• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

5 bin yıllık tedavi yöntemi: Akupunktur

23 Eylül 2024, Pazartesi 02:35
23 Eylül 2024, Pazartesi 02:35
5 bin yıllık tedavi yöntemi: Akupunktur
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Akupunktur (Akuterapi) tedavisinin hem özel hem de çok etkili bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Doktor Hatice Kösecik, Akupunktur tedavisi ehil ellerde ve özellikle doktor tarafından yapılan bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi.

Geçmişi 5000 yıla dayanan doğudan batıya, dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde geleneksel ve tamamlayıcı tıp kapsamında olan Akupunktur, ağrı ve stres gibi sorunları hafifletmek için vücudun belirli stratejik noktalarına ince iğneler batırılmasını içeren alternatif tedavi yöntemidir.

Yaygın olarak kulak ve vücutta uygulandığı bilinse de akupunktur, bölgesel sağlık sorunlarının tedavisi için el, saçlı deri, ağız, ayak ve benzeri bölgelerde uygulanabilmektedir.

22 yıldır akupunktur tedavisini yaptığını belirten Tıp Doktoru Hatice Kösecik, konuyla ilgili İLKHA'ya önemli değerlendirmelerde bulunarak Akupunktur tedavisinin tıbbın tamamlayıcısı olduğunu söyledi.

Kösecik, akupunktur, vücut yüzeyindeki bazı nokta ve noktaların yenilenmesiyle beraber yapılan bir tedavi yöntemidir. Tıbbi olarak hastalıklarda tedavi eden sendromları değil tedavi edici yöntem olarak kullandığımız çok etkili ve özel bir tedavi yöntemi olduğunu ifade etti.

"Akupunktur eşittir ağrı tedavisidir"

Hatice Kösecik

Akupunktur tedavisinin yaklaşık beş bin yıllık bir tarihçesi olduğunu söyleyen Kösecik, "İlk zamanlarda Uygur Türklerinin bulduğu bir yöntemdir. Gayet de güzel bir tedavi yöntemidir. Özellikle öfke problemi, kaygı bozukluğu, migren, sinüzit, ağrı, akupunktur eşittir ağrı tedavisidir. Son zamanlarda özellikle gençlerle ve aile danışmanlığı yaparken de gördüğüm üzere öfkede, kaygıda da bazen terapinin yanı sıra çok da etkili olduğunu fark ettim ve gördüm. Hiç bilmediğimiz huzursuz bacak sendromu gibi ya da gerçekten çok zor tedavi edilebilen bazı hastalıklarda tiroit sendromu gibi psikolojik hastalıklarda obsesif kompulsif bozuklukta hem akupunktur hem de akıl terapi dediğimiz terapiyle beraber hastanın yanında iğneleri yaptıktan sonra onu dinleyerek çok güzel sonuçlar alıyoruz.  Çok da tavsiye ettiğimiz bir yöntemdir." diye belirtti.

"Akupunktur tedavisi kanıta dayalı olarak gelmiştir"

Akupunktur kanıta dayalı olarak hastalık teşhisi konmuş geldiğini belirten Kösecik, "Yıllardır fibromiyalji hastasıdır. Her yere gitmiştir. Kökeninde gelip yanında stresi de vardır. Fizik tedaviye gitmiştir, nörolojiye gitmiştir. Hasta 'otuz yıldır ben ağrılarımdan kurtulamadım. Sabahları kalktığımda her yerim ağrıyor.' Her yeri tutuk olarak gelen bir kadın hastadan bahsedelim. Ben de onlar geldiğinde önce bir kan tahliline, kan tablosuna bakıyorum. Durumu inceliyorum. Öncelikle fiziksel olarak baktığımda elbette ki fiziksel hastalıkları var. Olabiliyor ama geri planı çok büyük oranda fibromiyalji stresinde etken olduğunu gördükten sonra akupunktur tedavisiyle haftada bir kere başlıyoruz. Kronik olduğu için ben uçuk acil bir hasta olduğunda akupunkturda haftada üç kere pazartesi, çarşamba, cuma gibi gün ışığında değerlendirebiliriz ama kronik hastalarda haftada bir kere çağırıyorum. Onlarla bilgisayardan daha sonra konuşarak onların bu fibromiyalji sorununa çözüm bulmaya çalışıyoruz." dedi.

"Akupunkturun etki mekanizması hormonları etkiliyor"

Hastanın fiziksel olarak akupunkturun ağrı tedavisinde etkisini gördüğünü ifade eden Kösecik, "Stresinin toparlandığını görüyoruz. Akupunkturun etki mekanizması hormonlara etkiliyor. Üstteki ağır noktalarını etkiliyor. Nörolojik olarak etkiliyor. İlk akupunktur tedavisi biz iğnelerle yaptığımızda bir, üç ve beşinci saatte pik yapıyor. Vücudu kendi hücrelerini uyarıyor. Bütün vücudumuzda aynı olarak ellerimiz ya da her yerimizde bu noktaların öğrenilmesi ve sendromlarına göre semptomlarına göre işaretlenmesi gerekiyor. Çok fazla iğne kullanmamak esastır. Akupunktura geldiğinde ben hastanın yüzüne, gözüne her tarafına yirmiden fazla iğne kullanamam. En fazla on tane iğne kullanarak aslında işlem yapılabiliyor O iğneler de çok minik iğnelerdir. Korkulacak bir tedavi değil. Gayet güzel bir tedavi yöntemi olduğunu belirtmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Akupunkturun yan etkisi var mı?

Akupunkturu Türkiye'de mevzuatta hekimler, tıp doktorları ve diş hekimlerinin yapabildiğini söyleyen Kösecik, "Son zamanlarda kuaförlerde de yapıldığını enerji çalışmalarına adım atan hanımların ve malzemecilerin yaptığını görüyoruz. Yanlış uygulamalardan sonra gördüğüm kadarıyla çok büyük sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz. Akupunkturu öyle önüne gelenin yapamadığını zaten mevzuattan biliyoruz. Yan etki olursa çok da büyük sıkıntı olduğunu da bilmelerini istiyorum. Yanlış işlem yapılırsa hastayı bayıltabilir. Farklı işlere doğru götürebilir. Akupunktur; enerji tedavisi gibi gösterilmeye çalışılmaya başlandı. Akupunkturu hastaya yapıldığında yüzüne bakıldığında şu noktalarda herhangi bir şekilde hani gördüğüm belirtileri bir doktor, bir hekim hastanın yüzüne baktığında gözünün altına baktığında ya da dişine ya da bir yerine baktıysa belirti verebilir vücudumuz. Hastaya 'senin beyninde işte hücrelerin ölmüş, senin karaciğerin hasta, böbreklerin yetersiz' diyemem. Bunu demek etik değildir. Bunu yapan insanlarla karşı karşıya kalıyoruz. Doğru, etkili, güzel bir yere gitmelerini tavsiye ediyorum. Hastanelerde artık akupunktur yapılmaya başlandı. Yaptıracakları kişinin hekim olmasına dikkat etmeleri gerekir." diye konuştu. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: 5 bin yıllık tedavi yöntemi: akupunktur

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Musk ABD'de yeni parti kurma konusunda anket yaptı

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

İşgal rejimi ve ABD İstanbul'da protesto edildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İklim Kanunu'nun alelacele kabul edilmesini rasyonel bulmuyoruz

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

Gaziantep'te ilk defa kalça artroskopisi ameliyatı yapıldı

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası Gazze” programına davet

DUS yerleştirme sonuçları açıklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı