• BIST 100

    10956,37%0,06
  • DOLAR

    40,78% 0,03
  • EURO

    47,77% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4399,84% 0,01
  • Ç. ALTIN

    7067,72% -0,11

6 kez kalp krizi, 2 büyük deprem gördü: SMA hastası bebek, Ordu’da hayata tutunmaya çalışıyor

24 Şubat 2023, Cuma 04:05
24 Şubat 2023, Cuma 04:05
6 kez kalp krizi, 2 büyük deprem gördü: SMA hastası bebek, Ordu’da hayata tutunmaya çalışıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

6 kez kalp krizi, 2 büyük deprem gördü: SMA hastası bebek, Ordu’da hayata tutunmaya çalışıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya’daki evlerinde ağır hasar oluşan ve SMA Tip-1 hastası bulunan Aktürk ailesi, ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyası ile Ordu’da bir evde misafir edildi.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Türkiye’nin her köşesinden deprem bölgelerine yardımlar devam ediyor. Ordu’da da bazı depremzede vatandaşlar kendileri için belirlenen noktalara yerleştirilirken, bazıları ise kendilerine kapılarını açan vatandaşlara misafir oluyor.
Yaşanan depremlerin ardından Malatya’daki evleri büyük hasar alan Volkan ve Esra Aktürk, çifti, 27 haftalık SMA Tip-1 bebekleri ile birlikte zor günler geçirdi. Bebeklerini cihazlarını almak için girdikleri evlerinde ikinci depreme yakalanan aile, sonrasında da 4 boyunca araçta kaldı. Ailenin, bu durumu sosyal medyada paylaşması üzerine yurt dışında yaşayan Ordulu hayırsever Necati ve Lale Tente çifti, depremzede aileye evlerini açtı. 9 kilogram ağırlığındaki Alparslan bebek, 6 kez kalp krizi ve 2 büyük depremin ardından Ordu’da hayata tutundu.

“İkinci depremin şiddeti çok daha farklıydı”
Depreme, Malatya’daki evlerinde yakalanan Volkan Aktürk, “Ben, SMA Tip 1 hastası oğlum Alparslan’a bakıyordum. Saat 3.30 gibi bakımını annesine teslim etmiştim. O esnada odaya gittim ve uyumuşum. Eşimin ‘Alparslan’ diye bağırma sesiyle uyandım, bir şey olduğunu düşündüm. Neden bağırdığını sorunca deprem olduğunu söyledi ve deprem olduğunu o esnada fark ettim. Uykudan yeni uyandığım için hissetmedim. Deprem, 90 saniye kadar sürdü ve durmasını bekledik. Alparslan’ın makinelerini alıp dışarıya çıktık. Sokak adeta mahşer yeriydi. Herkes ortalıkta, binalar yıkıldı, insanlar korkuyordu. Sonrasına saat 12.00 gibi yeniden eve girdim, orada çocuğumuzun makinelerini şarja taktık. O esnada ikinci depreme yakalandık ama bunun şiddeti çok daha farklıydı. Eşim ve Alparslan dışarıya çıktı, ben de geriye kalan cihazları aldım, unuttuğumuz cihazları ve oksijen tüpünü almaya geri döndüm. Artçılar devam ediyordu. Güvenli bir noktaya gittik” dedi.

“Bir gecede ekmeğe muhtaç olduk, devletimiz ilk günün ardından her türlü yardım için seferber oldu”
Depremin ilk gününde zorluklar çektiklerini ancak sonrasında kendilerine yardımların hızlı bir şekilde ulaştığını söyleyen baba Volkan Aktürk, “4 gün boyunca araçta kaldık, aracın elektriği ile makineleri şarj ettik. Bu esnada benzin de bulamadık. İlk gün su ve ekmek bulamadık, sonrasında Allah devletimize zeval vermesin her türlü yardım geldi, yiyecek geldi. Biz, bir gecede ekmeğe muhtaç olduk. Ne ekmek bulabildik, ne su bulabildik. 4 günün sonunda Ordulu Necati ve Lale Tente çifti ‘Evim Yuvan Olsun’ diyerek evlerini bize ve Alparslan’a açtı. Burası bize yuva oldu” ifadelerine yer verdi.

Suriye'de bir binada patlama: 2 ölü, 5 yaralı

Diyarbakır’da park halindeki çekici alev alev yandı

Polonya ile arasında F-16 anlaşması

BUDO seferlerine fırtına engeli

Arap Parlamentosu’ndan Netanyahu’ya “büyük israil” tepkisi

Hatay'da orman yangını

Alaska'da baraj taştı, bölge sakinlerine tahliye çağrısı yapıldı

Balıkesir'de art arda iki deprem

Irak'tan işgalci rejimin "büyük israil vizyonu" hakkındaki açıklamalarına tepki

Ticari taksi orta refüje çarparak devrildi: 1 yaralı

Zelenskiy ile Starmer Londra'da bir araya geldi

Rus yetkili, Putin'in Trump ile görüşmesinin konuları ve heyetlerin yapısını açıkladı

İzmir açıklarında 20 düzensiz göçmen yakalandı

Mardin’de iki motosiklet çarpıştı: 3 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Filistin Esirler Kulübü: BM'nin mahkumlara yönelik "cinsel şiddet" suçlarına ilişkin uyarıları artık yeterli değil

Gaziantep'te yaz Kur'an kurslarının kapanışı çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Kur'an kursu öğrencilerine hediye

Kalaycı ustası Abak: Dışarıda hava 40-45, tezgah başında ise 100 derece hava sıcaklığında çalışıyoruz

Bedreddin el-Husi: Gazze Şeridi’ndeki aç bırakma suçu, düşmanının işlediği en çirkin suçlardandır

Diyanet-Sen'den "Yetersiz Teklife Hayır" eylemi

Çanakkale'de orman yangını

Sağlık-Sen Siirt’ten toplu sözleşme tepkisi: Memurun emeği yok sayılıyor

Suriye'de orman yangını

Sudan'da son yılların en kötü kolera salgını

Şirketlerin yapay zeka savaşları

HAMAS ve İslami Cihad’dan işgalci rejimin Kudüs'teki yasadışı yerleşim planına tepki

İşgal mahkemesi, gazeteci Alaa Rimawi’nin tutukluluk süresini uzattı

HÜDA PAR: Kılık ve kıyafet yönetmeliği baskıcı zihniyetin bir tezahürü

ABD, Norveç'e bombardıman uçağı konuşlandırdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Suriye'de bir binada patlama: 2 ölü, 5 yaralı

Diyarbakır’da park halindeki çekici alev alev yandı

Polonya ile arasında F-16 anlaşması

BUDO seferlerine fırtına engeli

Arap Parlamentosu’ndan Netanyahu’ya “büyük israil” tepkisi

Hatay'da orman yangını

Alaska'da baraj taştı, bölge sakinlerine tahliye çağrısı yapıldı