-
BIST 100
16224,15%1,08
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,48% -0,04
-
GRAM ALTIN
6500,41% 1,95
-
Ç. ALTIN
10892,64% 1,34
6 Arap ülkesinde fırtına ve sel alarmı: Umman’da can kaybı 7’ye yükseldi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Umman’da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 7 kişi hayatını kaybetti. Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve Suriye için de fırtına ve sel uyarıları yapıldı; bazı ülkelerde eğitime ara verildi.
Times of Oman’ın aktardığına göre, Umman’da etkili olan şiddetli yağış ve ani seller 6 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.
Umman Sultanlığı’nın resmi haber ajansı da ülkenin kuzeyindeki Musendem bölgesinde bir kadının sele kapılarak hayatını kaybettiğini duyurdu. Böylece son iki günde selden ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi.
Ülkenin güneyinde yer alan El-Batinah’a bağlı Barka ve El-Maavil bölgelerinde 30’dan fazla kişi kurtarılırken, hayatını kaybedenler arasında bir çocuğun da bulunduğu belirtildi.
Mısır Eğitim Bakanlığı, olumsuz hava koşulları nedeniyle çarşamba ve perşembe günleri eğitime ara verildiğini açıkladı.
BAE’de Ulusal Meteoroloji Merkezi, başta Dubai olmak üzere ülke genelinde fırtına ve toz taşınımı uyarısı yaptı; halktan dere yatakları ve deniz kıyılarından uzak durmaları istendi.
Suudi Arabistan’da Sivil Savunma İdaresi, Riyad ve doğu bölgelerinde etkili olması beklenen şiddetli yağışlara karşı halka dikkatli olunması çağrısında bulundu.
Irak ve Suriye’de ise perşembe ve cuma günlerine kadar sürecek olumsuz hava koşulları beklenirken, özellikle doğu kesimlerde sel riski ve saatte 80 kilometreye ulaşan rüzgarlar için uyarılar yapıldı.
Irak’ın güneyindeki Vasit ve kuzeyindeki Kerkük’te kötü hava şartları nedeniyle çarşamba ve perşembe günleri okullarda eğitime ara verildi.
Suriye Sivil Savunma İdaresi de rüzgar hızının saatte 80 kilometreye ulaşabileceğini belirterek, vatandaşlara deniz kıyıları, vadiler ve alçak alanlardan uzak durmaları; ayrıca ağaç ve elektrik direklerinin altında bulunmamaları yönünde uyarıda bulundu. (İLKHA)
Fransa’da yaklaşık 770 bin öğrencinin bilgileri sızdırıldı
Şanlıurfa’da hac yolculuğu öncesi eğitim başladı
Mersin’de hafif ticari araç devrildi: Bir yaralı
31 Mart 2026’da Türkiye 5G ile tanışıyor
İzmir’de baraj doluluk oranları yükselişte
İzmir’de ekmeğe zam
İran Kızılayı: Saldırılarda 5 yaş altı 66 çocuk şehit oldu
İzmir Karabağlar’da mobilya imalathanesinde yangın
Hürmüz Boğazındaki gerilim nedeniyle zirvelere çıkan benzin fiyatında düşüş
Kış lastiği uygulamasında 2026 takvimi netleşti
Mersin’de uyuşturucu satıcılarına operasyon: 4 tutuklama
Hava sıcaklıklarında önemli derecede değişim bekleniyor
Gaziantep'te tarihi geçmiş ürün satan işyerleri kapatıldı
Lizbon’da öğrenciler yükseköğretim talepleri için yürüdü
Türkiye’de elektrikli araç sayısı 400 bine yaklaştı
Batman'da üretim ve istihdamı artıracak destek paketi
Yatırım dolandırıcılığı soruşturması: 65 gözaltı kararı
Yahudi çeteler Kalkilya'da Filistinlilere ait ziraî depoyu ateşe verdi
Meta çocuk istismarını gizlemekle suçlu bulundu
HAMAS: Siyonist rejimin esirlere idam yasası vahşi bir adım
e-Avukat uygulaması kullanıma sunuldu
Bingöl'de korunma altındaki çocuklar Siyer-i Nebi heyecanı yaşadı
6 Arap ülkesinde fırtına ve sel alarmı: Umman’da can kaybı 7’ye yükseldi
Enerji krizinde suçlu kim? ABD-İngiltere hattı eleştiri altında
Şanlıurfa’da planlı elektrik kesintisi: Çok sayıda mahalle etkilenecek
Midelerinde uyuşturucu taşıyan 3 şahıs tutuklandı
Bingöl Üniversitesi Rektörü Çelik'ten 'Milli Teknoloji Atölyesi’ne ziyaret
Bakan Bayraktar’dan doğal gaz ve elektrik zam açıklaması
Aşırı yağış sonrası çiftçilere hayati uyarılar
ALES başvuru süreci başladı
Yükleniyor







