• BIST 100

    9701,55%0,01
  • DOLAR

    38,74% -0,07
  • EURO

    43,29% -0,31
  • GRAM ALTIN

    3963,48% -2,21
  • Ç. ALTIN

    6458,59% -1,17

40 yıldır ehliyetsiz araç kullanan sürücü ceza kesilince okuma seferberliğine başladı

GÜNDEM 11.12.2022 10:50:05 0
40 yıldır ehliyetsiz araç kullanan sürücü ceza kesilince okuma seferberliğine başladı

40 yıldır ehliyetsiz araç kullanan sürücü ceza kesilince okuma seferberliğine başladı

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde 40 yıldır ehliyetsiz araba kullanan 67 yaşındaki İbrahim Çelik, ceza kesilince ehliyet alabilmek için okuma yazma kursuna başladı.
Mazıdağı ilçesi Bahçecik köyünde yaşayan İbrahim Çelik, 45 yıl önce Burdur’da askerlik yaparken komutanının arabasını kullanarak araba kullanmayı öğrendi. Yaşadığı köyde kırsal alanlarda araç sürmeye devam eden Çelik, 40 yıl ehliyetsiz olarak araba kullandı. Üzüm bağında hasat yapmak için arabasıyla yola çıkan Çelik, jandarma ekiplerince durduruldu. Ehliyetsiz araba kullandığı anlaşılınca ceza kesilen Çelik, ehliyet alabilmek için okuma ve yazma öğrenmeye azim etti. 67 yaşındaki Celik’in azmi ve çabası öğretmenini hayran kaldı. Okuma ve yazma öğrenmenin hayatını kolaylaştırdığını belirten Çelik, okumayı çok sevdiğini, bilmeyen herkesin öğrenmesi gerektiğini söyledi.

“Onun okuma ve yazma sevdası beni etkiledi”
Mazıdağı Halk Eğitim Merkezi’nde okuma yazma eğitmeni olduğunu ve İbrahim Çelik’in okuma yazma öğrenmek için çok azimli olduğunu aktaran Veysel Demirel, “İbrahim amca ehliyetsiz araba kullandığı için trafik görevlilerine yakalanmış, bundan ders almış ve bize başvuru yaptı. Biz ona okuma ve yazma öğretiyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz, azmi çok fazla. Şu anda okuma yazma yapabiliyor, Allah’ın izniyle mezun edeceğiz. Mezun olacak ve ehliyete başvuru yapacak, sınavı geçecek' dedi.
'Tek isteğimiz mezun olması ve ehliyetini alması' diyen Demirel, 'Günümüzde Z kuşağına model olabilir. Çünkü onun okuma ve yazma sevdası beni etkiledi.
Bundan şeref duydum, mutlu oldum. Her zaman onun arkasındayım, okuma ve yazma öğrenmesi için her şeyi yapıyoruz. İbrahim amca 67 yaşındadır, yaklaşık 40 yıl kırsal yollarda ehliyetsiz araba kullanmış, evi ve tarlası arasında gidip gelmiş. En son yakalandığın da aldığı cezadan ders almış. Bize başvuru yaptı bizde kaydını yaptık ve elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“Ben gençken okul yoktu”
67 yaşında olmasına rağmen okuma yazma öğrenmek için geç kalmadığını ifade eden Çelik, “40 yıldır araba kullanıyorum, Allah’a şükür bir kaza veya hata yapmadım. Bu yıl bağ budamaya giderken jandarma ekipleri orüdaydı, bana ceza kestiler. Onlar da görevini yaptı. Benim param boşa gitmedi, devletimize gitti. Okula gidemediğim için okuma ve yazmam yoktu, ben de başaracağıma inandım ve buraya geldim. Hocamla beraber çalışıyoruz. Allah’ın emriyle başaracağım. Hastaneye gidiyorum veya markete gidiyorum yazanları anlamıyorum. Okuma ve yazma olursa kolay oluyor. Yaşlılara sesleniyorum, okuma yazma olursa çok güzel oluyor. Okuma ve yazman olursa nereye gittiğini bilirsin, olmazsa hiçbir şey bilmezsin. Ben gençken okul yoktu. Okumayı seviyorum ama olmadığı için gidemedim. Köy hayatına da başlayınca işlerden dolayı hep kaldı, gidemedim. Okuma ve yazma güzel gidiyor” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',67863,67864,67865,67866']

65 yıldır namazlarını camide kılan pir-i fani: Bizimle ahirete gelecek olan amellerimizdir

Aydın'da 6 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 15 tutuklama

Çin, veri işleme uydularını fırlattı

ABD'den Türkiye'ye füze satışına onay

Donetsk'teki kritik nokta Rus güçlerinin eline geçti

Danimarka'dan nükleer enerjiye dönüş kararı

İşgal rejimi Birleşmiş Milletler askerlerine saldırdı

Van'da 84 kilogram esrar ele geçirildi: 2 tutuklama

İstanbul'da suya yüzde 10 zam geldi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 4 yaralı

İşgal rejimi Gazze'de açlığı silah olarak kullanarak soykırım suçu işliyor

ABD ile Katar arasında 1,2 trilyon dolarlık ekonomik işbirliği anlaşması

Siirt’te kurban ve yaz Kur’an kursları bilgilendirme toplantısı düzenlendi

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, Eczacılar Gününde eczacıların sorunlarını dinledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Belediyecilik insan hayatının her alanına dokunan bir kurumdur

Katar, Boeing’e 200 milyar dolarlık uçak siparişi verdi

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ayhan: TDBB üyeliğine seçilen başkanımızı kutluyoruz

Erzurum'da trafik kazası: 3 yaralı

Filistinli esirlerin önderi Bergusi: İşgal zindanları diriler kabridir, dünya sessizliği utanç verici

Sözleşmeli sağlık personeli yerleştirme sonuçları açıklandı

Nekbe'nin 77. yıl dönümünde işgalin Filistin halkına uyguladığı zulümlerin istatistiği

Yaklaşık 1,9 milyon Suriyeli ülkelerine geri döndü

Diyarbakır’da motosiklet kazası: 2 yaralı

Japonya'da askeri uçak düştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Malezya Başbakanı İbrahim görüştü

Yolcu otobüsü devrildi: 13 yaralı

Meteorolojiden Doğu Akdeniz için sağanak uyarısı

Açık havada vakit geçirmenin çocuklar için faydaları

AB'den Rusya'ya 17. yaptırım paketi

Bakım merkezlerindeki ihmallere karşı yetkilileri harekete geçmeye çağırıyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR