• BIST 100

    10929,77%0,54
  • DOLAR

    40,86% 0,01
  • EURO

    47,62% 0,01
  • GRAM ALTIN

    4380,00% 0,00
  • Ç. ALTIN

    7051,98% 0,00

639 Spor Kulübü altyapıda meyvelerini almaya başladı

30 Ağustos 2024, Cuma 12:44
30 Ağustos 2024, Cuma 12:44
639 Spor Kulübü altyapıda meyvelerini almaya başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır'da yeşil sahalarda mücadele eden 639 Spor Kulübü süper amatör liginde 4'üncü, U14'de 3'üncü ve U12'de 6 maçta 5 galibiyetle büyük başarılara imza atıyor.

Yaklaşık 6 sene önce kurulan ve "önce ahlak sonra spor" şiarıyla hareket eden 639 Spor Kulübü, 2018'den bu yana yeşil sahalarda mücadele veriyor.

Her dönemde farklı başarılara imza atan 639 Spor Kulübü, 2023-2024 sezonunda süper amatörde 4'üncü sırada tamamladı. Altyapı kategorisinde de isminden söz ettiren 639 Spor Kulübü; U14 kategorisinde 3'üncü sırada yer alırken U12'de 6 maçta 5 galibiyet, bir beraberlik 23 golle bu sene büyük bir başarıya imza attı.

639 Spor Kulübü'nün başarıları ve başarının arkasında bıraktıkları zorlu süreci aktaran 639 Spor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu İbrahim Erdoğan, Diyarbakır'da spor alanında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

"Altyapı kategorilere bu sene daha büyük bir önem verdik"

Kulübünün spor anlayışı ve kuruluşundan bu yana muhafaza etmeye çalıştıkları prensiplerden bahseden Erdoğan, "Önce Allah sonra spor diyerek 2018 yılında kurduğumuz takımın meyvelerini almaya başladık. Bu sürece gelene kadar gerek yer gerek malzeme gerekse saha konusunda çok büyük sıkıntılar çektik. 2023-2024 sezonunda A Takımımız süper amatörde 4'üncü sırada tamamladı. Daha iyi sonuçlar almaya çalıştık ama maalesef mevcut imkanlarla ancak bu kadar olabildi. Diğer altyapı kategorilere ise bu sene daha büyük bir önem verdik. Alt yapı hocalarımız performans grupları hazırlayıp yetenekli çocuklara özel antrenmanlar yaptı. Bu vesileyle hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Altyapı da elde ettikleri başarılara değinen Erdoğan, "Hocalarımız büyük bir özveriyle altyapımızı güzel bir yere taşıdılar. U14 kategorisinde Amed Spor ve İnter'in ardından 6 galibiyet,3 mağlubiyetle 3'üncü sırada tamamladık, kupamızı aldık. U12'deki çocuklarımız; hocalarımızın performans, ilgi ve antrenmanlarıyla hiç yenilgi almadan 6 maçta 5 galibiyet, bir beraberlik 23 golle bu sene büyük bir başarıya imza attı. Hepsini tebrik ediyorum. Çocuklarımızı daha iyi yerlere hazırlamak için inşallah ilerleyen zamanlarda çok daha büyük başarılara imza atacağız. İnşallah ilerleyen yıllarda 639 Spor Kulübü'nün ismi Türkiye genelinde de duyulacak. 7-14 yaş grubundaki bütün çocuklarımızı 639 Spor Kulübüne kayıt yapmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Diyarbakır'ımızın futbol alanında en büyük sorunlarından biri tesis sorunu"

Bu başarıların arkasında büyük sıkıntıların olduğunu ve bu sıkıntıların başında da tesis sorununun geldiğini vurgulayan Erdoğan, Diyarbakır'da 70'e yakın spor kulübünün olduğunu ve bunların sadece 3 sahada antrenman yapabildiğini dile getirdi.

Bu sorunun giderilmesine yönelik ilgili makamlara çağrıda bulunan Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Diğer takımlar bazen halı sahalarda antrenman yapabiliyor. Bu da kentin büyük bir sorunudur. Buradan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Müdürlüğüne sesleniyorum. Diyarbakır'da tüm takımların antrenman yapabilmesi için en az 10 sahanın olması lazım. Bugün Diyarbakır'ımızın futbol alanında en büyük sorunlarından birisi de maalesef tesis sorunudur."

Erdoğan, "Bu tesisleşmeyi her kulüp kendi bünyesinde bir aşama olarak kaydedebilir. Hatta Muharrem Kasapoğlu döneminde danışmanına Diyarbakır'a bir tesis kazandırmak istediğimiz yönünde projemizi iletmiştik, maalesef hiç dönüş yapılmadı. Eğer dönüş yapılsaydı belki diğer kulüplerimizin de yararlanması açısından bir tesis yapmış olacaktık. Maalesef şu an en büyük sorunumuz tesisleşmedir. Özellikle gençlik ve spor müdürlüğüne bağlı sahaları talep ettiğimizde halk eğitim, dışarıdan gelen takımlar ve bazı bal ligi takımların antrenmanlarından bize sıra gelmiyor. Dolayısıyla gençlik ve spor müdürlüğünden talebimiz Diyarbakır'a daha çok sahanın yapılmasıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı

BM: Gazze'de durum felaketin ötesinde, açlık kaynaklı ölümler devam ediyor

Gana'da 998 mahkuma af kararı

Muğla açıklarında 38 düzensiz göçmen yakalandı

Myanmar'da seçim kararı

Trump, Zelenskiy ve AB liderleri Beyaz Saray’da bir araya geldi

Adana'da feci kaza: 5 ölü

İzmir açıklarında göçmen faciası: 4 ölü

Memur-Sen hükümetin toplu sözleşme teklifine karşı Ankara'da yürüyüş ve miting düzenledi

Beyaz Saray'da Trump ile Zelenski bir araya geldi

Zelenskiy: Rusya'ya toprak bırakmamız imkansız

Washington'da gözaltılar artıyor

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 7 tutuklama

Nijerya'da yolcu teknesi alabora oldu: 40 kayıp

Memur-Sen'den hükümetin zam teklifine yanıt

Dava adamı merhum Fesih Güler Hoca kabri başında yad edildi

HAMAS, Gazze'de ateşkes önerisine yanıtını aracılara iletti

Memurlar için son zam teklifi belli oldu

Malatya Valisi Yavuz: Bir alan dışında yangın kontrol altında alındı

Malatya'da yol yapım çalışması esnasında göçük: İş makinası toprak altında kaldı

Siyonist işgalcilerin saldırılarında Gazze'de can kaybı 62 bini aştı

Erken kanser teşhisi hayat kurtarıyor: Mobil kanser taramaları Türkiye geneline yayılıyor

Şantiye işçileri arasında taşlı sopalı kavga: 5 yaralı

Gazze'de su kesintileri ve insani kriz derinleşiyor

Bolivya'da devlet başkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Yaklaşık 100 hektarlık alan yangından etkilendi

Şanlıurfalı vatandaşlar: Gazze’deki saldırılar İslam dünyasını topyekûn yok etme planının bir parçasıdır

Şanlıurfa’da trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Ekvador'da silahlı saldırı: 7 ölü

Recebanlılar Derneğinden Emniyet Müdürü Kaba’ya Ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı

BM: Gazze'de durum felaketin ötesinde, açlık kaynaklı ölümler devam ediyor

Gana'da 998 mahkuma af kararı

Muğla açıklarında 38 düzensiz göçmen yakalandı

Myanmar'da seçim kararı

Trump, Zelenskiy ve AB liderleri Beyaz Saray’da bir araya geldi

Adana'da feci kaza: 5 ölü