Tarih: 26.10.2024 15:07

70 yaşındaki amcanın çalışma azmi imrendiriyor

Facebook Twitter Linked-in

1956 doğumlu Abdulaziz Tekin, Mardin’in tarihi sokaklarında tespih, saat, gümüş, metalik takı ve aksesuarlar satarak geçimini sağlıyor.

İki çocuğunun şehir dışına yerleşmesi ve eşini erken yaşta kaybetmesiyle hayatını yalnız başına sürdüren Tekin, çocukluğundan bu yana yaşadığı tüm zorluklara rağmen helal kazançtan asla taviz vermediğini belirterek, gençlere de helal yoldan kazanma tavsiyesinde bulundu.

Çocukluğunun sıkıntılarla dolu geçtiğini belirten Tekin, 1990’lı yıllarda terör olayları nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını, köylerinden sık sık çıkarıldıklarını, bu olaylar neticesinde çocuklarının şehir dışına yerleşmek zorunda kaldığını aktardı.

70 yaşındaki Tekin’in yaşamı, zorluklara rağmen hayata tutunma azmi imrendiriyor. Kayıplarına rağmen, hayat mücadelesini Mardin sokaklarında her gün tezgâhını açarak vermeye çalışıyor. Tekin’in hikâyesi, tevekkül ve umut dolu bir yaşam mücadelesine örneklik sunuyor.

Hayat geçmişi hakkında konuşan Tekin, “Ömerli ilçesinde ikamet ediyorum. 1956 doğumlu olup 70 yaşındayım. Mardin’in tarihi sokaklarında tespih, gümüş, metalik eşyalar satarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Tek başıma hayatımı idame etmeye çalışıyorum. 2 çocuğum şehir dışında olduğundan tek başıma yaşıyorum. Onlar kendi hayatlarına ben kendi hayatıma bakıyorum.” dedi.

“Sürekli Allah’a tevekkül ediyorum”

Çocukluk döneminin hep zorluklarla geçtiğini dile getiren Tekin, sürekli Allah’a tevekkül ettiğini belirterek, “Bizim çocukluk dönemimiz hep sıkıntılarla geçti. Çocukluğum birçok zorlu dönemlerden geçti. 1990’lı yıllarda çok sıkıntılar yaşadık. Dolayısıyla birçok zorlu süreçten geçtik. Hayatımızın o yıllarında bir günü bile sıkıntısız geçirmedik. Birçok kez kendi köyümüzden çıkarıldık. Bu tür olaylardan ötürü iki çocuğum da şehir dışına yerleşmek zorunda kaldı. Memlekete de bir daha dönmeyeceklerini bana sürekli belirtiyorlar. Sattığım eşyaların geliri dışında sosyal yardımlaşmadan üç bin liralık yardım alıyorum. Bunun dışında herhangi bir gelirim yok. Gün geçtikçe her şey pahalılaştığından hayatı idame etmek zor oluyor ama elden bir şey de gelmiyor. Dünya hayatı geçicidir zaten. Sürekli Allah’a tevekkül ediyorum. Allah’ın bize verdiği nimetlere şükrediyoruz .” diye ifade etti.

“İyilik yapan, iyilik bulur”

Tekin, gençlere helal kazanç noktasında tavsiyelerde bulunarak, şunları söyledi: “Günümüzdeki gençlere sürekli iyilik yapmayı, iyi olmayı tavsiye ediyorum. İyilik yapan iyilik bulur. Bizim hayatımız meşakkatli merhalelerden geçmesine rağmen umudumuzu kaybetmedik. Gençlere Allah yolundan ayrılmamalarını tavsiye ediyorum. Dünya hayatı geçicidir. Her gün sabah 9.30’tan Ömerli ilçesinden yola koyulup Mardin’de sokaklarda tezgâhımı açıyorum. Akşama doğru saat 16.00'da da tekrar tezgâhımı toplayıp evime gidiyorum. Babamı 2 yaşındayken kaybettim. Onun için hiç babamı görmedim. Hayvanları otlatırken dereye düşmesiyle hayatını kaybetmiş. Bizi yetiştirmede en çok emek veren annem oldu. Saddam Hüseyin döneminde kimyasal bomba kullanacağı iddiaları üzerine herkes gibi bizler de mağaralara sığındık. Annem de sığındığımız mağarada hayatını kaybetti.” ifadelerini kullandı.

Hayatını hep helal kazanç dairesinde idame ettiğini, Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın yolundan gitmeye çalıştığını belirten Tekin, son olarak gençlere helal kazanma ve anne babalarının kıymetini bilmeleri hususunda uyarı ve tavsiyesinde bulundu. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —