• BIST 100

    9338,58%0,68
  • DOLAR

    38,06% 0,39
  • EURO

    42,88% 0,74
  • GRAM ALTIN

    3910,39% 1,02
  • Ç. ALTIN

    6217,27% 0,00

5 yaşındaki Alaaddin’den kurtarıcılarına teşekkür

GÜNDEM 9.02.2023 15:25:51 0
5 yaşındaki Alaaddin’den kurtarıcılarına teşekkür

5 yaşındaki Alaaddin’den kurtarıcılarına teşekkür

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından evlerini kaybeden depremzedeler, Kayseri’de öğrenci yurtlarında misafir ediliyor. Elbistan depreminden kurtularak ailesi ile yurda yerleştirilen 5 yaşındaki Alaaddin Bayrı, kendisine barınma imkanı sağlayanlara teşekkür etti.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerin ardından evlerini kaybeden vatandaşlar, Kayseri’de yurtlara ve belirli konaklama tesislerinde misafir ediliyor. Talas ilçesine bağlı Melikgazi Kız Öğrenci Yurdu’nda da depremde evlerini kaybeden vatandaşlar için hazırlıklar tamamlanarak konaklamaları sağlanıyor.

“Evimiz yıkıldığı için buraya geldik”
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden gelerek annesi ile birlikte kaldıkları yurt odasına giden 5 yaşındaki Alaaddin Bayrı, “Depremde düşüyorduk. Annem bizi tuttu ve hemen de çıktık. Bize sahip çıktığınız için teşekkür ederim. Evin içinde arabalar kaldı. Bizim de evimiz yok diye, yıkıldı diye buraya geldik. Burada mutluyum” dedi.
Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi Kanlıkavak Mahallesi’nden gelen Cuma Yağlı ise, “Buraya Kanlıkavak’tan geldik. Orada evimiz barkımız olmadığından ve çocuklara da orada bakamadığımız için buraya yöneldik ve geldik. 12 kişi olarak geldik ailemle. Herkese teşekkür ediyorum. Allah yokluklarını göstermesin inşallah” ifadelerini kullandı.

“Yetkililer bize kol kanat gerdi”
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinden gelen Mehmet Erçetin de, “Buraya gelmeden önce yurdu arayıp görüştük ve bize yerleri olduğunu söylediler ve biz de geldik. Yetkililere çok teşekkür ettiğimizi, müteşekkir olduğumuzu söylemek istiyorum. Bize bu şekilde kol kanat gerdikleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Yine Elbistan’dan Kayseri’ye gelen Meliha Per, “Orada felaket koptu, biz tavukların kümesinde yattık. Kendi imkanlarımızla orada duramadık. Karların içinde kaldık. Su, elektrik, telefon ve yiyecek yoktu. Kızımın bir arabası vardı bizi içine attığı gibi nasıl kaçtığımızı bilemedik. 3 gün orada yaşadık 4. Gün buraya geldik. Akşamdan beri burada çok şükür iyiyiz. Allah hükümetimize zeval vermesin. Bir sıcak yerimiz var. Bir sıcak çorbamızı içtik. Allah başka zeval vermesin, ölümün böylesi olmasın” dedi.
Deprem bölgesinden gelerek yurda yerleştirilen vatandaşlara yiyecek ve barınma ile birlikte giysi yardımı da yapılıyor.
[gallery ids=',96622,96623,96624,96625,96626']

Şanlıurfa’da Gazze için dört dilde dua programı düzenlendi

Battalgazi Belediyesi'nden 3 kilometrelik yol iyileştirmesi

Sanayi esnafı çırak bulamamaktan dert yanıyor

ASİM’den Portakal Çiçeği Karnavalı’na tepki: Gazze'de soykırım varken eğlenceye göz yumulamaz

10 ayrı suçtan aranan şahıs yakalandı

Bingöl'den Gazze’ye destek: “siyonizm var oldukça kaos da var olacaktır”

Ağrı'nın yüksek kesimlerine ilkbaharda kar yağdı

Batı Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Sağlık Bakanlığı’ndan halk sağlığına yeni bir adım: Sağlıklı Hayat Akademisi

Arap ülkelerinin siyonist rejimle ticaretlerinde artış gözlemlendi

Tarsuslu hayırseverden Gazze'ye anlamlı destek

Siirt’te “Gazze ölüyor, ayağa kalk!” çağrısıyla basın açıklaması yapıldı

Şırnak’ta 19 yaşındaki çobanın ölümü ile ilgili 2 kişi tutuklandı

Bakan Şimşek: Sayın Özel'e yalan söylemek ve iftira atmak yakışmıyor

Prof. Dr. Gülçin, atandığı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğün de görevine başladı

İlkbaharla birlikte fide talebi arttı: Fiyatlar cep yakıyor

İlkbaharla birlikte fide talebi arttı: Fiyatlar cep yakıyor

Kimyasal madde deposunda yangın

Elazığ’da yağışlı hava etkili olacak

Bursa’da başıboş köpek sorunu büyüyor

Mahalle sakinleri 2 yıldır kapalı olan yollarının açılmasını istiyor

Mondros’tan 11 Nisan’a: Şanlıurfa işgale nasıl karşı koydu?

Batman'da ayçiçeği ikinci ürün olarak teşvik ediliyor

Adana'da "Uyuşturucuyla Mücadelede Ailenin Konumu" semineri

Döner satışı yapılan işletmelere denetim yapıldı

Siirt'te şarampole devrilen otomobilde 2'si çocuk 3 kişi yaralandı

Tarihi kent Mardin’in açık hava müzesine bürünmesi için betonarme binaların yıkımı yapılıyor

Yeni müftü Orhan İmamoğlu göreve başladı

Cuma hutbesi: Ümmet olmak, birlik olmaktır

Bu hafta sonu binlerce aday 3 ayrı sınavda ter dökecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ