• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,30% 0,01
  • EURO

    51,31% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6673,51% 0,78
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

80 yaşındaki berber Arkın'dan 64 yıllık meslek hayatı ile ilgili önemli tavsiyeler

29 Ocak 2026, Perşembe 17:31
29 Ocak 2026, Perşembe 17:31
80 yaşındaki berber Arkın
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Adana’da 14 yaşında çırak olarak başladığı berberlik mesleğini 64 yıldır sürdüren Remzi Arkın, meslek hayatına ilişkin tecrübelerini paylaştı.

Adana’da yaşayan 80 yaşındaki berber Remzi Arkın, çocuk yaşta başladığı meslek hayatını 64 yıldır aynı mesleği sürdürerek devam ettiriyor.

Köyde geçen çocukluğunun ardından 14 yaşında berber dükkânında çıraklığa başlayan Remzi Arkın, meslekte ilk adımını erken yaşta attı.

Köy okulunu tamamladıktan sonra berberliğe yönelen Arkın, kısa sürede tıraş etmeyi öğrenerek kalfalık sürecine geçti.

Çıraklık ve kalfalık dönemlerini aynı iş yerinde geçiren Arkın, askerlik çağına kadar mesleğini sürdürdü. Askerlik dönüşünde yeniden ustasının yanına dönen Arkın, meslek hayatına kaldığı yerden devam etti.

1968 yılında ustasıyla ortak olan Arkın, berberlikte ustalık dönemine resmen adım attı.

Ustasının 1982 yılında emekli olmasıyla dükkânın tamamını devralan Arkın, mesleğini aynı iş yerinde sürdürmeyi tercih etti. Yıllar içinde edindiği tecrübelerle hem geçimini sağlayan hem de ev sahibi olan Arkın, aynı dükkândan emekli oldu.

Emekliliğine rağmen çalışmayı sürdüren Arkın, ailesine ve üniversite okuyan torunlarına maddi ve manevi destek olmaya devam ediyor.

Berberliğin bir zanaat mesleği olduğunu vurgulayan Arkın, gençlere mesleğin incelikleri ve sabır gerektiren yönleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

"Köy okulunu bitirdikten sonra berber dükkânına çırak olarak geldim"

REMZİ ARKIN

80 yaşındaki berber Remzi Arkın, mesleğe başlangıcını, "Adana’da doğdum. 14 yaşıma kadar köyde yaşadım. Köy okulunu bitirdikten sonra berber dükkânına çırak olarak geldim. Bir sene sonra tıraş etmeyi öğrendim. Önce kalfa yardımcısı, ardından kalfa oldum." sözleriyle anlattı.

Meslek hayatında uzun yıllar aynı dükkânda çalıştığını belirten Arkın, "Askere gidene kadar aynı dükkânda çalıştım. Askerden sonra tekrar aynı dükkâna geldim ve çalışmaya başladım. 1968 yılında ustamla ortak oldum." ifadelerini kullandı.

"Dükkanım sayesinde ev sahibi oldum ve yine aynı dükkândan emekli oldum"

Ustasının emekliliğiyle iş yerinin sorumluluğunu devraldığını dile getiren Arkın, "1982 yılında ustam emekli oldu. Emekli olduktan sonra onun hissesini de aldım ve aynı dükkânda berberliğe devam ettim. Bu meslek bana her türlü faydayı sağladı. Dükkanım sayesinde ev sahibi oldum ve yine aynı dükkândan emekli oldum." dedi.

"Çalışmak, maddi ve manevi yönden ailemize faydalı olmayı öğretti"

Ustasından aldığı öğütlerin hayatına yön verdiğini vurgulayan Arkın, "Ustam çok bilgili bir insandı, bana çok öğütlerde bulundu. Bu zamana kadar aktif olarak çalışmamda onun öğütleri bana çok faydalı oldu. Çalışmak, maddi ve manevi yönden ailemize faydalı olmayı öğretti." diye konuştu.

"Çalışmak sağlık yönünden de bana iyi geliyor"

Hâlen ailesine destek olmaya devam ettiğini belirten Arkın, "Şu an torunlarıma hem maddi hem de manevi olarak yardımcı oluyorum. Üniversite okuyorlar ve kiralarında destek oluyorum. Çalışarak kazanmak her yönüyle daha güzel, çalışmak sağlık yönünden de bana iyi geliyor." ifadelerini kullandı.

"Müşteriye tıraş şeklini sormadan işe başlanmamalı"

Berberliğin inceliklerine değinen Arkın, "Bu mesleği yapmak isteyenler dükkânın temizliğine ve müşteriye karşı tutumuna dikkat etmeli. Ustanın sözünü dinlemek, tıraş yaparken elini izlemek gerekir. Müşteriye tıraş şeklini sormadan işe başlanmamalı." dedi.

"Her şey para değildir, manevi değerler de gereklidir"

Mesleğin hem avantajları hem de zorlukları olduğunu aktaran Arkın, "Berberlik aç bırakmaz ama kazanılan paranın harcamasını bilmek gerekir. Sosyal hayata çok vakit kalmaz, sabah gelip akşam geç gidiyoruz. Sabretmezseniz müşteri de olmaz. Her şey para değildir, manevi değerler de gereklidir." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Gaziantep merkezli 8 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 21 gözaltı, 14 tutuklama

İran'dan İngiltere'nin savaşa ilişkin olumsuz ve taraflı tutumuna sert eleştiri

Erbil'deki Amerikan El-Harir üssü vuruldu

Adıyaman'da baharın müjdecisi çiçekler renk cümbüşüne döndü

36 ilaç daha SGK geri ödeme listesine dahil edildi

İran'dan ABD'nin uçak gemisinin kaçışına ilişkin yorum: "Şeytanın planı zayıftır"

Şanlıurfa’da araması bulunan 2 suçlu yakalandı

Devrim Muhafızları: Sözcümüz Naini saldırıda şehit oldu

İşgal medyası: İran saldırılarında 21 kişi öldü

Mardin’de çöken ahıra düşen eşek itfaiye ekiplerince kurtarıldı

Antalya'da yangın faciası: Anne ve 5 çocuğu vefat etti

Siyonistler, Mescid-i Aksa'ya gitmeye çalışan Filistinlilere saldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Bu bayram, yeryüzünü ifsat edenlerin değil ıslah edenlerin bayramıdır

Dünya ekonomisine Hürmüz Boğazı'ndan benzin şoku

Gaziantep Peygamber Sevdalıları vatandaşlarla bayramlaştı

Gazze'de enkaz ve çadırların arasında bayram tekbirleri yankılandı

Duran: Bayramın sevincini yaşarken gönül coğrafyamızdaki acıları da yüreğimizde hissediyoruz

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyonist israil katlettiklerinin bedelini ödeyecek

Şanlıurfa’da bayram namazında Gazze için dua edildi

Gaziantep'te bayram namazı coşkusu: Camiler dolup taştı

Adana’da yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 19 yaralı

Kudüs Valiliği'nden Mescid-i Aksa uyarısı: "Eşi benzeri görülmemiş bir durum!"

Malatya'da bayram namazında camiler doldu taştı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Bayramı buruk yaşıyoruz, siyonizm tüm insanlığın başına beladır

Mardin’de Ramazan Bayramı namazı tekbirlerle kılındı

Adana'da Müslümanlar bayram namazı için saf tuttu

Batman'da elektrik akımına kapılan çocuk ağır yaralandı

Bakan Çiftçi: Bayramda bizlere düşen yollarda dikkatli olmak birbirimizin hakkını gözetmektir

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Gaziantep merkezli 8 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 21 gözaltı, 14 tutuklama

İran'dan İngiltere'nin savaşa ilişkin olumsuz ve taraflı tutumuna sert eleştiri

Erbil'deki Amerikan El-Harir üssü vuruldu

Adıyaman'da baharın müjdecisi çiçekler renk cümbüşüne döndü

36 ilaç daha SGK geri ödeme listesine dahil edildi

İran'dan ABD'nin uçak gemisinin kaçışına ilişkin yorum: "Şeytanın planı zayıftır"