• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,25% 0,24
  • EURO

    48,39% 0,66
  • GRAM ALTIN

    4769,81% 1,67
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

52'nci Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı kapılarını açtı

15 Nisan 2025, Salı 18:46
15 Nisan 2025, Salı 18:46
52
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye’nin Mobilya Başkenti İnegöl’de 140 üretici firmanın yer aldığı 52'nci Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı kapılarını açtı. 19 Nisan’a kadar açık kalacak fuarda yeni sezonun trendleri ve mobilya modasına yön verecek modeller ilk kez görücüye çıktı.

500 yılı aşkın süredir ahşabı sanata dönüştüren İnegöl’de mobilya şöleni başladı. Binlerce üretici firmanın sektörde trendi belirleyen ürünlerini ürettiği İnegöl’de 140 firmanın standının yer aldığı 52'nci Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı bugün itibariyle başladı.

Fuara Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, siyasiler, bürokratlar, mobilya sektör temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

"İnegöl deyince mobilya, mobilya deyince İnegöl akıllara geliyor"

Fuarda bir konuşma yapan Bursa Valisi Erol Ayyıldız, İnegöl deyince mobilya, mobilya deyince İnegöl’ün akıllara geldiğini kaydederek “Bugün Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarının 52’ncisinin açılışını yapıyoruz. Nice yıllara diyorum. Emeği olan tüm paydaşlara takdirlerimi sunuyorum. Burada bana düşen Bursa Valisi olarak İnegöl deyince mobilyayı akla getiren, mobilya deyince de İnegöl’ü akla getiren ve bu anlamda Bursa’mız, ülkemiz için hatırı sayılır bir katma değer ortaya koyan tüm paydaşlara şahsım ve Valilik olarak takdirlerimi arz ediyorum." dedi.

"İnegöl; tasarım, kalite ve ihracat vizyonunu temsil eden öncü bir şehirdir"

Açılış töreninde konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, "İnegöl yalnızca bir kritik merkezi değil, aynı zamanda mobilya sektörünün tasarım, kalite ve ihracat vizyonunu temsil eden öncü bir şehrimizdir. İnegöl mobilyanın en büyük eserlerini üreten şehirdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sektörümüzün uluslararası vitrine çıkmasında, yeni iş birliklerinin kurulmasında ve global alıcılara ulaşılmasında hayati bir rol üstlenmekte olan fuarımız aynı zamanda arge, markalaşma ve sürdürülebilirlik konusunda atılan en önemli adımlardan biridir. Türkiye sadece mobilya üreten değil, mobilya tasarlayan ve dünya trendlerini belirleyen bir ülke olma yolundadır." dedi.

"İnegöl; mobilyada bir fuardan, şehircilikte bir il ve ilçeden ötesi"

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "İnegöl aslında mobilyada bir fuardan ötesi, şehircilikte de bir ilçe ve ilden öte olduğunu söyleyebilirim. Hangi parametreyi ele alırsak alalım; ekonomisi, nüfusu, ihracat rakamları, ithalat rakamları, tüm parametreleriyle ülke hedeflerine katma değer oluşturabilen, destek verebilen özelliğe sahip. Dolaysıyla biz başta mobilyacılarımız olmak üzere İnegöl’ümüzde üretim yapan herkese teşekkür ediyoruz. Beraberinde bu sektörde çalışan çok değerli emektarlar var. Her birine çok teşekkür ediyoruz. Nihayet itibariyle İnegöl’ün lokomotifi mobilyadır. Bugün de mobilya özelinde buluştuk. Bugün farklı bir heyecanımız var. Aslında şehrimiz her gün fuarı yaşıyor. Online satışlar, yapılıyor, mağazalarımız ve mobilya AVM’lerimiz sürekli açık. Ancak biz bu noktada geliştirmeye devam edeceğiz. Mobilyadaki sektör payımızı, ülkemizin aldığı payı arttırmak için gayret edeceğiz." diye konuştu.  

Konuşmalar sonrası protokol üyeleri önce kurdele kesimi ile fuar açılışını gerçekleştirdi. Akabinde stantları gezerek firma temsilcilerine hayırlı işler dileklerini iletip mobilyaları inceledi.

Fuar, 15-19 Nisan tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. (İLKHA)

 

Arap Birliği'nden "büyük israil projesi"ne karşı tüm dünyaya baskı çağrısı

DSÖ: Gazze'deki durum böyle devam ederse daha da kötü bir insani felakete yaşanabilir

ABD'de küçük uçak düştü: 2 ölü

İran'dan siyonist rejimin nükleer cephaneliğine sessiz kalan Batı'ya tepki

Batman’ın Raylı Geleceği: BatRay Tanıtıldı, Hızlı Tren Umudu Devam Ediyor

Şanlıurfa'da trafik kazası: 4 yaralı

Motosiklet kazası yapan genç hayatını kaybetti

ABD'den İran'a yönelik yeni petrol yaptırımı

Bursa’da orman yangını kontrol altına alındı

Bahattin Temel: Şehit Selahaddin, zamanını asla boşa harcamaz, topluma yol gösterirdi

Yoldan çıkan minibüs şarampole devrildi: 7 yaralı

Meteorolojiden 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Azerbaycan ve Ermenistan, sınır ve mayın konularını görüştü

Rutte: Ukrayna'ya asker konuşlandırma kararı Kiev'indir

Rutte: Ukrayna'ya asker konuşlandırma kararı Kiev'indir

Kahire, Filistinlilerin Mısır topraklarına tehcir edilmesine karşıtlığını yeniden vurguladı

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İHO Ebrar’dan yetim öğrencilere kırtasiye desteği

Sivil Savunma: Yüksek binaların bombalanması sivillerin zorla göç ettirilmesi politikasıdır

Battalgazi Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere 70 milyon liralık destek

Gaziantep'ten Küresel Sumud Filosu'na destek çağrısı

Elazığ'da ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

HAKSİAD bölgesel sektör buluşmalarının ilki Adıyaman’da gerçekleştirildi

​Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret

Bakan Kurum: Depremzede kardeşlerimizin yüzde 70'i yeni yuvasına kavuşuyor

DSÖ maymun çiçeğine ilişkin uluslararası acil durumu kaldırdı

Batman'da kazada motokurye yaralandı

Japonya'yı Peipah Tayfunu vurdu

KPSS süreci 7 Eylül’de Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuyla başlayacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Arap Birliği'nden "büyük israil projesi"ne karşı tüm dünyaya baskı çağrısı

DSÖ: Gazze'deki durum böyle devam ederse daha da kötü bir insani felakete yaşanabilir

ABD'de küçük uçak düştü: 2 ölü

İran'dan siyonist rejimin nükleer cephaneliğine sessiz kalan Batı'ya tepki

Batman’ın Raylı Geleceği: BatRay Tanıtıldı, Hızlı Tren Umudu Devam Ediyor

Şanlıurfa'da trafik kazası: 4 yaralı

Motosiklet kazası yapan genç hayatını kaybetti