• BIST 100

    10954,5%-0,76
  • DOLAR

    40,73% 0,07
  • EURO

    47,57% 0,55
  • GRAM ALTIN

    4383,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    7029,21% -0,14

700 bin nüfuslu Batman’da sadece 95 kiralık ev bulunuyor

16 Mart 2023, Perşembe 06:35
16 Mart 2023, Perşembe 06:35
700 bin nüfuslu Batman’da sadece 95 kiralık ev bulunuyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

700 bin nüfuslu Batman’da sadece 95 kiralık ev bulunuyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedelerin akın ettiği Batman’da kiralık daire sıkıntısı başladı. 700 bin nüfuslu ilde 95 kiralık daire kaldı.
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası binlerce afetzede Batman’a geldi. Binlerce kişi Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirilirken, birçoğu da kiralık ev arayışına girdi. Şehre gelen depremzedelerin kiralık daire bulma konusunda sıkıntı yaşadığını belirten Gayrimenkul Uzmanı Alaaddin Okçu, “Depremden sonra yaşamış olduğumuz sıkıntılar dışardan şehrimize gelen misafirlerimizin ikamet etmeleri için yeterince konut bulamadık. Zaten bundan önce de yani depremden önce de yaşamış olduğumuz sıkıntılardan en büyüğü kiralık daire ile alakalıydı, çok fazla bir şey değişmedi. Tabii gelen misafirlerimizi Ticaret Odası olarak otellere, KYK yurtlarına ve devlet yurtlarına ilk başta yerleştirdik. Peyderpey kiralık daire bulup yerleştirmeye çalışıyoruz, bulamadığımız aşikardır. Bununla alakalı yardımcı olmak isteriz ama imkanlar dahilinde şu anda elimizden gelen pek fazla bir şey yok. Batman genelinde şu an 95 tane kiralık daire mevcut. Genel olarak bütün meslektaşlarımız sahibinden verenler, kendi mülklerini kiraya veren vatandaşlar dahilinde 95 tane dairemiz görünüyor. Bunlardan sadece 3 tanesi müstakil. İnsanların çoğunlukla müstakil daireye yöneldiğini görüyoruz. Müstakil daire bulamayan arkadaşlarımız, müstakil parseller ve hobi bahçelerinde tiny house tarzında yapılacak olan küçük dairelere yöneliyor. Hayatlarını müstakil olan dairede geçirmek istiyorlar. Biz bunu görüyoruz' dedi.

“Vatandaşlar müstakil ve düşük katlı binalara yöneliyor”
Yüksek katlı binalarda yaşayan vatandaşların dairelerini satılığa çıkardığını söyleyen Okçu, 'Nüfusumuzun yaklaşık 700 bin olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Tek temennimiz talebin mevcut dairelerle aynı değerde olmasıdır. Tabii bunun haricinde de insanlar yüksek katlı dairelerde oturuyorlar, yüksek katlı olanlar da tahliyeye yöneldiler. Daha fazla müstakil, zemin artı 2, zemin artı 3 ve zemin artı 4 gibi binalara yöneliyor. Bu sayede en kısa zamanda tabii dediğim gibi temenni ediyoruz. Nihayetinde Batman’da yeni açılmış olan, yavaş yavaş imarı tamamlanmaya yakın olan bölgeler bir Batman kadar, yani 40 bin dönüm kadar bir imar daha açıldı. Bu bir Batman’ın daha imara açılmasıdır. İmar ile alakalı şu an bir sıkıntımız yok. Tabii bununla beraber insanlar mevcut yerleri bulamadığı için tarım arazilerine yöneldiler, hobi bahçesi tarzında olan yerlere yöneldiler. Bununla ilgili de ciddi anlamda insanların bilmediği hususlar var. Bilmeden farklı bir şekilde piyasa değişikliği, bir değer artışına sebebiyet veriyorlar. Biz insanları bilgilendirmek isteriz ama ne kadar gücümüz yetecek onu da bilmiyorum' diye konuştu.

Ensarullah, İHA'larla 4 ayrı operasyon düzenledi

Buca yangınında 3 kişi gözaltına alındı

Bakan Yerlikaya'dan Çanakkale'deki orman yangınları hakkında açıklama

Kudüs Seriyyeleri ve Kassam, işgal ordusuna yönelik yıkıcı operasyonlar düzenledi

İçişleri Bakanlığından kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Erdoğan: Türkiye ve Gürcistan olarak bölgemizde omuz omuza hareket etmeye devam edeceğiz

27 ülkeden Gazze'ye yardım çağrısı

Anne ve Çocuk Sağlığı Tehlikede: Hastanede Pislik, Kırık Kapılar, Çalışmayan Klimalar!

Doğubayazıt’ta sağanak yağış sele neden oldu

HÜDA PAR'dan Gazze uyarısı: Açıklamalarla yetinme dönemi geride bırakılmalı!

Kılınç: YKS tercihlerini son güne bırakmak öğrenciyi paniğe sevk edebilir

Üründü: Gazze'de şehit edilen gazetecilerle gerçekler asla örtbas edilmeyecektir

Trump, Washington'daki suçları bastırmak için Ulusal Muhafızları görevlendirdi

Malatya'da karabuğday hasadına başlandı

MBB Başkanı Er: Kaçak hafriyatla mücadele seferberliği başlatıyoruz

Cizre’de Yaz kuran kursu öğrencilerine yüzme eğitimi veriliyor

"israilli" gazeteci, Gazze'deki gazetecilerin öldürülmesini meşrulaştırmak için kurulan istihbarat hücresini ifşa etti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten Mersin’de saldırıya uğrayan aile hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü

Batman'da su seviyeleri düşüyor: BASKİ'den tasarruf uyarısı

Batman'da 87 riskli yapı yıkıldı

Kavurucu sıcaklarda kalp krizine karşı 7 hayati önlem!

YÖK: YÖKSİS’te sızıntı ve yetkisiz erişim yok

Batman İl Özel İdaresi'nden "parsel satışı" uyarısı

Ergenlikte başlayan sorunlar ileri yaşlarda devam ediyorsa dikkat!

Bingöl’de binlerce kök kenevir ve skunk ele geçirildi

Memur-Sen: Memurun emeğini yok sayan teklifi reddediyoruz

Yaz Kur’an kurslarında son hafta heyecanı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Komisyonumuz çalışmalarına samimiyetle sahip çıkıyor

Belediye Başkanı Taşkın: Temiz çevre bilincini ön plana çıkarıyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ensarullah, İHA'larla 4 ayrı operasyon düzenledi

Buca yangınında 3 kişi gözaltına alındı

Bakan Yerlikaya'dan Çanakkale'deki orman yangınları hakkında açıklama

Kudüs Seriyyeleri ve Kassam, işgal ordusuna yönelik yıkıcı operasyonlar düzenledi

İçişleri Bakanlığından kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Erdoğan: Türkiye ve Gürcistan olarak bölgemizde omuz omuza hareket etmeye devam edeceğiz

27 ülkeden Gazze'ye yardım çağrısı