• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

6’ncı GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması başvuruları başladı

08 Ekim 2023, Pazar 13:30
08 Ekim 2023, Pazar 13:30
6’ncı GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması başvuruları başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

6’ncı GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması başvuruları başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi destekleriyle gerçekleştirilen, Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen, Genç STEM Eğitim ve Araştırma Derneği ve Şanlıurfa TEKNOKENT katkılarıyla 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması başvuru süreci 1 Ekim 2023 tarihi itibariyle başlayarak 15 Aralık’a kadar devam edecek.
Yarışma, gençlerin bilim ve teknoloji alanlarındaki bilgi ve becerilerini artırmayı ve çevre ile ilgili sorunlara çözüm üretmeyi teşvik etmeyi hedefliyor. Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Siirt ve Şırnak illerinde öğrenim gören İlkokul 3 ve 4’üncü sınıflar, ortaokul ve lise öğrencilerinin www.gapyesil.org adresi üzerinden online olarak başvurabilecekleri belirtilirken seçilen takımlara 25 bin liraya kadar malzeme desteği verilerek uzman mentor rehberliğinde projelerini geliştirebilme imkanı elde edecekleri açıklandı.
Hackathon sürecinde, alanlarında uzman kişiler tarafından girişimcilik üzerine keynote konuşmaları gerçekleştirilecek. Bu konuşmalar, gençlerin girişimcilik ruhlarını keşfetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olacak.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral, projenin bölge gençlerine büyük bir fırsat sunduğuna dikkat çekerek, ' GAP Bölge Kalkınma İdaresi olarak, bölge gençlerimizin yeteneklerini ve potansiyellerini ortaya çıkararak sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmalarını teşvik etmekten gurur duyuyoruz. 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması, gençlerimizin çevre konularına duyarlılıklarını artırarak yeşil teknoloji ve inovasyon alanlarında büyümelerine imkan sağlayacak bir platform sunuyor. Bölgemizin bu genç yetenekleri, hem kendi bölgesel kalkınmamıza hem de ülkemizin genel ilerlemesine katkı sağlayacak projeler geliştirecektir. Bu yarışma, gençlerimizin bilgi birikimlerini ve girişimcilik ruhlarını ön plana çıkarmak için bir fırsat sunuyor. Hep birlikte, bu gençlerimizi destekleyerek ve onların inovasyon yolculuklarını güçlendirerek daha yeşil ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru adım atmalarına yardımcı olacağız ' dedi.
Yakın zamanda bölgede yaşanan deprem ve sel felaketleriyle etkilenen gençlere de motivasyon sağlamayı hedefleyen proje, Harran Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde gençlerin projelerini sunmalarını ve bölgeyi temsil etmelerini sağlayarak onları teşvik etmeyi planlıyor.
GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması, gençleri yeşil teknoloji ve inovasyonla buluşturarak, sürdürülebilir bir gelecek için beceri kazandırmayı hedefliyor. Bu yarışmanın gençlerin bilgi birikimlerini ve girişimcilik ruhlarını ön plana çıkararak, Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak yenilikçi projelere ev sahipliği yapacağı dile getirildi.

Söz ve Kalem eğitim dosyasıyla çıktı

Sakarya'dan "Küresel Sumud Filosu"na destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 450 yurt yönetim personeli alacak

Fransa’da Macron için azil süreci başladı

Dargeçit halkı Gazze ve Küresel Sumud Filosu'na destek için meydanlara indi

Kenya’da gölün taşması sonucu binlerce kişi evsiz kaldı

İki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı

Yetimler Vakfı'ndan Gaziantep'te onlarca yetim öğrenciye kırtasiye desteği

Irak Başbakanı Sudani: 150 milyar varillik rezerve sahibiz

Çocuklara namaz bilinci kazandıran eğitim programı tamamlandı

Rusya'dan NATO sınırına yeni askeri bariyer ve tahkimat kararı

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Gazze'de her 52 dakikada bir çocuk hayatını kaybediyor

Mersin'den Küresel Sumud Filosu'na destek: Herkes sussa bile biz susmayacağız

On binler "Küresel Sumud Filosu"na destek için yürüdü

ABD’de salmonella alarmı

Çin'de kargo gemisi ile balıkçı teknesi çarpıştı

Afganistan'daki depremde can kaybı 3 bine ulaştı

Hatay'da trafik kazası: 1'i ağır 4 yaralı

Batman Barosu: Küresel Sumud Filosu uluslararası toplumun himayesine alınmalı

Küresel Sumud Filosu'na Konya’dan destek

Siirt STK Platformu: Küresel Sumud Filosu, Gazze halkının azmi ve direnişinden ilham aldı

ABD Büyükelçiliği önündeki Gazze nöbeti 17. günde de devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat depremlerinin ardından kısa sürede umutları sıfırdan yeşertmeyi başardık

Abukeshek: Bize ne olursa olsun gözümüz hep Gazze'de olacak

Şanlıurfa STK Platformu: Muhtemel bir müdahaleye karşı filodaki aktivistler korunmalı

Siirt’ten Gazze’ye destek: Küresel Sumud Filosu'nun yanındayız

Putin: Ukrayna’ya gelen yabancı güçler meşru hedef olacak

Gözüngül: Cizre Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan öğrenciler için yurt yapılmalı

Sumud filosunda hazırlıklar son aşamada: Gemiler yola çıkmaya hazır

Mardin’de ormanlık alanda çıkan yangın 3 saatte kontrol altına alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Söz ve Kalem eğitim dosyasıyla çıktı

Sakarya'dan "Küresel Sumud Filosu"na destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 450 yurt yönetim personeli alacak

Fransa’da Macron için azil süreci başladı

Dargeçit halkı Gazze ve Küresel Sumud Filosu'na destek için meydanlara indi

Kenya’da gölün taşması sonucu binlerce kişi evsiz kaldı

İki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı