Tarih: 23.10.2024 10:40

'4. Uluslararası Batman Enerji Zirvesi'nin programı açıklandı

Facebook Twitter Linked-in

Gerçekleşecek olan zirvede enerji sektörünün önemli konuları; uzmanlar, sektör profesyonelleri ve akademisyenler tarafından ele alınacak.

Etkinliğin açılış konuşmasını Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir yapacak. "Doğu Akdeniz’de Barış İnşa Etme Aracı Olarak Enerji" başlıklı açılış oturumunda ise tecrübeli diplomatlar konuşacak.

Zirve’nin birinci oturumu, Dr. Erol User moderatörlüğünde “Enerji” temasıyla gerçekleştirilecek.

Konuşmacılar arasında bulunan Annika Kessel “Yapay Zekanın ve İnsanlığın Enerjisi”, Dr. Max Schnopp “Her Şey Enerjidir” ve Erhan Akdoğan ise “Gerçeğe Dönüş Yolunda İnsan ve Enerji” başlıklarıyla birer sunum yapacak.

Necmettin Sezgin başkanlığında gerçekleştirilecek ikinci oturumda “Enerjide Bölgesel Kalkınma ve Sürdürülebilirlik” konusunu ele alacak.

Türkiye Petrollerinden Murat Karataş, enerji ve bölgesel kalkınmaya odaklı çalışmalarını sunacak. Ayrıca TÜPRAŞ’tan Ahmet Cemil Karaoğuz, şirketin sürdürülebilirlik çalışmaları ve bölgesel kalkınmadaki rolünü ele alırken, Dicle Elektrik’ten Nedim Tüzün kaliteli elektrik dağıtımının bölgesel kalkınmaya etkilerini değerlendirecek.

Batman Kalkınma Hamlesi -Sanayileşme üzerine Ömer Faruk Özel de aynı oturumda bir sunum yapacak.

Üçüncü oturum ve sonraki oturumlar çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

“Enerji Jeopolitiği” başlıklı üçüncü oturumun başkanlığını Prof. Dr. Halil İbrahim Aydın yapacak.

Konuşmacılar arasında H. Enes İzgi ve İbrahim H. Demirel, BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında Batman Belediyesinin atık su arıtma tesisi örneğiyle ileri arıtma sistemlerini değerlendirecek.

M. Okan Tan ve Halil İbrahim Aydın, ekonomik büyüme ve kalkınma bağlamında Avrupa Birliği’nin enerji politikalarını ele alacak.

Gül Nazik Ünver, Nijerya’nın enerji güvenliği ve küresel etkileri üzerine konuşurken, Etiyopya’daki enerji güvenliği ve Rönesans Barajı konusundaki uluslararası tartışmalar da masaya yatırılacak.

Dördüncü oturum “Enerji ve Çevre” temalı olacak ve Sema Tetiker başkanlık edecek.

Muhsin Baran, Katar ve Suudi Arabistan’ın enerji zenginliğini iç çatışmaları önlemek için nasıl kullandıklarını değerlendirecek. Nilüfer Kurşunoğlu ve Sait Kurşunoğlu nadir toprak elementlerinin enerji dönüşümü için önemine değinirken, Can Ekim ve Ahmet Gündoğdu yeşil hidrojenin Türkiye’deki potansiyelini inceleyecek. Mehmet Veli Koyuncu ise Batman ili örneği üzerinden yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir kalkınmayı ele alacak.

Ömer Faruk Ertuğrul’un başkanlığında icra edilecek olan beşinci oturumda; enerji, yapay zeka ve blockchain konuları ele alınacak.

Gamze Kucur, blockchain ile yenilenebilir enerji sertifikalarının yönetimini ele alacak. Ülkü Kardaş ve Ömer Faruk Ertuğrul ise üretilen petrol miktarının rastgele yapay sinir ağları ile tahminini sunacak.

Murat Ekin ve Yavuz Elitok, çevresel sürdürülebilirlik açısından EBYS kullanımını değerlendirirken, Gökhan Tan tarım sektöründe 4.0 dijital süreçleri ve yapay zekanın rolünü inceleyecek.

Altıncı ve son oturum ise “Akıllı Şebeke ve Enerji” temalı olup oturuma Mehmet Rıda Tür başkanlık edecek.

Oturumda; Gamze Kucur mikro şebekelerde sensörlerin rolünü, Merve Çelik dağıtım ağlarının optimal konfigürasyonu ve GAMS uygulamasını, Sinem Nisa Işıksaçar ve Murat Erbaş radyatör dilimlerinin ısıl performansını inceleyecek.

Hafzullah İş, siber-fiziksel sistemlerin güvenliğinin akıllı şehir yönetimine etkisini değerlendirirken, Ferhat Mirkan ve Musa Yılmaz ise elektrikli araçların güç sistemlerine entegrasyonu ve araçtan şebekeye (V2G) uygulamaları üzerine bir analiz sunacak. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —