'e çıkardı

Gazze'de can kaybı 50 bin 912'ye yükseldi

Yükleniyor