-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,20% 0,09
-
EURO
51,00% 0,29
-
GRAM ALTIN
7103,39% -0,08
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43
60 bin mümin Aksa'da: İşgalcilerin engellerine rağmen Mescid-i Aksa doldu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Tüm baskı ve kısıtlamalara rağmen yaklaşık 60 bin Müslüman, işgal altındaki Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın avlularını doldurarak yatsı ve teravih namazını eda etti. İşgalcilerin engelleme girişimleri, Aksa sevdasını durduramadı.
İşgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Ramazan gecesinde bir kez daha müminlerin akınına sahne oldu. Yaklaşık 60 bin Filistinli, perşembe akşamı yatsı ve teravih namazlarını Aksa'nın mübarek avlularında kıldı.
Kudüs İslami Vakıflar Dairesi, on binlerce kişinin tüm baskılara rağmen Aksa'ya ulaşmayı başardığını açıkladı. İşgalciler, özellikle Batı Şeria'dan gelen Filistinlilerin Kudüs'e girişini engelleyerek Aksa'ya ulaşmalarını zorlaştırdı.
Bununla da yetinmeyen işgalciler, aileleriyle birlikte iftar yapmak üzere gelen Filistinlilerin yanlarında getirdiği yemeklere dahi kısıtlama getirdi. Kapılarda yapılan sıkı kontroller ve uygulanan yaş sınırlamalarıyla Müslümanların Aksa'dan uzak tutulması hedeflendi.
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte işgalcilerin Mescid-i Aksa çevresinde askeri bariyerleri artırdığı, kapılarda kimlik kontrollerini sıklaştırdığı ve çok sayıda kişiyi geri çevirdiği bildirildi. Tüm bu uygulamaların, Aksa'yı Müslümanlardan arındırmaya dönük sistematik bir politikanın parçası olduğu ifade ediliyor.
Kudüslü kurum ve şahsiyetler, Ramazan boyunca Aksa'ya sahip çıkma çağrılarını yineledi. Yapılan açıklamalarda, bu dönemde Aksa'da bulunmanın hem dini hem de milli bir sorumluluk olduğu vurgulandı. İşgalcilerin Kudüs'ü kuşatma ve Aksa'yı Filistinlilerden koparma planlarına karşı en güçlü cevabın, mescidi doldurmak olduğu belirtildi.
Öte yandan, siyonist Yahudi grupların, işgal hükümetinin desteğiyle İbrani bayramlarını bahane ederek baskınların dozunu artırmayı planladığı uyarısı yapıldı. Müslümanların sayısını azaltmaya yönelik yaş kısıtlamaları ve askeri uygulamaların da bu planın bir parçası olduğu kaydedildi. (İLKHA)
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç’ten yoğun ziyaret programı
Diyetisyen Tekerek: Bayramda aşırı ve ağır yemekten sakının
ABD'nin terörle mücadele direktörü istifa etti: "İran savaşı İsrail için başlatıldı"
Kenya'daki sellerde ölü sayısı 71'e yükseldi
Yetimler Vakfı Kadir Gecesi'nde de Gazze'yi unutmadı
Van TSO Başkanı Takva: Devam eden savaş şehir ekonomisini olumsuz etkiliyor
Diyarbakır'da çarşı ve pazarlarda bayram hareketliliği
Çocuklar bayrama tıraş olarak hazırlandı
Bayburt’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu: 5 şüpheli yakalandı
Malatya Büyükşehir Belediye meclisi mart ayı toplantıları tamamlandı
Yetimler Vakfı’ndan Kadir Gecesi’nde Yemen’e iftarlık desteği
Tedavide sosyal medya uyarısı: Modaya değil, doktora güvenin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirler camiler etrafında şekillenir
Kadir Gecesi camilerde yoğun katılımla ihya edildi
Bursa'da yapılan operasyonda çak sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Ateşkesin ardından Gazze'de 673 kişi şehit edildi
Elazığ'da yük treninde motor yangını paniği
Bakan Gürlek’ten Özgür Özel’e tepki: İddialar algı operasyonu
Gıda piyasaları komitesi toplandı: Arz güvenliği riski yok
"İşgal rejimi Kudüs üzerindeki stratejik emellerini gerçekleştirmeyi hedeflemekte"
Mescid-i Aksa'nın kapalı olmasına tepki gösteren kadınlardan Fatih Camii'nde sembolik eylem
Manisa’da uyuşturucu operasyonu: 22 şüpheli yakalandı
Türkiye-Kanada enerji iş birliği görüşmesi
Bayram öncesi şeker ve lokuma yoğun ilgi
Şanlıurfa’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz olacak
79 ilde yasa dışı tütün operasyonu: 337 şüpheliye işlem
Malatya'da el emeği tatlılar bayrama hazırlanıyor
Ramazan Bayramı ulaşımı için ek otobüs seferleri
Almanya'da restoranda silahlı saldırı: 2 ölü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kanada Dışişleri Bakanı Anand ile görüştü
Yükleniyor






