• BIST 100

    10814,11%0,74
  • DOLAR

    41,70% 0,05
  • EURO

    48,50% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5380,43% 0,74
  • Ç. ALTIN

    8922,33% 0,00

84 yaşındaki hastanın ameliyatsız yöntemle kalp kapağı değişti

15 Mayıs 2024, Çarşamba 10:39
15 Mayıs 2024, Çarşamba 10:39
84 yaşındaki hastanın ameliyatsız yöntemle kalp kapağı değişti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

84 yaşındaki hastanın ameliyatsız yöntemle kalp kapağı değişti

Gaziantep’te aort kapağında darlık ve kalp damarlarında tıkanıklık olan 84 yaşındaki Abdulkadir Akın, Transkateter Aort Kapak İmplantasyonu (TAVİ) adı verilen yöntemle tedavi edilerek sağlığına kavuştu.
Gaziantep’te yaşayan Abdulkadir Akın, aort kapağında darlık, kalp yetmezliği, nefes darlığı ve ayakta şişlik şikayetleriyle Gaziantep Şehir Hastanesi’ne başvurdu. Hastanın muayenesini gerçekleştiren Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Veysel Özgür Barış, Abdulkadir Akın’ın birden fazla sağlık sorunu olmasına rağmen ana problemin aort kapağındaki darlık olduğunu hastaya ifade etti. Aort kapağında darlık olan 84 yaşındaki Akın’ın TAVİ yöntemi ile kalp kapağının değiştirilmesi sayesinde açık kalp cerrahi gerekmeksizin kasık bölgesinden girilerek tedavi edildi. Hayati kalp sorunları olan hastanın kısa süre içerisinde tedavisi tamamlanarak taburcu olması sağlandı.
Gaziantep Şehir Hastanesi kardiyoloji kliniğinde kalp adına önemli tedaviler yaptıklarını belirten Doç. Dr. Veysel Özgür Barış, “Gaziantep Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniği olarak günlük 30 ve üzeri vatandaşa elektif Koroner Anjiyografi yapıyoruz. Yaklaşık 15- 20 hastamıza ise Akut koroner sendrom tedavisi yapıyoruz. Günlük 5 ila 6 hastamıza ise kompleks kardiyovasküler girişimler yapıyoruz. Yaptığımız bu işlemlerin başında kapak işlemleri, TAVI gibi kompleks işlemler, mitral balon gibi deneyim gerektiren işlemler onun dışında kalp deliği kapatmak gibi işlemleri hastanemizde rutin olarak yapıyoruz” dedi.

“Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde en çok Gaziantep’te uygulanıyor”
TAVI işleminin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde genellikle Gaziantep Şehir Hastanesinde uygulandığını aktaran Doç. Dr. Barış, “Güneydoğu Anadolu’da ve Gaziantep’te Sol Atriyal Apendiks kapatma işlemini yapan kardiyoloji kliniğiyiz. Devletimizin sağladığı hizmetler ve hastane yönetiminin sağladığı kolaylıklar sayesinde Gaziantep Şehir Hastanesi’nde yaptığımız bütün işlemler ücretsiz yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Geçen hafta 30’uncu kalp kapağı değiştirme işlemimizi yaptık”
Ameliyatsız yöntemle kalp kapağının değiştirilmesi işleminden bahseden Doç. Dr. Barış, uygulamada kullanılan cihazdaki teknolojik ilerlemeler sayesinde çok zor yapılan vakaları kolay şekilde yapabildiklerini ifade etti. Doç. Dr. Barış, “TAVI yani kalp kapağını değiştirilmesi dediğimiz işlemi hastanemizin bize sunduğu teknolojik cihazlarla bu işlemleri Güneydoğu Anadolu’da i en çok yapan hastaneyiz. Ayrıca bu bölgede bu tür vakalar gibi en zor vakaları da hastanemizde yapmaktayız. Hastanede kliniğimiz açıldığından bu yana her ay 4 ila 6 arası TAVI yani kalp kapağının değiştirilmesi vakası yaptık ve geçen hafta 30’uncu TAVI vakamızı yaptık” şeklinde konuştu.

“Yürüyemeyen ve oturamayan hastamız sağlığına kavuştu”
84 yaşındaki hastasını TAVI yöntemiyle sağlığına kavuşturduğunu söyleyen Doç. Dr. Barış, “Hastamızda ciddi bir aort darlığı ve aort yetmezliği mevcuttu. İşlem öncesi kalp yetmezliği ve kapak hastalığına bağlı olarak nefes darlığı, ayaklarında şişme mevcuttu, hastamızın ileri yaşta olması nedeniyle açık ameliyatı kaldırabilecek durumda olmadığı için kapalı yöntemle kasıktan girerek hastamızın kalp kapağını değiştirdik. Bu işleme TAVI ismi veriliyor. Ciddi yetmezlik ve darlık olan aort kapak bölgesine kasıktan girerek yeni kapağını yerleştirmiş olduk. Bu sayede hastamızda kalp yetmezliği semptomu geriledi. Öncesinde yürüyemeyen ve oturamayan hastamız şuan rahat rahat yürümeye başladı ve de ödemleri geriledi” dedi.

“Kapalı yöntemle ameliyat oldum. Hiçbir sıkıntım yok”
Kapalı yöntemle ameliyat olduğunu söyleyen 84 yaşındaki Abdulkadir Akın sağlığına kavuştuğunu belirterek, “Ayaklarımda şişlik vardı, nefes darlığım vardı. Şuan sağlığıma kavuştum, mutluyum. Kapalı yöntemle ameliyat oldum. Hiçbir sıkıntım yok” diye konuştu.

Kurtulmuş: Bu insanlık suçu, netanyahunun 7 sülalesinin bile altından kalkamayacağı bir suçtur

Dr. Huzeyfe El Hatip: Dine dönmeden Mescid-i Aksa’ya dönüş yok

İMO Bursa Şube Başkanı Erdem: İnsani yardımı engellemek insanlık suçudur

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahiplerine gıda desteği

Gazze'de şehit sayısı 67 bin 183'e yükseldi

Sisi, Trump'ı olası Gazze barış anlaşmasının imzalanmasına katılması için Mısır'a davet etti

Gürcistan'dan ABD ve Avrupa ülkelerine "kınamama" tepkisi

Gazze'deki hukuk sendikaları: Siyonist rejim uluslararası mahkemede yargılanmalı

Avrupa Komisyonu: 10 sektörde “Yapay Zekâ Öncelikli” dönem başlıyor

e-YDS başvuruları başladı

Batman'da hobi bahçelerinin yıkımları yeniden başladı

Siyonist çeteler zeytin toplayan Filistinlilere saldırdı

Japonya, Halong Tayfunu nedeniyle özel uyarı yayınladı

Özgürlük Filosu'na müdahale sonrası İstanbul'da basın açıklaması

Sağlık Bakanlığı 2 bin 764 sürekli işçi alımı gerçekleştirecek

HAMAS: İşgal donanmasının Özgürlük Filosu aktivistlerini kaçırması insanlık suçudur

Madrid'de bir binanın çökmesi sonucu 4 kişinin öldüğü doğrulandı

Gazze’de son 24 saatte 230 hava saldırısında 118 kişi şehit oldu

Batman Müftülüğü'nden engellilere destek

Kolombiya Devlet Başkanı, ABD'ye karşı bölgesel birlik çağrısında bulundu

Refah'ta yardım bekleyenlere saldırı: 1 şehit, çok sayıda yaralı

İşgalciler İbrahim Camii'ni Yahudi bayramı gerekçesiyle kapattı

Bursa’da uyuşturucu suçundan 16 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İran, AB diplomatlarına protesto notası verdi

Normal doğum haftasında uzmanından önemli uyarılar ve tavsiyeler

Umut Kervanı, Bingöl’de 512 aileye yardım ulaştırdı

İşgalciler Batı Şeria'da geniş çaplı baskınlar düzenledi

Batman ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nde bayrak değişimi

İşgal rejimi 3 vekili kaçırdı, Meclis Başkanı Kurtulmuş’tan sert açıklama

Meteorolojiden Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kurtulmuş: Bu insanlık suçu, netanyahunun 7 sülalesinin bile altından kalkamayacağı bir suçtur

Dr. Huzeyfe El Hatip: Dine dönmeden Mescid-i Aksa’ya dönüş yok

İMO Bursa Şube Başkanı Erdem: İnsani yardımı engellemek insanlık suçudur

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahiplerine gıda desteği

Gazze'de şehit sayısı 67 bin 183'e yükseldi

Sisi, Trump'ı olası Gazze barış anlaşmasının imzalanmasına katılması için Mısır'a davet etti

Gürcistan'dan ABD ve Avrupa ülkelerine "kınamama" tepkisi